Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,
jsme plně na UM, malé je 4,5 měsíce no vlastně příští týden jí bude 5 měsíců a poslední týden či dva mi přijde, že jí mlíko už moc nezasytí. Dělám 150 ml a vypije jak kdy, někdy celé někdy jen 120 ml. Ale dřív vydržela v pohodě ty 3 hodiny, nyní stěží 2,5 a večer už i jen 2 hodiny. Mohla bych už tedy přejít na Nutrilon č.2? Dnes jsem koukala na netu na etiketu a mají tam od ukončeného 6. měsíce ale v tabulce porcí mají 5-6 měsíc. Jinak začínáme přikrmovat, malá baští zhruba týden a už máme skoro plnou porci zeleninky bez mlíka, je pěkný jedlík.
díky za info
Nám je skoro pět a půl měsíce a na dvojku UM jsem přešla dneska, pijeme Bebu HA. Byla jsem min. týden u děts.doktorky a ptala jsem se na to. Doktorka říkala, že jestli pije už velké porce 150 - 180 ml, tak ať přejdeme na dvojku. Daneček mi pije jak kdy, někdy vypije celou 180ml a někdy tak kolem 120ml a už nechce. Večer dělám zatím kašičky, nejčastěji od Nutrilonu a od Hami, tak ze 120ml a k tomu čajík a spinkáme až do rána. S příkrmy začneme od ukončeného šestého měsíce.
Ještě jsem si vzpomněla, moje ségra má ročního prcka a taky byli na Bebě a na tenkrát jí malej za pátý a půlku šestého měsíce, tedy za měsíc a půl, přibral jen 350g a doktorka jí řekla, že se může přejít na UM dvojku už od ukončeného čtvrtého měsíce. Takže ségra taky přecházela už v pěti a půl měsících na dvojku UM. Dávala taky kašičky a začala hnedka s příkrmy, aby malej přibral. Jo, ale nevím, jestli jste na Nutrilonu, zda se může i u tohohle UM přejít už od čtvrtého měsíce. Zavolej doktorce, nebo poradí možná holky.
No malá přibírá tak akorát, ne nijak moc ale zase úplně málo taky ne. Když jsme byli před týdnem na prohlídce tak nám dr. říkala že máme začít s příkrmama. Jdem na konci příštího týdne na odložené očkování tak se jí zeptám. Do té doby to zmáknem. Ale i tak díky ![]()
My přecházeli na dvojku cca v 6,5 měsících, to když malý po vypití 210 ml plakal a chtěl ještě. Na:,–(ili jsme dvojku, vypije stejně těch 210 ml, ale už nepláče. Vydrží cca 3 hodinky přes den a celou noc.
Panuš a co taky zkusit třeba na noc kaše, jsou snad už od ukončeného 4. měsíce.