Vápník v těhotenství

159
4.3.07 17:16

Vápník v těhotenství

Ahoj všem,
chtěla jsem se zeptat jestli jste v těhotenství opravdu jedli hodně surovin,který obsahují vápník?Já jen,že jsem spíš takový masožrout a z mléka je mi zle a jogurt si vezmu tak obden a mám tak trochu výčitky,ale nějak mi to nejde,tak se chci zeptat jestli s tim má někdo taky problém jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
4.3.07 20:25

Ahoj, já myslím, že je vápník důležitý dost, já jím denně jogurty a sýry, mlíko jen do kafe…Ale pokud ti to dělá problém, dá se koupit vápník v lékárně, zeptej se na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
4.3.07 20:56

Ahoj, já s tím teda problém nemám, ale beru i vitamíny pro těhotné, tam je vápník taky. Jo a pokud vím, tak sardinky jsou bohatým zdrojem vápníku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
5.3.07 10:12

Koutnakovko, měla jsem stejný problém u obou těhotenství jako ty.

Dokonce teď při druhém těhu,jsem se v I. trimestru na to mlíko nemohla ani v obchodě podívat,tak jsem jen navigovala z povzdálí manžela,že ho má koupit.

Od gynekoložky mám proto předepsaný vápník.Mám ho v šumivých tabletách,protože mám problém i něco vypít,tak abych takhle zabila 2 mouchy jednou ranou.

Jinak myslím,že ten vápník je opravdu důležitý,tak si ho nech taky předepsat nebo si ho sama kup v lékárně.

Přeju pohodové těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.3.07 11:28

Valentine - jsem ráda,že v tom nejedu sama,no beru už magnesium,který mám rozpustný,sama jsem si koupila Calibrum mami a ted mi doktorka napsala i železo,tak si koupim i ten vápník,budu tak trochu převitamínovaná:-))

Já totiž když si vezmu sýr,jogurt,prostě cokoli takovýho, tak mě začne i pálit žáha,dost zle,tak pak nemám vůbec chuť to jíst.

Díky za rady:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
5.3.07 17:15

Já mám taky magnezium,Mamavit a ten vápník(a jen tak mmch. tentokrát mi ani ten moc nechutná) :D

Já jím z mléčných výrobků jen Gerveis a tavený sýr(to taky není nic moc zdravý) a plátkový sýr(ten je na vápník prý nejlepší),ale jen rozpečený v rohlíku.
V prvním timestru jsem nejedla skoro nic,teď jsem v 19. týdnu a už je to lepší.Vyzkoušela jsem i jogurt,ale i teď mě navaloval,tak na to kašlu.

Mléko nepiju ani netěhotná,ale v těhotenství se jedná vyloženě o odpor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.3.07 17:56

:-)já dnes úspěšně snědla jogurt a chystámse ještě na jeden Dobrá máma:-)ale je mi zle už jen když ho vidim a to končim 33.týden:-)

Sýry jím víc než kdy v životě:-)snad to bude dobrý:-)

Taky přeju pohodový těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
5.3.07 18:12

Já mám taky podobný problém, nejak mi mléčné výrobky nevoní od mala, takže cítít mléj´ko je hůrza natož v těhu, jedla jsem sice jogurty ale nevím jestli to stačilo. Příéjde mi teda že ne vzhledem k problémům se zubama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.3.07 15:58

Já mléčné výrobky také moc nemiluji, párkrát týdně si dám k snídani tvarohový sýr typu Lučina, a to je vše. Vápník ani žádné vitamíny či minerály jsem v těhu nejedla a zuby i kosti mám v pořádku, syn měl 4 kg a kojím ho dosud :D . Myslím, že pokud žena jí vyváženou kvalitní stravu, žádné vitamíny ani minerály užívat nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
14.3.08 18:59

to ste na tom dobre, mne chyba vapik tak, ze pozieram omietku zo steny.alebo to je len divna tehotenska chut? normalne ked vidim kus nalupnutej bielej omietky tak ju musim okostovat, dufam ze to dietatku moc nevadi..z vitaminov pre tehotne aj mlieka je mi zle, z omietky nie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
14.3.08 19:46

Při prvním těhu sem vápníku taky moc nedala a měla sem několik kazů, při druhém už sem si to hlídala a už to bylo v poho. Na tvém místě bych brala vápník v tabletkách. Já sem tedy brala multi pro těhu a k tomu ještě spešl vápník v tabletách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
20.6.12 19:58

Taky nesnáším mléko, jogurty a dokonce i ryby a některé druhy zeleniny…vařené už vůbec né…ze všeho bliju a to jsem ve 27 týdnu…
Krom magneska a hořčíku neuživám žádné vitamíny…a zuby zatím dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.6.12 21:01

Mě se teď několikrát stalo, že jsem měla šííílenou chuŤ na tvarohovou česnekovou pomazánku - zbouchala jsem celou vaničku - namáčela jsme do ní mrkev, papriku, nebo řpíkatý celer. Taky moc jogurty atd nemusím, ale tímhle se to dá docela pěkně ošálit a taky v tvrdých sýrech typu eidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
27.9.13 22:24

Obnovuji diskuzi

Jsem ve 37tt a chtěla jsem si v lékárně koupit nějaký vápník,
a lékárnice mi nic neprodala, s tím, že to mám probrat s gynekoložkou 8o
(k té jdu až v úterý)
Do teď jsem brala nějaký vápník od Wallmarku, který jsem se rozhodla přestat brat, protože obsahoval i magnesium, což bych teď měsíc před porodem už brát neměla.
A tak jsem si chtěla v lékárně koupit nějaký vápník a nepochodila jsem no… :nevim:
Jaký vápník (např. značku) berete vy?
Jaké množství by měla těhotná žena brát?
Mám to vůbec řešit, nebo se na to mám vyprdnout a nekupovat nic?
Mléčných výrobků moc nejím, tak proto to tady řeším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.9.13 22:33

@zvědavá borůvka
ja jsem si koupila normalne v DM jejich sumive tablety, je to jenom vapnik.
aspon jsem to nemusela s nikym resit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky