Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,tak se mi zase honí hlavou další věc,co se týká letního miminka.
Co jste měli v kočárku jako „podklad“pod mimčo,když nebylo kvůli vedru v zavinovačce.Jako myslím,že pod mimčo určitě dám plenu.Ale stejně mi příjde divný mít okolo něj ten matroš ,z kterýho je udělanej kočár.Napadlo mě pošít tu vložku co je na dně kočáru osuškou,ale samo hledám i jiné a jednodušší nápady. ![]()
Malej se narodil v září a to byl prostě v tašce do kočáru a rychlozavinovačce,to jsem nic řešit nemusela.
Díky
Ahoj, nenašla jsem tady podobné téma, tak se přivařím sem:)
Potřebuji doporučit letní deku (ať už do kočárku a nebo na přikrytí doma). Máme emitex teplejší verzi a pak ještě jednu flís/bavlna. Včera bylo ale takové horko,že i ta slabší deka byla moc ![]()
Takže, čím v horku přikrýváte? Na internetu je toho sice spousta, ale člověk z obrázku nepozná, jak moc je ta deka teplá…
já jsem loni přikrývala plenkou, další deka mi přišla zbytečná ![]()
Ahoj, tak pod miminkem mám nataženou tu tetra osušku bílou, vlastně větší plenka a přikrývám jen takovou pletenou dírkatou dečkou, ale myslím, že plenka by teď v tom vedru taky stačila.
rosslyn píše:
Ahoj, nenašla jsem tady podobné téma, tak se přivařím sem:)Potřebuji doporučit letní deku (ať už do kočárku a nebo na přikrytí doma). Máme emitex teplejší verzi a pak ještě jednu flís/bavlna. Včera bylo ale takové horko,že i ta slabší deka byla moc
Takže, čím v horku přikrýváte? Na internetu je toho sice spousta, ale člověk z obrázku nepozná, jak moc je ta deka teplá…
Zrovna si háčkuju lehkou dírkovanou přikrývku, ale koukala jsem, že háčkované dečky i prodávají na netu.
… ještě dodám, že jí háčkuju jako čtverec 80*80, takže ji právě chci použít i jako rychlozavinovačku. Na chladnější období ji pak můžu podšít. Takže jestli máte vztah k ručním pracem, nebo někoho v okolí…
Ja taky plenkou
Koupila jsem si s obrazkama a fajn ![]()
A jeste mam takovou bavlnenou bezovou prikryvku z Tesca (je cca 80×00), je ze dvou vrstev a je tam takovy klokanek. Potom jsem tam videla i modrou a ruzovou ![]()
Koupila jsem normalne u miminkovskeho obleceni!
Ahoj holky, čekám první mimi v červenci a když si to tady tak čtu, tak mně napadá na vás zkušené matky taky jeden dotaz
![]()
Na přikrytí do kočárku plínka..pod mimi plínka.. a jinak nic?
Totiž tchyně se mne neustále ptá, co dám pod malou do kočárku…a ze skříní vytahuje takový ty krajkový hrůzy ![]()
Dorka_X píše:
Ahoj holky, čekám první mimi v červenci a když si to tady tak čtu, tak mně napadá na vás zkušené matky taky jeden dotaz![]()
Na přikrytí do kočárku plínka..pod mimi plínka.. a jinak nic?Totiž tchyně se mne neustále ptá, co dám pod malou do kočárku…a ze skříní vytahuje takový ty krajkový hrůzy
V nasem kocarku byly takova matrace tenka - na tu jsem si usila potah ze stereho povleceni
(bylo to zbytecne, ale mala tam ted ma medvidka Pu
) Zastim mam pod ni stejne flesovou deku. Az budou opravdu paraky, jen tam dam plinku aby napr. neublinkla na matraci nebo abych to mohla vyprat jak se zpoti…
Já jsem poprvé rodila před 5-ti lety v červnu a malej byl přikrytý pouze plenou a při velkých teplech ani tu plenu neměl! Teď čekám druhé dítko taky na červen a určitě budu používat zase tu plínku!
Jinak takové ty krajkované hrůzy na mě tchýně chtěla před 5-ti lety vytáhnout taky a tak jsem jí s díky odmítla, protože já si na volánky a moc načančaný věcičky neportpím
!
My právě žádnou matraci v kočárku nemáme..ale OK, nebudu to nějak hrotit
dám tam prostě na léto nějakou lehkou deku, popřípadě jenom plínku..a tchýni s krajkama pošlu jemně někam..
![]()
Dorka_X píše:
My právě žádnou matraci v kočárku nemáme..ale OK, nebudu to nějak hrotitdám tam prostě na léto nějakou lehkou deku, popřípadě jenom plínku..a tchýni s krajkama pošlu jemně někam..
![]()
No ale nejaky molitanek nebo tak, tam preci byt musi!!!
Kdyz das jen plenku, bude to mit mimi strasne tvrde, pokud tedy chapu dobre ze je v kocarku jen tvrde dno???
![]()
No já mám kočár s vložnou taškou a nějak si do toho nedovedu tu krajkouvou zavinovačku ani představit.
Jako podložku můžeš pořídit např. toto http://www.emitex.cz/…i-vlozka.php
Jinak já čekám letní miminko a v naší diskuzi řešíme momentálně taky rychlozavinovačku a jedna zkušená maminka letňáka psala, že i místo rychlozavinovačky používala tu tetra osušku.
BaraDolezal píše:Dorka_X píše:No ale nejaky molitanek nebo tak, tam preci byt musi!!!
My právě žádnou matraci v kočárku nemáme..ale OK, nebudu to nějak hrotitdám tam prostě na léto nějakou lehkou deku, popřípadě jenom plínku..a tchýni s krajkama pošlu jemně někam..
![]()
Kdyz das jen plenku, bude to mit mimi strasne tvrde, pokud tedy chapu dobre ze je v kocarku jen tvrde dno???![]()
![]()
hmmmm…šla bych se kouknout, ale kočár je u našich na půdě.. ![]()
Určitě ale vím, že tam žádná vyndávací matrace není..jen dno a okraje kočárku jsou potažený látkou..asi máš pravdu, že jen s plínkou by to bylo hrozně tvrdý
![]()