Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
prosím Vás, vy kterým se narodila miminka v létě v čem jste je měli? Chci rychlozavinovačku, ale malé se má narodit v červenci, a všechny se mi zdají dost silné. Nerada bych měla miminko uvařené ![]()
Nebo existují nějaké rychlozavinovačky slabé-letní ?
Ahoj
Mně se narodila malá v létě. Potřebovala jsem jen bodýčka, lehké overálky na spaní, ponožky atd. Rychlozavinovačku jsem vůbec neměla.
Nepoužívala jsem ani čepičky, teda pokud nebylo chladno či nefoukalo.
V těch vedrech byla malá, jen v body a v ponožkách.
Díky, to oblečení tak nějak vím,ale šlo mi spíš o tu rychlozavinovačku. Chtěla jsem jí,protože je to pro manipulaci s tak malým miminkem prý lepší, obzvlášť pro návštěvy a tak.
My jsme pouzivali jen ten potah na zavinovacku bez vyplne. Je to jen dvojita latka a v tom se mimi neuvari.
Terik
Ahojky,
ja jsem mam i tenkou rychlozavinovacku. Ale vetsinou jsem ve vedrech mela ditka polozena a pres ne maximalne plinku.
Mata
ahojky, Bruno se narodil v červenci a rychloz.jsme meli…ale byla takova tensi…pouzivali jsme ji jen na prenaseni, na navstevy a hlavne na spani…to se hodne osvedcila…maly kdyz spal jen tak tak se hodne budil - asi strach z velkeho prostoru či co ale kdyz byl v zavinovačce tak krásně spinkal a budil se jen na kojení. V té zavinovacce mi prislo ze se citi lepsí, jakoby pocit jistoty.....pres den kdyz jsem ho v ni nosila tak mel jen body a ponozticky…
Ahoj,
tak já měla tenkou rychlozavinovačku, koupila jsem jí v
ě s plymem do kočárku, taky bylo tenké, na léto akorát, takže jsem obojí tak nějak střídala. A v největších vedrech jsem Mišáka nechala bez ničeho nebo jen pod plínkou.
Petulda
evca82 píše:
Ahoj maminky,
prosím Vás, vy kterým se narodila miminka v létě v čem jste je měli? Chci rychlozavinovačku, ale malé se má narodit v červenci, a všechny se mi zdají dost silné. Nerada bych měla miminko uvařené
Nebo existují nějaké rychlozavinovačky slabé-letní ?
Ahoj,
slabe zavinovacky jsem nevidela, znama ale mela beznou ryhclozavinovacku a kdyz bylo horko, mimco prikryla jen plenkou nebo ho nechala v krataskach a ponozkach. Ty plinky je dobre si poridit, jinak pekne zpracovanou vybavu pro miminka maji na www.babyonline.cz ![]()
Ahoj,také čekám letní miminko a zavinovačka mi taky vrtá hlavou.
Né že bych se bála manipulace s miminkem bez zavinovačky.Ale první syn se pořád jako mimi budil, jak šermoval ručičkama,tak jsme ho na spaní zavinovali i s ručičkama.
no a v létě si nějak nedovedu to mimčo předtavit zabalený v zavinovačce (byť jen v té krajkové bez vložky)v kočárku. Neuvaří s mi?
Val - uvaří .
Zkus si představit sebe, takhle natěsno svázanou ještě v horku a ještě v kočáru. Fakt bych radši od toho ustoupila.
Pamatuju si na kamarádku, která vystartovala v letním parnu, dítě v kočárku, oblečený do overalku a přikrytý nahoře peřinkou. Vytvořila mu tak dokonalý skleník. Když sem se podívala na to dítě do kočárku, tak sem jí řekla, jestli nechce aspoň tu peřinku oddělat a ona mi s klidem odpověděla, že je v porodnici poučili, že dítě má jiný termoregulační systém. ![]()
Nic se nemá přehánět, navíc si myslím, že ta zavinovačka fakt nutná není.
Bibina
Ahoj, já měla rychlozavinovačku na Adinu od začátku (narodila se v červenci),ale máma mi koupila takovou ne moc teplou, prostě jinou než ty, co běžně vidím. Chce to asi chodit a hledat, jinak jsem jí ale využila jenom doma, v kočárku při vedrech jsem měla Adlu v bodíčku a přehodila jsem přes ní plenu. Asi hodně záleží na tom, jaké mimi bude, jestli bude dobře snášet teplo a nebo bude spíš raději nabalené, ale sundat a rozbalit ho můžeš vždycky ![]()
Ahoj,
malá je červencová. Přes den jsme se snažili mít doma co nejvíc chládek a tak spala pod tenkou dečkou nebo plínkou. V noci ale byla v zavinovačce, protože jsme větrali a jí nebylo moc teplo. Ven nám naše Dr. zákazala ve vedrech chodit ! A bylo to myslím rozumné. Malé miminko nemá ještě zcela vyvinutou termoregulaci a necítí se stejně jako dospělí. Ony ty nejhorší vedra trvaly tak 3 týdny (od narození) a pak se trochu ochladilo a rozhodně jsme chodili až k večeru, kdy už to největší horko hodně polevilo.
Evi,
ja cekam nase miminko na konci kvetna, proto take prave vybiram zavinovacku a reknu ti, neni to zadna sranda. V cervnu uz bude horko a vetsinou jsou zav. z fleece, nebo jsou proste teple. Ja mam zatim po dlouhem hledani vybranou od AESTHETIC tuto rychlozavinovacku: http://www.aesthetic.cz/…ombinace/100
Je to deka z fleece nizsi gramaze. AESTHETIC nabizi jeste rychlozav. s kapuckou: http://www.aesthetic.cz/sekce/2.2, ale kapucka v lete asi neni k uzitku. Jeste jako letni zav. nabizi EMITEX TUTO: http://www.babylife.cz/…robnosti.php?… , ale ta se mi zda na fotce dost tepla. Aspon je to ale kombinace fleece a bavlny. Skoda, ze nikde nejsou zavinovacky do letnich teplych dnu, napr. jen z bavlny v jedne vrstve.
Kdyby jste snad maminky nektera o takove zavin. vedela, prosim dejte echo. Mozna bylo neco noveho k videni na veletrhu Pro dite v Brne..?
Predem diky za rady.
Tehulka Koli.
Ahoj,jdu zase pro radu.
Miminko se nám má narodit začátkem srpna a já jsem z toho oblíkání letního mimi fakt mimo.Bodyčko,dupajdy,to bych tak podle tepla odhadla,ale vrtá mi hlavou čepička,např. kvůli větru,jak tady někdo psal.Je jasné,že pokud v té době budou ještě vedra,tak mimčo bude prostě bez čepičky.ale co když nastanou,trošku chladnější dny,tak jakou čepičku.Ty bavlněný se mi zdají na léto stejně teplý a ty krajkový, jak byly za nás nesnáším a hlavně si je nedovedu představit na klukovi.Tak poraďte,jak jste to řešily vy.
Díky
Ahojky mě se dcera narodila loni začátkem srpna. BYli ještě docela vedra. Prvních pár týdnů jsem používala klasickou zavinovačku,je tenčí a přišla mi dost praktická a až jsme z ní vyrostli přešla jsem na rychlozavinovačku. Doma byla malá jen v bodýčku s krátkým rukávem a v zavince.Když bylo hodně teplo tak ven jsme šli taky jen v bodýčku,pnožkách a přes nohy přehozenou jen látkovou plínku.Jak se trošku ochladilo tak byla v bodýčku s dlouhým rukávem,dupačkách čepičce a v zavince.
A kté čepičce.My jsme ji nosili od začátku,jelikož manžel měl už od malička problémy s ušima,tak jsem nechtěla aby dcera měla to samé. I v těch telech měla na hlavičce bavlněnou čepičku (letní vereze) a nikdy neměla spocenou hlavu. A bavlněnou čepku jsme nosili celý podzim. Tak snad jsem poradila.