Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
tak jí dávej častěj, po dvou hoinách. Hodně pij, kojo čaj, meltu kafe. Zkus být v pohodě, udělej si při kojení pohodlí.
Dobrý den může mi někdo poradit co dělat když miminko 10 týdnů odmítá láhev, přesto že mám málo mlíčka????Prso chce, ale mám jen málo mlíka, vidím to podle polykání a hlavně krátce! Chtěla bych znovu rozjet laktaci která se mi hodně pokazila zánětem prsa ve 4 týdnech. Může mi někdo poradit co s tím???
Ahoj ženy, já už se s té naší malé picnu
vůbec mi nechce přes den pít, prso prostě odmítá pije maximálně tak minutu pak se odtrhne a brečí a to prso už jí do pusy prostě nedostanu
za to v noci pije jak o závod většinou tak ve 2hodiny a pak v 7hodin to toho vypije docela dost si myslím, klidně i obě prsa. Mléko ale přes den mám teď jsem odstříkala 80ml z jednoho prsa bylo by tam i víc ale už jsem chytala křeč do ruky ![]()
psala do jedné diskuze že nechce pít kvůli prdíkům ale teď mi připadá že to prdíkama vůbec není a prostě si jen vymejšlí
opravdu se tím trápím ještě chci dodat že po tom kojení nekojení když mi začne brečet tak jí utiším jenom tím že jí dám dudlíka a plínku přes obličej pak usne jinak není k utišení tak nevím co jí trápí, někdy brečím už i s ní, trvá to už cca dva týdny, jsou jí 3 měsíce
ach jo už opravdu nevím co s ní, zkoušela jsem dát i flašku když nechce t prso ale s flaškou je to úplně to samé nejradši bych se už na to kojení s prominutím,,vykašlala,, ![]()
@maminka2014 Má prostě bojkot. Dvěma kamarádkám tohle začali taky děti dělat po 3 měsíci - čuměly kde co lítá, dělaly opičárny, ale prso neee, leda v polospánku nebo před spaním. A obě kojili víc jak rok.
Dětem tohle „kojení-nekojení“ stačilo.
@maminka2014 moje dcera tohle přesně dělala kolem třetího měsíce…byla jsem z toho tehdy úplně hotová. Často jsem i brecela, protože jsem si říkala, ze přece musi mít hlad…přesně jako u Tebe. Přes den bojkot a v noci pila jako zbesila. To me vždy aspon trochu uklidnilo. No, přešlo to tak za měsíc a kousek a od té doby klid…ted je ji 10m a ještě kojim ![]()
@maminka2014 zkus to nevzdavat…ono to fakt přejde…jo a vim, že pak trochu pomohlo kojení vleže a v úplným soukromí…pila pak vždycky aspon o pár minutek dyl…
@maminka2014 píše:
@Svistice a nevíš jak dlouho jim ten bojkot vydržel?
Tak do půl roku určitě (s tím, že občas měla ta jedna i světlé dny, kdy dítě pilo jakž takž normálně - zase ale pak dělala ofrky s příkrmy).
Tak to jste mě vůbec nepotěšily, ach jo je to ale trápení ![]()
myslíte že bych jí ani vůbec neměla zkoušet dávat flašku? párkrát jsem jí zkusila a vypila z ní aspoň 40ml tak jsem si říkala že lepší jak nic ![]()
@maminka2014: Zažili sme so synkom (okrem všetkých iných možných trablov s kojením) aj toto. U nás veľmi pomohlo kojiť ešte kým bol rozospaný, koľkokrát som to robila tak, že som ho pred kojením uspala v šátku a potom len povolila úväz a vrazila miminu prso do pusinky. Drž sa, je to fakt nepríjemné, tiež som mala stavy, kedy som chcela s celým kojením seknúť, ale stálo za to vydržať ![]()
Holky ja sem asi totalne selhala
uz jsem nevedela co mam s malou delat naposledy curala rano cca v 10hodin pak uz ne z toho jak nejedla ta jsem ji zkousela dat flasku s odstrikanym MM taky to nechtěla tak jsem ji nakonec dala 100ml nutrilonu a cely to vypila, pripadam si ted fakt hrozne ze jsem to uz nevydrzela
![]()
@maminka2014: Nedostala si MS? To niekedy kojencom prestane MM chutiť. A nič si nevyčítaj, mne keby dieťa prestalo čurať, tiež zakročím. Proste robíš pre dcérku to najlepšie, čo vieš ![]()
@lisma MS jsem mela před týdnem to uz nechtěla pit ale ted uz tyden nemam a pit stejne nechce
¨¨
dky za podporu ![]()
ach jo zkusim ještě odstrikavat a nabízet aspoň z lahve když nebude chtit prso, hrozne me to mrzi ![]()
Tak po tom UM na hodinu usnula a pak se vzbudila a plakala tak jsem ji zkusila dat prso a najednou z neho pila 15minut tak ja uz to vazne nechapu ![]()