Kombinovany screening v 1.trimestru

25
13.3.07 13:52

Kombinovany screening v 1.trimestru

Ahoj tehulky,

zajimalo by me, jestli se v soucasne dobe uz bezne dela tehulkam vyse zmineny screening v 1. trimestru nebo aspon starsim tehulkam /34 a vys/?

Rikala mi to jedna holka, ktere bude v dobe porodu 35, ze ji na to dr. automaticky poslal /vicemene misto AC/, ze se uz dnes dela.
Poprve jsem rodila v roce 2005 a tenkrat mi to nedelali, jen triple testy.
Aspon si toho nejsem vedoma /tenkrat v dobe porodu 34 let/

Moc diky za info

Lucys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6954
13.3.07 14:04

Lucys už tedy nejsem těhulka, ale na tomto screeningu jsem byla. Plošně jako třeba tripple se nedělá, záleží na MUDrovi. Ani se nedělá na všech pracovištích, jsou k tomu potřeba nějaké speciální certifikace. V Praze třeba Gennet, Apolinář. Tvůj dr. by měl vědět. Ale určitě bych se o něj na tvém místě hlásila, je přesnější, než tripple. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.3.07 14:48

Ahoj Lucys, plošně se tedy nedělá ani náhodou, v podstatě je to vý:,–(a některých specializovaných pracovišť. Já jsem v Praze v Gyncentru Chodov a tam to dělají všem, ale jinak po ČR (alespoň co vím od kamarádek) se to ještě moc neprovádí. Zkus se zeptat svého Gyndr. a uvidíš. Pa, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
13.3.07 15:03

Ahoj,

můj dr.mi to dělal už u syna,tenkrát jen ultrazvuk a teď u druhého těhu UTZ+krev.Je tam větší záchyt downa než u tripl testů(až 90%).

Plošně se to nedělá,snad časem!

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.3.07 16:25

Moje gynekoložka mě posílala na velký uzv doMotola (ty 3 velké). A u toho prvního mi k tomu brali i krev na screening a dělalai to tam všem automaticky, co vim…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.3.07 17:20

tak mě je 26 a moje doktorka mě tam posílá automaticky ,ted ve 13tydnu,UTZ+krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.3.07 17:21

tak mě je 26 a moje doktorka mě tam posílá automaticky ,ted ve 13tydnu,UTZ+krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.3.07 18:09

Mi v tý době bylo 22. Spíš si myslím, že to je jak kde…že se to teprv začíná ujímat

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
13.3.07 23:13

Ahoj,
tento skríning prozatím plošně fakt neprovádí, standardně jej totiž nehradí zdravotní pojišťovny. Provádí jej pouze několik specializovaných pracovišť v republice, v Brně, kde jsem byla já, např. Prenatal. Já jsem tam šla na vlastní žádost, doktorka mi dala doporučení, cena odběru+rozboru krve + UTZ 1400,– Kč. Další velké UTZ (většinou ve 20. a 30. týdnu) by se měly dělat také na tomto pracovišti. Za ty se už ale neplatí.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.3.07 15:56

Ja byla dnes v Pronatalu v praze,utz +odběr a nic sem neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.19 10:15

Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat na kombinovaném screeningu ste dostaly výsledky je tu nějaká maminka co ví pohlaví dítěte? Chtěla. Jsem se zeptat zda má v těch vysledkach psané vaječníky a čeká holčičku. Nebo čeká chlapečka a vaječníky tam. Psané nemá. Nám odmítla říct paní doktorka co to je a ve vysledkach máme hlavičku páteř žaludek močový měchýř ručičky a nožičky ale vaječníky tam psané nemáme a vím že u chlapecku nejsou. Tak vám moc děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
30.5.19 10:18

@Michaela Kri. Mně u prvního dítěte doktor pohlaví neřekl (neviděl), u druhého řekl (viděl) a opravdu se narodila holčička, jak říkal. V papírech to, ale napsané nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.5.19 10:31

@Michaela Kri. Co vím, vaječníky se ve výsledcíh neuvádějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.19 14:23

@ctenarkaaa to já právě nevím u první dceri mi to dělal doktor u sebe v ordinaci.. Děkuji za info. Myslela jsem že se to tam píše když to kontroloval. Tak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.19 14:41

Vaječníky se do výsledku nepíšou ani když je to holčička. Podle mě to ani ještě nenívidět. Nám doktor řekl pohlaví ale do papíru ho napsal až po screeningu v 21tt :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí