Vápník v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
12.6.14 13:20
@sagittarius píše:
@Ema1984 Samozrejme, ze ma. Vapnik zvysuje odolnost proti zubnimu kazu apod. Navic v tehotenstvi se vseobecne kazi vice zuby. Predtim mi minimalne 10 let nic nedelala a ted behem dvou mesicu uz druhy kaz.

Dle mého zubaře nemá zvýšená potřeba příjmu vápníku v těhotenství a při kojení žádný vliv na kvalitu zubů. Zuby se prý „neodvápní“. Za vyšší kazivostí v těchto obdobích stojí spíš horší hygiena (díky nevolnostem, únavě, v těhotenství agresivnější sliny/zvracení). Já taky 10 let nic, v těhotenství vše ok, po 8 měsících po porodu 2 kazy - přičítám to tomu, že jsem to párkrát večer zalomila bez přečištění zubů a první týdny po porodu jsem byla ráda, že jsem se k zubům dostala ve tři odpoledne. Mléčné výrobky jím vcelku pravidelně, ale v těhotenství jsem jejich konzumaci teda extra nezvyšovala, naopak při kojení jsem měla výrazně vyšší spotřebu, protože jsem měla každý den chuť na kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.6.14 14:16

@Margaretha Jj, tak dekuji za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.6.14 14:18

@Ema1984 Jn, to je fakt… To ja ani netusila, ze se to vyskytuje i v takovych potravinach, tak dekuji… No prave to souvislost ma, jak rikam, jinak by se ani nepsalo ze v tehotenstvi je zvysena kazivost a taky proto je 2× preventivni prohlidka u zubare. Ja se zuby v zivote nic nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.6.14 14:20

@Svistice Aha, tak i to muze byt mozne, nicmene muze za to to tehu no :roll: Jinak snad uz se mi jich vic neudela no, vapnik tedy brat nebudu, snad zabere ten Elmex a vyssi frekvence a peclivost pri cisteni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
12.6.14 16:59
@sagittarius píše:
@Margaretha Jj, tak dekuji za rady ;)

Není za co, stačí jen pohledat…, já např. nejím mléčné výrobky vůbec, ale člověk pak musí hledat zdroje jíné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.6.14 17:15

@Margaretha Jj, jasne… Ja jsem si o vapniku cetla i v me knizce o tehu, ale ani tam nebylo to cos psala, ale jinak jsem poslechla - a dala si dnes do salatu k obedu morskou rasu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
12.6.14 21:50
@sagittarius píše:
@Margaretha Jj, jasne… Ja jsem si o vapniku cetla i v me knizce o tehu, ale ani tam nebylo to cos psala, ale jinak jsem poslechla - a dala si dnes do salatu k obedu morskou rasu :mavam:

Super :) A když si dáš navíc Dulse, tak do sebe dostaneš i spoustu železa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.6.14 22:44

Dologran

Brala jsem Dologran s jodem. Je to přírodní forma vápníku, navíc smíchaná s hořčíkem a dalšími prvky, aby se lépe vstřebával. Pomohlo mi to i proti nočním křečím v lýtkách. Ani zuby se mi v těhotenství nezkazily, takže to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
13.6.14 15:07

@pe-terka Diky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.6.14 12:40

@sagittarius
Jo, a mořské řasy jsou taky príma. Nevím, které všechny prvky obsahují (tak jod určitě, železo, ale je tam toho mnohem víc). To mi zas pomohlo v těhu a po porodu od anemie, líp než železo v prášcích. Jde to koupit v různých formách, nejen pláty, ale třeba u sypké vločky, které jsem si sypala do polívek, salátů a tak. Takže v těhotenství se mi po řasách krevní obraz krásně zpravil, i po porodu byl na jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.6.14 12:43

@pe-terka Kde kupuješ ty mořské řasy ve vločkách? Ve zdravé výživě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.6.14 14:17

@Svistice
JOJO, VE ZDRAVÉ VÝŽIVĚ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
21.5.17 11:21

Maxi kalz se chuťově dá, jsou o hodně hnusnější značky. Mě teda ale vadí, že ve všech těch rozpustných tabletách jsou umělá sladidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí