Kdy prat vybavicku

48
13.3.07 15:23

Kdy prat vybavicku

Ahoj maminky a tehulky, mam dotazek ohledne vybavicky. Vse uz mam nakoupeno, ale nevim, jestli uz to muzu vse vyprat a vyzehlit. Rodit budu za 2-2,5 mesice. Mam uz hodne velke bricho, tak si to nechci nechat vsechno nakonec, kdy uz nebudu moct stat u prkna. Myslite, ze bude vadit, kdyz to udelam vsechno uz ted? A pak dam ty veci vyzehlene do igelitoveho pytle, aby se k tomu nedostali roztoci? Nebo mam radeji jeste pockat? A do kdy asi. Dik predem za odpovedi.
 lupre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2210
13.3.07 15:26

Ahoj Lupre, no mě se to popravdě zdá hodně brzy,já prala a žehlila 5 týdnů před porodem. Určitě bych to ale nedávala do pytle, já jsem to pěkně naukládala do skříně a na každou polici jsem dala dětské mýdelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.07 16:09

Ahojky, já jsem to taky dělala až později, teda asi tak 2 týdny před porodem, kdy mě dr. strašil, že to bude už brzo (pak jsem 6 dní přenášela :lol: ). Spíš bych se na to dívala z té stránky, že i my dospělí máme přeci ve skříni věci déle než ty 2-2,5 měsíce bez nošení a neustálého praní.
Takže bych ještě pár týdnů počkala (tak cca do 36. týdne), pak to vyprala a uložila do skříně tak, aby to mohlo dostatečně větrat (tím myslím, nebylo to nacpané). A to voňavé dětské mýdélko je dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.07 16:22

Ahoj Lupre,
já jsem prala a žehlila průběžně. V době 2 měsíců před porodem jsem měla vše vypráno a vyžehleno. Uložila jsem to do papírových krabic z Ikei (za 15,–) a rozdělila podle velikosti oblečení. Krabice jsem pak dala do skříně. Teď jen vytahuji krabice s požadovanou velikostí oblečení. Nikdy nemůžeš vědět zda nepříjdou nějaké komplikace ( já jsem 1,5 měsíce před porodem musela ležet).
Hodně štěstí a klidný porod. Pavla

• Citovat
  • Upravit
6545
13.3.07 16:32

Já jsem pomaličku prala cca od 30tt - nejdřív třeba pleny a zavinovačky (termín v září, tak jsem sušila venku), vyžehlila. O něco později jednu várku oblečků, pak druhou a bylo hotovo. Uklízela jsem to rovnou do komody na prádlo pro malou.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
13.3.07 17:57

Já jsem všechno prala průběžně a potom ukládala do komody, prádlo stejně nebude nikdy úplně sterilní a ani si nemyslím, že by to bylo dobře, když je řádně vypraný a vyžehlený tak z toho miminku nic nemůže být.
To bys musela sterilizovat všechno s čím přijde do styku, třeba i svoje oblečení, když ho budeš chovat a to přece nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.07 18:33

Klidně si vše vyper hned, pro klid v duši a aby to bylo zbaveno „novoty“ z obchodu, no a pak před použitím to buď stihneš přeprat znovu nebo ne :-). Když to pak už nestihneš před použitím přeprat znovu, vůbec nic se nestane.

• Citovat
  • Upravit
28414
13.3.07 18:50

Ahoj, já jsem prala malýmu věci tak 1,5-2 měsíce před porodem a pak už znovu neprala. Uložila jsem to rovnou do komody pro syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
13.3.07 20:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
13.3.07 21:52

Ahoj holky,

po přečtení vašich příspěvků se strašně stydim :oops: Já jsem prala a žehlila až v den, kdy jsem rodila. No, a taky jsem to zvládla.

Tak myslim, že se nemusíš bát, že bys to později kvůli velikosti břicha nezvládla :wink: A jestli to chceš udělat už teď (je pravda, že nikdy nevíš, kdy budeš rodit), určitě to nebude vadit. Pokud to všechno uložíš někam, kde se na to nebude prášit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
14.3.07 08:40

Jé, tak já tohle všechno dělala minulý týden, to zn. 3 měsíce před porodem, a vůbec by mě nenapadlo, že je to třeba brzy. Tak nějak na to přišel čas. Už jsem to tu měla připravený, tak to prostě šlo do pračky a pod žehličku. Teď to čeká roztříděné v krabicích. Já mám zase ráda všechno dopředu a tuším, že se prádélku určitě nic nestane.
Možná nad tím vůbec nepřemýšlím, když jde o druhé dítko 8) . U prvního jsem použila ten nejjemnější prášek pro děti a všechno jsem tak nějak řešila víc, ale teď.....
Mám dost práce s malým, takže jsem to prostě udělala teď, když na to přišla řada. My už snad máme úplně všechno, jen kočár ještě ne, ale vytipovaný ho mám, takže kdyby něco, tak ho koupí manžel, až budu v porodnici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
14.3.07 09:04

Ahoj,

já to dělala při prvním v 35 tt, při druhém už v 32 tt… v obou případech vydrželo prádlo voňavé až na miminko:o)))) rozhodně nedávej věci do igelitového pytle..... Já mám normálně komodu z masivu a věcičky fakt ty dva i víc měsíců vydržely krásně voňavé. Myslím že v ig. pytli by ti mohly zatuchnout, tak abys to nedělala zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
14.3.07 09:33

Ahojky!

Já mám termín za 2 měsíce a zatím mám veci nevyprané v krabici na skříni. Chystám se na to až tak měsíc před porodem. Komodu mám sice už nachystanou, ale ještě mi to připadalo brzy. Samozřejmě mám taky strach, aby nenastaly komplikace a já nemusela do nemocnice. Dnes mi má přijít kočárek a postýlka, takže pak už pomalu začnu s přípravou.

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
16.3.07 11:11

Ahoj,
tak ja mam termin za 10 tydnu a uz si taky vsechno peru a zehlim. Lidi v okoli me vydesili, ze uz bych si pomalu mela zacit chystat veci do nemocnice, ze clovek nikdy nevi, co se muze stat…tak s manzelem budeme teprve behat a schanet veci do tasky (ty oleje, vatu, pliny…atd.)
Urcite budu klidnejsi, az budu mit vsechno pripraveny :) …on clovek opravdu nikdy nevi.
Alexandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
16.3.07 12:56

Jsem 29tt a zatím neperu. Čekám, až bude hotová komoda (máme dělanou na zakázku, aby se nám do bytu vešla) … pak komodu otřu hadrem, nechám trochu vyvětrat a vyčichnout z novoty.
A pak začnu prát, sušit a skládat rovnou do komody :D
Už se na to docela těším - doufám, že ta komoda bude hotová tak nějak normálně zavčas, abych pak všechno nehonila na poslední chvíli 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí