Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenom mně tak napadlo má se BT měřit hned ráno ještě v posteli nebo si můžu napřed odskočit na záchod a měřit v koupelně? Myslíte že to bude mít nějáký vliv? četla jsem že se to má měřit hned po probuzení
omlouvám se za možná stupidní dotaz ale v této oblasti jsem zatím laik ![]()
Neměla by ses ani hnout, jen sáhnout pro teploměr a frknout ho tam ![]()
Jsem tedy jen teoretik, nějak na to nikdy nedošlo, ale jakýkoliv pohyb teplotu může zvyšovat a přestává to pak být relevantní výsledek.
Teplotu může ovlivnit i pokud bys v noci často vstávala, tuším že se uvádí pro vypovídající výsledek alespoň 5h ležení.
Určitě to musí být hned po probuzení a nejlíp ve stejnou hodinu (ideální, když člověk vstává do práce, s mimčem to je asi těžší dodržet). Zkus se podívat na http://merenibt.xf.cz/jaknato.html.
Měřit před vstaním z postele, takže necourat ani na ten záchod.
s tím mám bohaté zkušenosti. Jak píše Gladys ještě bych dodala, že by to mělo být každý den ve stejný čas hned v posteli než člověk vstane.
Já jsem s tím teprve začala, ale protože jsem stihla změřit, než mě přišla zkontrolovat dcerka a pak znovu asi po hodině, kdy jsem s ní ještě blbla v posteli, teplota byla stejná. Takže chápu striktní pravidla, která jsou asi opodstatněná (každá jsme jiná), ale mně to vyšlo tak, že se teplota ani nehnula. Právě mě napadla tatáž úvaha, tak jsem to zkusila ověřit.
Jinak by se mělo spát 4 hodiny v kuse, což je u mně občas problém, když ke mně dcerka v noci 3× přijde ![]()
tentadoro, pohyb MŮŽE zvyšovat teplotu a nemusí. Je to velice individuální. Někdo je ledovej had a teplotu mu ovlivní třeba i jen že si kýchne, někomu se drží teplota furt stejně.
Jde hlavně o to, kdyby to byla desetina sem, destina tam, tak je to fuk, ale pokud desetina rozdíl už může mít vypovídající funkci o tom, co se v těle děje, tak je lepší se snažit o co největší objektivitu.
ahoj, ako pisu baby, najlepsie hned po zobudeni a zapisat prvu teplotu.
ALE, kazda sme ina, najlepsie mas na sebe si odpozorovat, co a ako Ta ovplyvnuje.
napr. ja som bola vzdy za totalneho exota, lebo som si merala BT pri umyvani zubov
teplotu mi neovplyvnilo chodenie, cikanie, ani to umyvanie zubov, ale posunuty cas merania a jedlo a pitie ano ![]()
Gladys, tak jsem to myslela, že pravidla jsou to opodstatněná, ale u mě to prostě vliv nemělo.
Naprosto souhlasím se Soldi.. každá jsme jiná, jak jsem už psala..
Vždyť si to může zakladatelka na sobě zkusit jako já… změřit před a po tom, co si dojde na záchod a uvidí, jestli jí to ovlivní nebo ne.
Ale je jasný, že těch pár vteřin s digiteploměrem by měla vydržet bez nehody a dojít si až pak ![]()