Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky a těhulky.
Mám dotaz, v kterém TT jste byly na 1.kontrole a co všechno už bylo vidět? Podělte se prosím, ta doba do KO se mi zdá nekonečná!
bezne (od prvniho potvrzeni u mudr.) se chodi po 4 tydnech, pokud nejsou komplikace. ja jdu 13.3. po 3. tydnech a uz by melo byt videt srdicko.
Ahoj, já jsem byla v 7.tt, páč jsem nechtěla působit jako hysterka
(Šla bych teda už v 6.tt, ale zrovna jsme jeli na dovču, tak jsem to nechala na pak, než tam letět v 5.tt)
Na UTZ byla vidět černá bublina a možná nějaký malý bílý flíček vzhledem k tomu, že dr. říkal „to je vaše dítě“, ale já jsem to moc neviděla… Možná měla ta bublina jeden okraj takový ožižlaný ![]()
Průkazku jsem ale dostala stejně až v 9.tt…
Tak na prvnim utz jsem byla v 8 tydnu a byla videt mala fazolka, ale uz jsem rozeznala hlavu a nohy.:D a slo videt i srdicko
Panebože jak jste to vydržely? Smekám! Já jsem si po krevních testech zavolala a objednali mě na 12.3 a to budu teprve podle MS 5+2tt, tak snad alespoň něco uvidím…
já byla teď až v 8+0tt, jinak jsem v předchozích těhu vždy byla ta hysterka
U prvního 4+2tt a u druhýho 5+6tt. U prvního nebylo sama vidět nic, jen tmavý flek a za 14 dní pak srdíčko. U druhýho jsem už viděla srdeční akci a teď už jsem viděla krásného mimozemšťana. Já myslím že to doktorům nevadí když přijdete brzo. Aspoň máte jasno jestli je to děložní nebo ne.
Ahoj, já byla na prvním KO od objevení // taky ve 4+něco málo. Že jsem těhu už na UTZ vidět bylo (gestační váček) jinak zatím nic
.
Ahoj holky, tak já vedu
. Na mě Dr. nespěchala, řikala že to stejnak pozná až po nějaký době, pak mě jednou přeobjednala a když jsem tam přišla ve třetím měsíci a ona řikala, že mi napíše jiný datum a kdy byla naposledy menstruace, tak se zhrozila a vzala mě hned
.
Asi to mělo být dřív, co?
A nejvíc mě dostala hláška na začátku - chovejte se jako těhotná ![]()
Myslela jsem, že ta doba bude nekonečná. Naštěstí těhu bylo úplně v poho…
Ahojky, já jdu ted v úterý na UTZ poprvé. Vůbec ani nevím, ve kterém jsem. PM jsem měla 8.1., pak jsem si dělala 2× test a nic. Tak jsem šla 23.2. na vyšetření (vždycky jsem měla hodně nepravidelnou menstruaci), doktorka mi raděj udělala UTZ a řekla, že mi nefungují vaječníky. Dala mi vyvolávačku a ono nic…
A tento čtvrtek jsem si dělala opět test a byl pozitivní. Tak jsem si udělala ještě jeden a byly tam //. Paní doktorka mi ani nechtěla věřit
Takže mě hned objednala na nejbližší termín.
Jsem strašně zvědavá, ve kterým vlastně jsem.
Ahoj Betty, tak nejprve velikáááánská gratulace k těhotenství!!!!!!!!!
Já byla při prvním těhu na první KO ve 4.tt, jelikož mi bylo mizerně a já si naordinovala zánět dělohy
A jelikož jsme se u delší dobu snažili, klusala jsem k doktorovi… Ten mě vzal hned na UZ a jen prohodil:„Vidíte tu bílou tečku?“ Zamačkávám slzu v oku, no jo, poprvé je holt poprvé. Ještě jednou gratuluju a přeju pohodové těhotenství. M.
BettyB. píše:
Panebože jak jste to vydržely? Smekám! Já jsem si po krevních testech zavolala a objednali mě na 12.3 a to budu teprve podle MS 5+2tt, tak snad alespoň něco uvidím…
Tak u mě to bylo jednoduché, neměla jsem zas až tak bachraté čárky, tak jsem se bála zklamání - že tam půjdu a nebude to těhu… Tak jsem furt vyčkávala, jestli tloustnou a nemohla tomu věřit, že by se to povedlo
![]()
tak já byla na potvrzení těhu v 5tt a na utz byl vidět jen malinký bobek..ještě ani srdíčko nebylo slyšet/vidět.
U nás objednává sestřička - zeptá se na poslední MS a objedná tak na 7tt, pokud nejsou bolesti atd. U mě to stejně jako minule k ničemu nebylo, v tom 7tt (podle MS 6+4) jsem měla vidět jen žloutkový váček a to už má spoustu těhulí vidět i srdíčko. Na další ko za 10 dnů (8+1) už tam byl zárodek i se srdíčkem a odpovídal zhruba termínu. Takže ve třetím těhu (pokud nějaké bude a snad se konečně povede ta holčička
) půjdu až tak v 8tt.
Milli,a byla jsi OK? Já jsem skoroprovotěhulka a pěkně vyplašená. Dorazila jsem na potvrzení v 6 plus 5 tt, celá natěšená, vidět byl jen váček a prý je mimi o týden - 14 dní mladší, což mi připradá dost nepravděpodobné. A co mě napadlo, když mám za sebou zamlklé těhotenství? No, že se plod nevyvíjí. Můžeš mě nějak uklidnit?
Jinak se cítím dobře a jdu na UTZ za 3 týdny.
Markoš- u někoho je to prý prostě vidět později…to je přesně to, čeho se bojím…navíc od výsledku krve už uběhl týden a já mám teď pocit, jako bych si těhu snad jen vymyslela…
Prostě to čekání je hrozné…