Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem v 29 týdnu a vše si v klidu pomalu peru a žehlím a rovnám do skříněk, jak tu už holky psaly, sterilní to stejně mít nikdy nebudeš ani když to uděláš den před porodem, takže bych to neřešila, když máš časík, tak proč ne. Já už mám kolikátou pračku a jsem ráda, že to budu mít, nikdy nevíš… ![]()
Ahojky,
no tak já jsem si říkala, že je ještě brzy a taky jsem zatím nic nepřipravovala, mám to nakoupeno a uloženo ve skříni, ale říkala jsem si že až půjdu na mateřskou (6týdnu před porodem) tak že na to bude čas a tak…ale jak to tak pročítám, tak bych mohla už třeba s plenama začít že? Člověk fakt nikdy neví.....
Ale já mám tak prvotřídní těhu, že mi beztak nehrozí jít rodit před termínem, u nás v rodině je to spíš naopak, všechny přenášely…
Takže si myslím že ten měsíc předem to bude tak akorát…
Nika
Ahoj, chtela jsem se zeptat, odkdy nakupujete vybavicku? Ja jsem 22t a pripada mi to jeste brzy:) Sarka
Ahojte. Rada by som sa vas opytala ci ste pouzivali aj avivaz. totiz mne radili nepouzivat avivaz z dovodu zvyseneho rizika ekzémov a alergie. A ak ste pouzili, tak aku? Na pranie pouzivam Lovelu a na vypranie pouzitych a trosku zababranych veciciek pracie mydlo Lanza + krystalicka soda.Potom to necham prat na 30°C a potom este raz pustim na 45minut plachanie studenou vodou. Ale aj potom tam citit ten praci prasok, moze to vadit?
Dakujem
Já měla hromadu oblečení doma po sourozencích, tu jsem vyprala, vyžehlila a naskládala do skříňky už někdy ve třetím měsíci. Pak už jsem jen sem tam něco koupila a hned to vyprala (s ostatním prádlem, nepoužívám žádný dětský prášek…). Neviděla jsem a nevidím důvod, proč s tím čekat na poslední týdny… ![]()
saris: Výbavičku mám kompletní i s kočárkem od zhruba 7. měsíce, už chybí jen hadrové plenky a nějaká ta kosmetika…
Ahoj, já jsem začala s výbavičkou až uplynul 12 tt-z pověrčivosti. V tu dobu jsem si pořídila i kočárek, ale opět se potvrdilo, že se má kočár pořídit až je mimi doma, třeba nechat zamluvený v obchodě a tatínek ho pak vyzvedne. Já ho sice neměla doma, ale u rodičů, ale i tak se stalo, že nešťastnou náhodou shořel. Mrzelo mě to o to víc že to byl nejnovější bugaboo denim. Naštěstí to jde rozdýchat, hlavně že miminko stále v bříšku je v pořádku. A s praním věciček jsem začala 6 týdnů před termínem. Teď mám 2 týdny do porodu, vše nachystáno, tak jen chodím a vše přerovnávám, balím a vybaluji tašku do porodnice, tu jsem chystala asi před 2 týdny anemůžu se dočkat až si miminko přivezeme domů. ![]()
Ja prala az kdyz jsem byla na materske, tzn. mesic pred porodem a tenkrat bylo krasne teplo, takze jsem to vsechno vyprala a ususila behem jednoho dne.