Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminky a tehulky, chtela jsem se zeptat, kdy vysadit magnesium..Beru 6 tablet denne..Ted jsme zdarne dosli do 36. tydne..Bojim se, kdyz je vysadim, ze se hned rozjede porod, jak jste to meli vy??.taky jsem cetla, ze ke konci tehotenstvi to ma vliv i na mimco-je to pravda??diky za odpoved
Pokud nemáš z nějakého důvodu od dr nařízené ještě brát, tak určitě už vysaď! Ať se děloha nachystá na porod.
Ahojky,
vůbec se ničeho neboj. Byla mám dvě holčičky a pri obouch jsem magnesko brala a taky ve 36tt jsem vysadila a poprvé se 14 dní nic nedělo a podruhe dokonce celý měsíc, vždy jsem porodila po prohlídce v porodnici!!! Hodně štěstí ![]()
Hodně o tom píše Ingeborg Stadelmann ve své knize Zdravé těhotenství, přirozený porod. Pomalu bych ho začala vysazovat a sledovala se- občasný tonizace jsou normální (růst dělohy, reakce na pohyb mimča). Brát ho až do porodu není dobrý, děloha je pak taková „utlumená“…
@luciasek00 prosím tě a tobě to magnézko pomáhá? Já mám pocit, že na mě nemá vůbec žádný vliv ![]()
@Vera111 já měla dojem, že když jsem ho vysadila, tak se to o něco zlepšilo.
@micelinka píše:
@Vera111 já měla dojem, že když jsem ho vysadila, tak se to o něco zlepšilo.
no já mám právě taky ten pocit že bez něj to bylo lepší. To mi tvrdlo břicho tak 14× a teď třeba v neděli, s dávkou 6tbl denně, mi ztvrdlo 18× ![]()
Holky diky mooc, beru to na tvrdnuti bricha, hrozil mi predcasny porod, byla jsem aji na kapackach ve 33. tydnu..Mela jsem klidovy rezim, ale ted kdyz jdu kousek, tak jsem uplne hotova, hned mi ztvrdne brisko a uplne me sepne, je to prosim normalka??proto se ho bjim vysadit..Je to nase prvni ditko, tak nevime
Ja mam miminko narozene ve 36 tt a je uplne v poradku;) taky prvni:)
Uz ho vysad, kdyby se nahodou prcek narodil tak uz bude v poradku:)
@luciasek00 píše:
Ahojky maminky a tehulky, chtela jsem se zeptat, kdy vysadit magnesium..Beru 6 tablet denne..Ted jsme zdarne dosli do 36. tydne..Bojim se, kdyz je vysadim, ze se hned rozjede porod, jak jste to meli vy??.taky jsem cetla, ze ke konci tehotenstvi to ma vliv i na mimco-je to pravda??diky za odpoved
PROČ TO MAGNEZKO BEREŠ?? Kvůli tvrdnutí nebo kvůli jiným zdrav. potížím nespojenými s těhotenstvím.
Mně je vždy vysadil dr, prvně ve 36tt za týden jsem rodila, po druhé ve 35tt a za týden jsem rodila ![]()
@luciasek00 Měla jsem to podobně, jako ty, doktoři nevěřili, že překlepu 35 tt, chodit jsem téměř taky nemohl- s přestávkami,pomalu,v 36 tt jsem magnezko vysadila a nakonec ze mně malou vyháněli ![]()
Jen se připrav na fakt, že děloha s tebou začne zase cvičit ![]()