Letní miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
27.12.12 23:36

@cybermis
no jo ale ve vaničce ho mám ještě ted v 6ti měsících a místa tam má ještě tak na dva měsíce určitě..taky jsou velikosti vaniček, jsou menší a větší..já koupila tu větší..z kybliku musí dle mého vyrust tak do dvou tří měsíců..a malý teda si zakopal rád.. :nevim: ( jinak muj má 66cm ted a jeste se do vaničky vleze a místa má dost )

• Citovat
  • Upravit
81479
27.12.12 23:40

To ti nikdo neporadí. repektive poradí každý, ale něco jiného. :nevim: záleží na osobních preferencích (někdo dává nextíkové džínečky, někdo miminkovské dupačky), jak často pereš, jestli máš sušičku ( s tou ti prakticky stačí troje oblečení na střídačku), jak budeš mít blicí miminko…
já osobně bych koupila jeden obleček ( body s dlouhým, kalhoty podle tvé volby, mikinku nebo kabátek) ve velikosti 50 na cestu z porodnice a na prvních 14 dní na " lepší. Z toho ti za 2 týdny vyroste, ale bude v tom vypadat líp. pokusd ti na tom až tak nezáleží, tak se na to vybodni a kup jen 56. Pak tak 2-3 kusy 56. 2-3 verálky na noc 56. a čepici. S tím si děti vystačily prvních 6 týdnů, pokud se něco nestačilo vyprat, oblékla jsem je do 62, ale byly v tom jak hastroši. ve velikosti 62 toho moc nekupuj, časem toho bude potřeba dost, ale nakup až zjistíš, co ti vyhovuje - jestli bodýčka na zapínání, s lodičkovým výstřihem, zavinovací, kalhoty s ťapkama nebo bez nic, nebo raději overaly, dupačky, polodupačky, lacláče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
27.12.12 23:44

@smurfka jo tak to my máme 74cm na 5ti měsících :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.12 23:48
@cybermis píše:
@smurfka jo tak to my máme 74cm na 5ti měsících :lol: :lol: :mrgreen:

no tak to už jinde jsem.. :mrgreen: ale mám myslím vaničku tu větší a ta je velká okolo 90 cm nebo tak nějak.. :think:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.12.12 23:49

@Lama Lama
přesně tak..každému taky vyhovuje jiná kosmetika na dítě, někdo kupuje baldachýn nad postýlku pro jiné to je chytač prachu, já nakoupila tolik věci a ted vidím že uplně zbytečně, že jsou nepraktické nebo je malý nemusí, přístě už budu vědět no..na prvního toho člověk nakoupí co nejvíc jen aby měl, pak zjistí že mu to nevyhovuje a akorád to má v šuplíku..

• Citovat
  • Upravit
3208
27.12.12 23:54

@smurfka když já měla vaničku přímo na přebalovacím pultu, tu jen tak nevyměním…ale koupem se s malým spolu ve velký vaně, na mě je už těžkej a ohýbat se k němu…eeee…a nedám na koupání spolu, je to bomba :-)
@Lama Lama Jojo, taky mám doma spoustu zbytečností, které nepoužívám…ale to je asi úděl každé čerstvé maminky, zabezpečit svoje mimušo co nejvíc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
27.12.12 23:56

U první jsem dala na rady „hlavně toho nekupuj moc a hlavně nekupuj malý velikosti“ a pak jsem byla v koncích, protože zvracela po každém kojení, plus se narodila s 2 a 3/4 kily, takže jí byly plíny jedničky veliký, a občas protekly. Po příchodu z porodnice měla druhý den všechno poblitý a počůraný a já v koncích. Takže muž musel jet koupit vel. 50 a i v tom plavala a plíny 0.

I když jsem jí měla pořád obloženou plenama, tak až do devítí měsící hodně zvracela a nestíhala jsem prát a sušit.

Velikost 50 nosila do konce šestinedělí. A ještě v půl roce oblíkla dost z 56ky.

Je to mimino od mimina.

Druhý mimčo bude v květnu. Kolik čeho Ti neporadím (jela jsem podle seznamů abylo to málo), každý má jinou představu a hlavně každé mimčo je jinak velké a jinak roste. Ale při nakupování koukej na takový zdánlivý maličkosti jako švy u čepiček (jak jsou vevnitř švy, mohou tlačit), gumičky u ponožek, vnitřní materiál, atd. Oblečení by se mělo dát snadno oblékat. A zase každý preferuje něco jiného. Mně se nejvíc osvědčily body s lodičkovým výstřihem a patentky v rozkroku a pak overalky, těch nebylo nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.12 23:56

@cybermis
jooo tak to jo..to jsem právě vubec nechtěla přebalovák s vanou..protože mi bylo jasné jak to dopadne..no já mam pak na koupání ještě takové to sedátko do vany pro malého, tak už se těším jak využijem..

• Citovat
  • Upravit
81479
27.12.12 23:59

Myslím, že v případě nedostatku není problém kohokoli zaúkolovat aby nakoupil. Já takle zjistila, že mám paniku za oblékání bodýček přes hlavu, tak ségra musela dojít nakoupit dva overálky. Vždyť nejůř můžeš mimino zauslovat až po krk do zavinovačky nebo navázat do šátku, než nějaké oblečení naženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
28.12.12 00:00

@smurfka no zkuste určitě i společný koupání..ve třech, ve čtyřech, nebo kolik vás je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.12.12 00:03
@cybermis píše:
@smurfka no zkuste určitě i společný koupání..ve třech, ve čtyřech, nebo kolik vás je :-)

máme sice rohovou vanu a nejsme hroši..ale tři bysme se asi nevlezli..malý se bude koupat s tátou - ten se na to těší ( protože ted ve vaničce nekoupe - bojí se že by mu vyklouzl :mrgreen: ) máme moře hraček do vany, tak tam oba stráví mládí asi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
28.12.12 00:04

Jojo dokoupit se dá vzdycky..lepší než mít doma kupu kterou pak člověk ani neunosí a pak je mu to líto, že nakoupit pěkný věci a neměl je ani jednou na sobě.

• Citovat
  • Upravit
12691
28.12.12 12:15

Holky moc děkuji za odpovědi :) @smurfka kdyby jsi měla ten seznam ještě, určitě bych ho uvítala. Pár věcí už mám doma, tak bych nerada, abych toho nakoupila hodně a pak mi to tu leželo. Samozřejmě se dá prodat a koupit, ale peněz není nikdo dost, tak proč je vyhazovat zbytečně.
Na koupání už máme vaničku koupenou. Známá prodávala tu větší, tak jsem ji za ten pakatel koupila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí