Kdy naučit dítě smrkat a jak?

Anonymni
25.9.09 10:28

Kdy naučit dítě smrkat a jak??

Maminky zajímalo by mě, kdy naučit prcky smrkat a jak? Děkuji Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
25.9.09 10:32

no to by mě taky zajímalo.
Liborkovi bude 5 a smrkat neumí. Hned je mu z toho na zvracení :roll:
Už se hrozím podzimu a zimy a rým s tím spojených :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
25.9.09 11:19

no Emca uz to v zime umela, tj cca ve 2 letech, ale ted ji to nejde, hrozne se vzteka a vtahuje dovnitr, takze neprijemne zjisteni, da se to i zapomenout :-(
Ale nektere deti to umi mnohem driv, proste kdyz je ryma, treba od roka bych to klidne zkousela - manzel ucil Emcu srmkat do teply vody, nebo frkat jako kralicek, jedna maminka na emimi nedavno radila - ale to asi u tech starsich - frknout jako kdyz chces svicku sfouknout nosem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
25.9.09 12:07

u nas pomohlo nazorne ukazovat… pochopil nekdy v zime a ted smrka bez problemu, ale samo ze kapesnik mu zatim musim drzet a hlidat ho, sam si nerekne, ze ma nudli. ale to s tou vodou neni spatny napad, zkouset delat bubliny nosem…to by mohlo zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
25.9.09 12:15

Tak malá uměla smrkat asi v roku a půl, říkali jsme tomu foukání nosem, a foukni jak slon a nějak se to naučila. Důležité je, aby dítko vědělo, že musí mít zavřenou pusinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
25.9.09 12:18

Tak u nás to naštěstí nebyl problém uměla to hooodně brzy někdy před jedním rokem, nemusela jsem jí to učit…jsem alergik, tak mě viděla často smrkat a tím pádem to napodobovala. Nechtěla smrkat do kapesníku, chtěla smrkat jen tak navolno a já ji to nezakazovala, dokonce jsem u toho dělala blbinky abych jí tím ještě vyprovokovala, že to opakovala hodněkrát po sobě a pak když měla rýmu, tak se takhle vždycky dokonale vysmrkala, teď už smrká do kapesníku a nechce mě nechat jí utřít nos, že to udělá sama, to pak ale vypadá :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
25.9.09 12:54

Doktor na ušním říkal, že kolem roku a půl je to vhodné a proveditelné,aby dítko umělo smrkat. Určitě to naučit dřív, než půjde do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
25.9.09 13:18

Učit určitě napodobováním. U nás nebyl problém, protože tatínek bohužel smrká a troubí pořád, takže oba kluci kolem roku ukázkově smrkali …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
25.9.09 13:18

Tak náš malý to taky začal zkoušet po tom roce a půl a nejvíc pomohlo, že to viděl u starší sestřičky. Byli nemocní oba. Myslím, že dítko musí mít rýmu, aby poznalo, že to smrkání k něčemu je. Aspoň u nás to tak bylo. Taky to do další virózy zapoměl, ale s každou další rýmou se pak „chytal“ rychleji. Taky pomohlo smrkat poté, co jsme stříkli do nosíku Sterimar nebo Vincentku, prostě toho bylo v nosíku víc, co šlo vysmrkat. Jsem ráda, že už to máme za sebou :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
25.9.09 15:13

malá to umí od dvou let, otázka je, zda jí to vydrží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.9.09 16:21

Sestře se to podařilo naučit holky kolem roka, ale přijde mi, že v tomhle věku je to částečně věc náhody, jestli dítě přijde na ten „grif“ - dávala jim kapesník na nos a říkala, že mají fouknout, „udělat smrk“, ukazovala. Já si starší nepamatuju, ale bylo to později. Když se to pak kolem 3 let pokoušela sabotovat, manžel na ni uhodil po zlém (trpěla na uši, takže to byla otázka nočních jízd na ušní pohotovost, píchání a podobných radostí) a pomohlo to, od té doby smrkala pořádně. Mladší to bojkotovala téměř do 3 let, kdy jsme si ji po:,–(ili na kolena a odmítli propustit, dokud se nevysmrká - vysmrkala. Ona se tedy ještě v tomhle věku nechala neproblematicky a dobrovolně odsávat, takže jsme to dřív neřešili. U starších dětí je to myslím spíš věc jejich odmítání, než že by to nezvládli technicky.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.9.09 14:37

My jsme také neměli se smrkáním problém.Docela rychle to malá pochopila.Vždycky děláme buď slona nebo ježka.tím to teda funguje,nedávno měla rýmu a bez problémů smrkala,samozřejmě kapesník jí ještě musím držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
10.2.15 13:45

Potřebuju to naučit devítiměsíční dítě, protože to odsávání, to je očistec. :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.2.15 13:50
@Pincenza píše:
Potřebuju to naučit devítiměsíční dítě, protože to odsávání, to je očistec. :zed: :mrgreen:

Hodne stesti :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
10.2.15 13:52

Naše malá se to naučila asi v roce a půl. Řekla jsem, ať foukne a podařilo se :) Měla rýmu a u odsávání jsme právě trpěly obě a tak se bránila, že stejně jí nešlo pořádně odsát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí