Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsem. Mam otazku ohledne moznosti znova otehotnet po cisari? Bohuzel o miminko jsme prisli, narodilo se prilis brzo a svuj boj prohralo. Primar tehdy rekl, ze se o dalsi muzeme snazit po pul roce. Totez mi na netu po dotazu rekl i DoC. Mara. Ale ma dr po tel rekla cekat 2 roky. Na kontrolu se teprve k ni chystam. Mate nekdo zkusenost? Po jake dobe jste se snazili o detatko vy po cisari?
Uvádí se 2 roky, ale taky záleži na stavu jizvy. Nechala bych se prohlédnout a dala na doporučení lékaře.
První cisar jsem mela pred 14 lety, dalsiho vloni a pokazde mi bylo receno, ze idealni by bylo rok neotehotnet.
Je tu řada maminek, co bez problémů otěhotněly půl roku po sekci, donosily, některé i spontánně porodily. Současné teorie tvrdí, že pů roku po SC je jizva zhojená, nebude už lepší ani horší
Předpokadem je, by byla opravdu dobře zhojená, to ti řekne tvůj lékař.
Co se vám stalo mě moc mrzí. Přeji ti, aby jste se brzy dočkali zdravého a donošeného miminka
.
Záleží, jak se hojíte
. Pokud bude jizva po půl roce krásně srostlá, nebála bych se
. Já otěhotněla podruhé po roce a 3 měsících.
Půl roku po sekci je prý jizva kompletně zhojená a její stav už je trvalý. Tak běž po půl roce na kontrolu jizvy a zkonzultuj možnost otěhotnění ![]()
Obecne se doporucuje pockat ca rok… ja sem neplanovane otehotnela necele 4 mesice po cisari a tehotenstvi probehlo bezproblemove
Chapu ze cekani na snazeni budou muka… takze bych pockala 6 mesicu a pak tomu dala volny prubeh… pripadne se zacala po roce „snazit“ ( hlidat ovulaci atd.)
@Lištička87 píše:
Ahoj vsem. Mam otazku ohledne moznosti znova otehotnet po cisari? Bohuzel o miminko jsme prisli, narodilo se prilis brzo a svuj boj prohralo. Primar tehdy rekl, ze se o dalsi muzeme snazit po pul roce. Totez mi na netu po dotazu rekl i DoC. Mara. Ale ma dr po tel rekla cekat 2 roky. Na kontrolu se teprve k ni chystam. Mate nekdo zkusenost? Po jake dobe jste se snazili o detatko vy po cisari?
Sestra mela cr a 6mes.na to otehotnela. Bylo to moc brzo a musela rodit zase cr. Neni dobre hned otehotnet protoze telo potrebuje i rok nez se da do poradku.
Po 6 měsících si myslím že v klidu. Mě to nedovolila psychika, až po 2 letech bylo tělo schopné otěhotnět. Přeju hodně sil a brzy plnou náruč ![]()
Mne na kontrole po pul roce rekli, ze pokud chceme, muzeme se zacit snazit, ze to stejne hned nevyjde. Mela jsem akutni CR. No zkusili jsme to 10 mesicu po a vyslo to opet hned, tzn. 11 mesicu po cisari. Od 4 mesice me pichalo v leve casti jizvy a skoncila jsem na planovanem cisari, v miste, kde me pichalo je jizva ztencena. Mala vazila v 38+2: 3,7kg a merila 51cm. Nevim, jestli by pomohlo, kdybychom pockali dyl, jak rok… Treti tehu (ne, ze bychom ho planovali) uz mi nedoporucuji…
Otehotnela jsem cca rok a pul po cs. Chvili to vypadalo, ze se jizva hoji blbe, ale byla tam jen nejaka srazenina. Takze na kontrole po roce od cs jsem dostala povoleni ![]()
Kamaradka na deti nejakych 17m od sebe.
Obe mame za sebou dva cs (z ruznych duvodu) a ve tretim nam nikdo nebrani
Můžeš půl roku po císaři, ale je 100% jistota, že budeš rodit zase císařem ![]()