Kdy odejít ze vztahu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
6.3.26 08:14
@HornyHippo píše: Více

Zatím nejmin inteligentni příspěvek v této diskuzi, a že jich pár bylo hloupých.

Lidé zůstávají právě kvůli dětem, jsou třeba kompromisy, je obvykle projevem sobectví pro malichernosti a pocit motýlku rozbíjet rodinu. Ale holt některé ženské to asi mají zakódované v DNA. A pak to omlouvat tím že to vlastně dělat kvůli dětem…

A ano jasně, jsou případy kdy je rozchod nevyhnutelný, ale tenhle se nezdá a většina taková není.

Příspěvek upraven 06.03.26 v 08:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
6.3.26 08:15
@Justin Case píše: Více

Asi penizky chlap nema, kdyz zakladatelka pise, ze mu pomaha zplatit dluhy. Cti poradne a uz nech tu svoji mantru jak zensky jdou jenom po penezich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
6.3.26 08:20
@Oudzej píše: Více

On je chlap..a já souhlasím, protože jsem tak prožila 20 let…i když nemůžu říct, že kvůli dětem. Člověk si tím úplně zazdí možný budoucí život, protože pak už je na vše starý…obzvlášť žena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1631
6.3.26 08:41
@Oudzej píše: Více

Jenže když není mezi partnery láska tak už ta rodina je rozbitá a místo divadla pro děti by spíše měli oba rodiče si najít partnery aby tam ta láska to byla.

Moji rodiče byli přesně takoví jak píšeš, ve vztahu kompromisy, žádná láska, žádná intimita. A podvědomě jsem tyto vzory kopíroval, a dělalo mi neskutečné problémy v pubertě a pak v dospělosti navazovat vztahy. Spoustu věcí co mnoho lidí dělá podvědomě jsem musel dělat vědomě a musel jsem se naučit ventilovat své city.
A tak si stojím za svým, lidé co zůstavají ve vztahu kde není láska kvůli dětem tak to dělají vždy kvůli sobě, pro děti v tom není žádný přínos, protože dítě o rodiče při jejich rozchodu nepříjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
6.3.26 08:44
@Venetia píše: Více

Já si myslím, že i kolem 45 - 50ti lze začít znovu, pokud ti stávající vztah už nic nedává. Pokud se nedějí žádné anomálie, měly by děti zůstat v zázemí a s oběma rodiči. Problém samozřejmě nastává, pokud děti cítí doma chlad a už vůbec se nebavím o závislostech popřípadě násilí, pro jejich budoucí vztahy to dobré není. Takže vyvstává otázka, kde je ta hranice, kdy by se měl člověk, který má děti rozhodnout, kdy ve vtahu zůstat a kdy už ne.

Ono střídat dětem strejdy každých 2-5 let, protože maminka nemá motýly v břiše, není taky nic moc pro jejich budoucnost.

Pokud ale odejdeš, protože nejsi šťastná, dáš si život dohromady a pak třeba najdeš partnera, se kterým už zůstaneš, je to celkem pochopitelné. Do budoucnosti ale vidět nejde a tak jsou lidi ovládání strachem, v jakékoliv podobě.

Jaký je případ zakladatelky ale z pár příspěvků a pohledu pouze z její strany, není možné rozlišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
6.3.26 11:39
@HornyHippo píše: Více

Hmm a dřív bylo zcela běžný že se lidí brali z majetkových důvodu, domluvené snatky, velmi omezená možnost poznat lidi někde v zapadakove na vesnici, bylo nutno brát to co je. Ne že by to bylo neco pozitivniho, ale to asi musí bejt celý lidský pokolení postižený. Jestli spíš není trend házet všechny svoje problémy na rodiče, výchovu, společnost.

Ať si každej dělá co chce, ale skoro vždy jsou děti spokojenější když jsou rodiče spolu, že to mezi nima nehoří vášeň zas tak moc neresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí