Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Potřebovala bych poradit..........mám takový problém, dcera dneska celý den odmítá prso, prostě nechce s něho pít, ani s jednoho, podařilo se mi dopoledne do ní dostat 110 ml s láhve, pak ještě jedno kojení v polospánku o půl jedné a od té doby prostě nechce pít, pila dohramodaty tak 5 min. víc to nebylo, jinak je spokojená. Je to normální?
V noci pije bez problému. Přes den prostě začne u toho prsu řvát aniž by se ho vůbec chytla. ![]()
Jo a ještě dodám, že furt ublinkáva, přesto že skoro nic nepije.
Ahoj to znám docela dobře Linda sice kojení bojkotovala asi ta kve třech měsících ale byla jsem z toho dost na nervy kojila jsme teda hlavně když spala myslím přes den,když byla vzhůru tak jsem jí to prso do papulky nedostala vůbec byla jse mz toho dost zoufalá kojila jsem dokonce i na balóně ![]()
ona si to doháněla potom v noci to jsme kojili dost často, ale když Ti mimi hezky přibírá tak bych to asi neřešila.
jí vím mě se to lehko říká když už to mám za sebou,ale neboj určitě v tom nejsi sama.
ale ještě k tomu blinkaní to Ti neporadím Linda neblinkala
No,koukám na tvoje údaje v metříku,moc ti teda mezi 4. a 7.týdnem nepřibrala
,takže by to mohlo znamenat,že jí tvoje mlíko nestačí.ale zas pokud píšeš,že je spokojená..tak to tím asi nebude. U nás se nedostatek mléka projevoval tím,že po kojení pořád brečela,až dokrm ji zklidnil.. ![]()
Ublinkávání je u malých miminek normální,to bych asi neřešila,pokud teda nezvrací obloukem.
Befana, máš pravdu moc nepřibrala, ale dr. žádné námítky neměla, co se týče mléka, tak toho mám fakt až až, mohla bych krmit ještě klidně další dítě.
Navíc má Eliška tříselnou kýlu, za 14 dní nás čeká operace, tak že nevím, zda třeba ty její výkyvy nemohou být tou kýlou. ![]()
Jinak ona ani ne že by tak strašně ublinkávala, ale prostě se jí to jídlo furt vrací a taky to není vždy, jsou dny kdy se jí mlíčko vůbec nevrací a pak jsou dny kdy se jí vrací fakt snad pořád.
Katy: tak uvidíš,co ti poradí ostatní holky..Já taky měla mlíka relativně dost,ale kvůli malému přibírání jsem musela začít přikrmovat,a to byl začátek konce ![]()
Tak zkus vydržet,snad se to zlepší!
Befano, no nikdo jiný neodpovídá.
Tak že u nás noc ok, jako obvykle, ale od rána prostě nechce jíst, nají se jedině v polospánku a stejně pak furt ublinkáva, klidně i dvě a půl hodiny pojíde, jde vidět jak se jí to furt vrací, no a začná být z toho i pěkně neklidná, tak teda nevím co s ní.
Jak často by měla asi v tomto věku jíst (10 týdnů)? A kolik tak asi?
Ahoj,
tak mi sice bohuzel nekojime, ale jinak u flasky stejny problem. Takze jsem si o tomhle tematu dost zjistovala. A zjistila ze podobne problemy souvisi s refluxem, mlicko se mimnku vraci a pak ho to pali a proto nechce pit. I to ublinikavani by tomu napovidalo. U nas tedy pomohl antirefluxni nutrilon. U vas by to mohl byt nutriton, nevim jak se presne dava, myslim, ze pred kojenim. Jinak ten prirustek mezi 4-7 tydnem se mi nezda tak maly, nam takhle mala pribirala i na UM, takze dokrmovani by u vas myslim, bylo zbytecne. Jinak v tomhle veku by deti meli pry vypit cca 120 az 150 ml na kg vahy.
Preju hodne stesti, at se to brzo zlepsi. Jak mimca rostou, tak by ta zaklopka mela pomalu dozravat a casem se to upravi samo.
Katy: jsem se koukala do svých zápisků,mě v té době Eliška jedla 6-7× denně. Tipuju,že jste ted tak na 5kg,takže by měla vypít za den kolem 750ml,což je třeba při 6krmení kolem 120ml
Uf, tak zatím se mi dnes daří Eli kojit jen v polospánku, ale teda aspoň jí a čůrá taky dost, tak snad má aspoň dostek tekutin.
Momentálně má 5180g.......mám doma váhu.
Lenla, Nutriton mi právě dr. nedoporučuje, protože prý děti maji z toho často zácpu a jelikož má Eliška tříselnou kýlu, tak je nežádoucí aby více tlačila než teda musí.
Jen teda fakt nevím, zda ten její momentální stav nemá souvisloust s tou kýlou. ![]()
A opravdu jsou i dny kdy neblindí vůbec a pak naopak dny kdy blindí pořád, no ale zatím teda neměla stav, že by úplně odmítala jídlo, jednu dobu nechtěla jen večer, ale přes dne a v noci v pohodě, teď je v pohodě v noci a přes den ani ťuk pokud nespí. ![]()
Tak je fakt, ze s tou zácpou trochu bojujeme, takže pokud má malá kýlu, tak by to mohl být problém. Jinak s tim blinkáním se to má tak, že u refluxu teda většinou bývá, ale není to podmínka. Já si totiž několikrát všimla, že malá má mlíčko jakoby v pusince, ale neblinkne, asi to chuděrka zase spolkla (a to klidně i 2 hodiny po jídle). Jinak jsme to taky měli přesně jak píšeš, v noci v pohodě a nejhorší večer. Jinak my ještě jedna doktorka poradila nechat po jídle pořádně odkrknout a pak nechat delší dobu (alespoň 1/2 hodiny) ve zvýšené poloze, aby se to mlíčko nemohlo vracet.
já měla podobný problém - mléka opravdu hodně, nicméně kvalitou malému prostě nestačilo. Byl schopný pít 45 minut a to jsem ho musela ještě odtrhnout. Přibíral hrozně malinko, ale spal relativně dobře - v noci se budil pouze 2×. Nijak extrémně nebrečel ani přes den, ani mě nenapadlo, že by měl hlad.
Pediatr pak nařídil na:,–(it dokrm UM a od té doby byl klid - malý začal pěkně přibírat, krásně usínal (sám, přes den i v noci - předtím neexistovalo, musela jsem uhoupat), celkově oživl.
Takže u nás neplatí, že pokud mimi nebrečí, nemá hlad ![]()
My jsme měli období bojkotu kolem 3,5m. nechtěla moc pít - dokonce něco málo zhubla, ale Dr. v pohodě akorát jsem začala kojit více v noci a srovnalo se to. Nebude to i tím, že jí dáváš z flašky - to tak hezky teče, že se jí pak nechce sát - pozor na to! Když máš mlíka dost krm jiným alternativním způsobem (i když časově náročné
) kámošce malá třeba nepila i půl dne, byla z toho na nervy a kojila nakonec do 1,5r. No nevím co Ti poradit - pokud Ti na kojení záleží zkus se spojit s laktační poradkyní. Držím palce a pevné nervy. Já v tom měla jasno- příkrm jsem prostě nechtěla dávat a nakonec ani nemusela ( alergie…)
Ahoj. Potřebuji radu. Moje malá Johanka po narození měla 3kila a 48cm ve 3 měsících 4,43 a 55cm…a pak to šlo s kopce…přestala my přibírat,kojím tak jsem si pořídila váhu a zjistila,že malá vypije tak 30ml
a to je dost málo.Rozhodla jsem se teda začít s Nutrilonem,ale žádný pokrok ,to samé
za celý den celkem vypila 200 až 250ml dokonce i šla dolu s váhou…17.10. nám byli 4 měsíce a malá má 4.81 a 59cm… od pátku jsme leželi v nemocnici kam nás poslala Obvodní doktorka…za 3dny jsme nabrali 13dkg a za den my vypila 650ml…jim to stačilo a do zprávy my napsali špatná technika …přijela jsem domu, dělám to samé a trápí nás to..zas nechce i s váhou šla o 2dkg dolu…jsem zoufalá nevín co mám dělat…mám snad přejít na nějaké kašičky nebo zeleninku?při prvním Julince jsem kojila 18 měsícu a byla nedonošená 2,20kg a 44cm…poradtě prosím…Děkuji ![]()
Moc doporučuji stránky http://www.kojeni.net/
já jsem málem přestala kojit a díky informací které jsem tam našla je to v pohodě.
Už z porodnice jmme odjížděli s tím, že přikrmujeme. Sama jsme to pokazila, když jsem malímu dávala z lahve. Do tří měsíců to šlo, ale pak malej zjistil jak je to jednoduchý a odmítal prso. Tak jsem si nechala poradit a vyšlo to. Hlavně nedávat lahev. Kojím doteď, sice stále přikrmuju Nutrilonem ale jen tak třirát za den. Šimonkovi je 5a půl měsíce a jde to.
Byly to ale nervy
málá my spíš nechce lahev…prso veme,ale vypije málo,zas tam toho tolik nemám ![]()