Zelená stolice u kojeného mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
10.10.09 17:33

zelená stolice u kojeného mimi

Zdravím maminky, už druhý den má Lukášek takovou tmavě zbarvenou stoličku. Ve čtvrtek jsme byli na očkování, dostal maličko teplotky, ale paralen jsme nedávali. Psala jsem naší doktorce, co to má znamenat a jestli to může být reakce na očkování a ona mi napsala, že průjem může být reakcí na teplotku, kterou po očkování měl. Mám to chápat tak, že tmavě zbarvené kakání je vlatně průjem?
Jak dlouho to může trvat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
10.10.09 18:49

Náš Martin mel zelene kakaní po mléčném výrobku (který jsem já snědla) konkrétne to byl jogurt.
Průjem je u jen kojeného mimino taková voda ..bych řekla..ne zbarvená stolička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.10.09 18:51

Ahojky,
taky jsem kojila a malý měl občas tmavě zelenou stolici. Nevím jestli se mu to objevilo po očkování. Trvalo to jen dva tři dny. S doktorkou jsme to probírali, poslala malému vzorek stolice na vyšetření a nic mu nezjistili. Doktorka mi poradila na pár dnů vynechat ve své stravě mlečné výrobky. Sice malý není alergický na mléko, ale pomohlo to.
A k tvé doktorce, myslím, že nepochopila co jsi ji napsala. Průjem je podle mně, když dítě kaká často a má stolici řídkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
10.10.09 22:39

Ahoj, taky si nemyslim, se zelena stolicka je prujem. Tobik taky nekolikrat kakal zelene (myslim v prvnim pulroce, kdyz jsem jeste plne kojila). Vzdy to u nej bylo spojene s nejakou rymou nebo teplotou. Vycetla jsem, ze stolice muze byt do zelena, kdyz se telo zbavuje nemoci (bakterii). S tim vysvetlenim jsem se spokojila a u nas to tak i fungovalo. Preslo vzdy samo po par dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
11.10.09 00:33

Ahojky
Zelená stolička může být i z toho,když mimi vypije víc předního mlíčka.Průjem do zelena stoličku nebarví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.10.09 11:31

všem děkuju za odpovědi, mléčné výrobky jsem vyřadila, už jsem kvůli prdíkům musela obětovat takových jídel, že pár dní bez mlíčňáků mě nic neudělá. Jinak teplotku zvýšenou měl a po ránu v nosánku nějaké soplíčky taky, takže to může být více věcí, tak uvidíme. Řekla bych, že už se nám to ale lepší, jen míval stoličku 2× za den a teď od toho čtvrtka má „bláto na hřišti“ klidně i 6× za den a dnes i 2× v noci. Ale konzistence pořád dobrá, tak počkám a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
11.10.09 19:40

Ahoj já jsem třeba zjistila že mi Lucka kaká zeleně když málo piju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.10.09 20:48

Pitím to asi nebude, piju dost, tedy snažím se. Zítra se u doktorky stavíme, protože se mu to zhoršilo, už má průjem (teď už je mi jasné, jak to vypadá) a běžně kolem sedmé usíná a dnes se s pláčem vzbudil a ještě nespí, bolí ho bříško. Takže pro sychr se u doktorky stavíme, beztak jdeme o dveře dál na kyčle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
12.10.09 10:00

Ono se dycky píše, že stolice nemá být zelená, hlenovitá nebo úplně tekut máá, ale mám dojem, že pokaždé, když někdo takový problém má, tak se nakonec dozví, že to je normální.
Dokonce ani krev ve stolici se často neřeší (z toho by mě už asi omylo).

my máme tekutou, tmavě okrovou a dosti páchnoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.10.09 11:21

tak je to tak, jak píše Pudloslava. Tmavě zelená občas bývá, nevadí to. Prý je to jen přechodnou změnou trávení. Na průjem jsme dostali kapsličku a pro sychr nám udělali výtěr, ale prý mám čekat, že tam stejně nic nebude. Ale máme rudé dásničky, takže to zřejmě bude příčinou všech problémů - očkování + bolavé dásničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
14.10.09 22:28

Já se dokonce někde dočetla, že stolička zezelená, když je starší - přítomnost redukujících látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.10.09 21:17

neměla jsem čas napsat dřív, ale z výtěru nám vylezlo, že má nějaké bakterie podobné salmonele. Doktorku to překvapilo, když je jen kojený a já problémy nemám, že on z toho má průjmík. S barvou to ale nemá zřejmě nic společného, prostě špenátově zelená nevadí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.10.09 00:06

stolička kojeného dítěte má sice být jako míchaná vejce ale ani zelená nevadí, u dětí na UM je prý (podle pediatrie) zelená dokonce častější…
hlen být opravdu nemá…

průjem je tekutý a častější než stolice stabilně je a s barvou to nic společného nemá. od několika svých kamarádek už jsem slyšela zelená=hladová, ale není to tak, hladová je (prý, dle knihy) hnědá…

krev ve stolici se Pudlo opravdu neřeší- resp., neměla by se řešit, pokud trvá nějakou dobu (/nevím už jak dlouho max.), často jak se objeví, tak zmizí, jedna kamarádka s tím měla problémy u mimča, tak se o to manžel zajímal… miminko nakonec prodělalo i vyšetření střeva, na nic se nepřišlo a samo to skončilo, bylo by mu líp bez toho…

kakika - nevíš, jaké bakterie? campylobacter?
ať jste brzy OK!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.10.09 08:31

jde o citrobacter. Divné je, že mě ani nikomu z okolí nic není a Luky má pořád slabý průjem. Zítra bude hotová moje kultivace, tak doufám, že už dají i něco mně, aby se z toho Lukáš mohl konečně dostat, protože Enterol nezabírá tak, jak jsem si myslela. A to bychom měli jít 5. na další očkování, ale nevím, jestli nebudeme posouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.10.09 12:37

Ahoj, tak zelenou stolici malého (3,5 měsíce) taky řeším, má ji takovou každý den, kadí už jen tak jednou, dvakrát za den,Včera ji měl dokonce úplně světle brčálovou, někdy mi přijde, že je i hlenovitá. Dnes kadil málo a jen jakoby zelenou řídkou stolici. Možná to nic není,a le raději půjdu na optání k pediatričce. To že to může být z hladu ( ale on někdy spí i 4 hodiny..), jsem se taky dočetla, taky to, že by tam mohla být nějaká bakterie a taky to, že to může být z mléka, co piju já. tak si z toho vyberte. Malýmu ale jinak nic není, je moc hodný a pořád se směje. Tak snad to nebude nic vážného. No ještě mě nap:,–(lo, že dcera ( 14 let) má mononukleozu, tak snad to není nějaký projev, že by taky něco chytil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová