Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Neni pravda ze deti na UM spi celou noc..
Mala byla od cca 9tydne plne na UM a vydrzela asi jako tvoje.
Celou noc mi zacala spat az jsme ji to naucila a to bylo az kolem roku.
Ahoj, také jsme na UM, malá má 9 m., celou noc ještě nespala nikdy, pije po cca 3 h. každou noc. Syn byl kojený do 1,5 r. a spát celou noc začal až po roce a půl ![]()
Myslím, že je to hodně individuální, každé dítko je jiné ![]()
A určitě není pravda, že díte na UM má spát celou noc ![]()
tak to te taky vyvedu s omylu malá byla na um už v porodnici, ajako miminko mela nárok se budit, určite mi nespávala celou noc, pila stejne jako tvoje a i se tak budila..taky v 8 týdnech promin nemužeš po ní chtít aby ti spala celou noc..me se budí občas i dnes a to sou jí dva..a musím říct že byla spavec ![]()
a jinak já sem malou učila taky tak že sem jí v roce místo mlíka dala jen čaj nebo vodu..a pak teprve spávala..jenže jak rostou zoubky tak se budila jindy spala.....takže pokud chceš učit díte spát celou noc tak určite až dýl.....spánek je sice krásná vec…ale nadruhou stranu si to pekne užívej, miminko roste rychle a za pár let budeš jen nostalgicky vzpomínat ![]()
holky diky za nazory, ja to samozrejme nechci hrotit, ze bych ji ted zacala ucit, aby v noci nejedla, jen me zajimalo jak je to jinde:) setkala sem se i s nazorem, ze doktor chce 3mesicni mimi odnaucit nocni kojeni, pry ze je to jen zvyk…me samotne to prijde drasticky, ale rikala jsem si, ze treba kolem 8-9 mesicu bych mohla zkouset ty noci nejak vyresit bez jidla:)
Ahoj,Eliška je na UM od porodnice
,teď ji krmím naposledy tak o půlnoci a ona se vzbudí ráno tak kolem šesté a přez den jí po3-4hod.,ze začátku,ale papkala každé 3hod i v noci,já ji dávám jak si „řekne“ona.Na noc ji,ale přidávám do mlíčka fantomalt,to nám předepsala doktorka,když jsem jí řekla,že Elda spí celou noc.
co to je ten fantomalt??
já si myslím že každá máma by se mela řídit selským rozumem a nedat na kecy doktoru…protože jejich radyčlovek třeba poslouchá ale doma realita s dítetem je stejne jiná ![]()
Petra.lovosice -fantomalt je enzymatický štěpený kukuřičný škrob…vydatný zdroj energie doplňující výživu,to je na krabici
musím ale dodat,že nám to doktorka předepsala,protože bylo podezření,že Eliška má nějakou metabolickou poruchu,při které se nesmí hladovět,těch podezření na různé poruchy bylo víc (Elda měla dlouho novoroz.žloutenku,tak ji dělali asi milion testů na všechno co se týká jater),naštěstí se jí všechno srovnalo časem
![]()
zakladatelko..jak jsem ji to naucila..no precetla jsem par diskuzi zde na emimi prave o tom nocnim buzeni a celnocnim spani.
Tak jsem to vyzkousela..Drive s dcerkou spaval v pokojicku jeji otec,tak jsem ho vyhodila a nechala malou spat samotnou.
Od druhe noci spala sama bez probuzeni na mlicko.Jen obcas na vodicku a ze zacatku se budila casto ale ja pote omezila sve navstevy u ni a ona si na to zvykla a ted jak ulehne v sedm tak spi do sedmi/osmi rana.
Ale pije pozdni mleko jeste v deset ale to pije ve spanku.
Podotknu ale ze porad pije mlicko pred spanim a potom to vecer kolem desate.
A navic tvoje dcerka je jeste moc malinka na to abys ji nechala o hladu.
Některé dítě spí celou noc, jiné ne. S UM to nesouvisí, snad jen že nechce žužlat prso
, tak se může budit míň. Saša má 10 měsíců a jednou za noc mlíko vyžaduje. Večer v 7 má kaši (hustou, tak 200 ml) a stejně tak kolem druhé v noci už chce mlíko a vypije tak kolem 250 ml. Pak vstává na další mlíko v sedm ráno. Ono těch názorů je dnes mnoho a většinou si protiřečí
Některý doktor tvrdí, že mimčo už má ve věku Saši spát celou noc a jiný (např. MUDr. Honzík z www.porodnice.cz) zase tvrdí, že do 1 roku nemá mít dítě přestávku mezi jídly větší než 6 - 7 hodin (a to i v noci)
Pak si vyber. Naše mudra to nechává na mě a nemluví mi do toho. Tvoje holčička je na noční hladovění podle mě ještě malá - pokud sama chce jíst, tak ať mlíko má.
Anonymní, dítě na UM rozhodně nemusí spát celou noc, to je pověra. Já měla malého na kojení a dokrm UM od třetího týdne a celou noc mi začal spávat od 2,5 měsíce. Nicméně je to nejspíš výjimka, i pediatr se divil, že u takto malého mimi to není moc obvyklé. Záleží to spíš na miminku, kolik dokáže vypít UM najednou a na jak dlouho mu to vystačí.
ahoj
my jsme na flašce asi od měsíce a taky nechrupeme celou noc - máme 2 buzení a souhlasím co tu psaly holky - ono si mimčo samo řekne kdy chce
po prvním večerním pití vydrží 5-6 hodin a pak už jedem co 3 hodiny, max. 4 i přes den …
a děkuji Zuzlendo za článek o spinkání
opravdu to není logické ale tak aspoň si nebudu říkat když malá přes den spí jak jezevec že mi nebude spát večer ![]()
chci se ještě zeptat mamči co máte už starší mimi - dáváte kaši na noc? já jsem koukala že první kaše jsou od ukončeného 4. měsíce a tak se těším že tím by se mohla zasytit na celou noc
(ale tohle taky asi funguje jak u kterého dítěte co?
)
mam 14ti tydenni holcicku, do 8tydnu kojena s dokrmem UM, ted uz plne na UM.....zajimalo by me, kolik UM vypily vase deticky kolem 3-4mesice, mala ted pije cca 130 po 4hodinach pres den, v noci vydrzi spat od cca 20 do pul 1 a pak uz vyzaduje vetsinou po 3 hodinach, ale vypije jen 90ml
kazdy me presvedcuje, ze dite na UM by melo spat celou noc, ale u nas to zatim proste nejde, i kdyz jsem zkousela dudlika, hladit ji apod. tak na chvilicku usne, ale pak svou nocni davku stejne vyzaduje…kdy vam deti na UM zacaly spat celou noc?