Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, kdy by mělo nejpozději přejít období vzdoru. Máme to teď s mladším a je to síla. Jekot klidně i půl hodiny, jak není po jeho, občasné tendence mlátit hlavou do zdi atd. Nepamatuji se přesně kde jsem o té věkové hranici četla. Mělo by to být tak ve třech letech? To je asi ta maximální hranice, co ještě asi vydržím. Jestli to nepřejde, pudu si to asi hodit
![]()
Mám kluky 28m a 14m a oba si tím právě prochazí…
a každý po svém a jinak. Starší mě místo pozdravu plácne a to udělá za den klidně i desetkrát anebo se po mě jen ožene, pokud se mu něco nelíbí a mladší ten si lehne a ječí a bouchá hlavičkou o zem…takže se ráda dozvím, kdy tohle proboha skončí???
U staršího to teprve odeznívá
Ale byla to síla - těď už ho to chytne jen asi že to vidí u mladšího
No a u toho si to teda užíváme. Začal až po třetím roce - nechce nic, vše po jeho, scény a řev.. jooo, snad to přežijeme ![]()
@mikky
tudle jsem si cetla hezky clanek a tam byla teda vekova hranice omezena do 5 let, promin ![]()
@Helenie Uklidňuju se tím, že čím větší vzdor-tím větší osobnost
![]()
@superandrysek nojo, asi to tak bude. Ale u někoho to snad nebude tak dlouhý a šílený
Zakladatelko neboj ![]()
U nás si teda můžu oddychnout za měsíc, pak podruhé za necelý dva roky a do třetice si to hned zopáknout
Ale říká se - malé děti-malé starosti-velké děti-velké starosti, tak se máme holky na co těšit ![]()
Nikdy
z obdobi vzdoru se prejde do predpuberty, pak puberty…a pozdeji mozna jeste můžeme cekat zastydlou pubertu
pevne nervy, budou i klidnější dny ![]()
Holce to začalo v roce
Někdy jen tak sedí, „čte si“ a řiká ne ne ne ne… asi trénuje
Jinak už se mi několikrát zhroutila v obchodě a nepočítaně doma
Tak starší období vzdoru v podstatě neměl, zato teď ve 4 letech už asi trpí pubertou
. No mladší má období vzdoru ukázkové. Důležitý je zůstat v klidu a nenechat se tím rozhodit. Dokud jsem já v pohodě tak to jde. Jakmile já začnu být vynervovaná, naštvaná atd tak to jde do kytek. Přeji pevné nervy a radost z dětí.
@superandrysek píše:
@mikkytudle jsem si cetla hezky clanek a tam byla teda vekova hranice omezena do 5 let, promin
Dík ![]()