Kdy retizek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
20.7.04 21:13

Kdy retizek?

Ahoj maminy,
chtela jsem se zeptat na retizek. Kdy jste daly svemu ditku poprve retizek? Mam 7 mesicniho chlapecka. Dostal od babicky retizek k narozeni. Ted se mi zda jeste brzy na retizek. Jake jsou vase zkusenosti? Dekuji za odpovedi.

Jarca a Marecek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
162
21.7.04 09:41

My ho dostali taky s takovým malilinkatým prstýnkem, ale dala jsem ho dceři až jí bylo pět let,dřív jen na narozeniny a tak. dřív bych to ani nedoporučovala, za prvé se ti na něm může oběsit při hře, nebo ho přetrhnout a ztratit.Ale asi bych měla strach z toho prvního.V německu, kde dětem tyto věci dávají na krk hned, se to stalo několikrát.Dětské řetízky jsou totiž dělané z kvalitnějšího a silnějšího zlata, kvůli přetrhnutí, proto to má i svá rizika i když vím že délka řetízku je opravdu jen na krk dítěte.Použí vá se většinou ke křestu přijímání a tak.Jen ve vyjímečných případech jako jsou rodinné oslavy. Jinak se nenosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.04 11:28

Ahoj,

bydlim ve Francii a tady se retizky take davaji hned, ale vice se uzivaji zlate naramky. Retizek bych se ja osobne asi take bala dat…

Andrea

• Citovat
  • Upravit
162
21.7.04 13:20

To je fakt náramky jsou nejen bezpečnější, ale taky na něj můžeš nechat vyrýt data o svém dítěti.Malá ho nosí na ruce a dá se dokonce nastavit i velikost podle toho jak ručička roste , má tam krevní skupinu, jméno a datum narození a hlavně to, že je alergik a jakého typu nechali jsme to udělat v latině, kvůli doktorům ve světě,protože s ní hodně cestuji.Především v německu jsou na to tak zvyklí, že když jsme byli u lékaře, tak se automaticky ptá po náramku a datech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.04 20:43
:D

AHOJ JAMINI

Pracuji ve zlatnictní a musím konstatovat, že zlaté nebo stříbrné dětské náramky na ruku jsou zcela běžná věc. Většinou se na ně nechá rýt datum narození, jméno a krevní skupina. Z mého pohledu praktická věc k identifikaci. Co se týká řetízků váha se pohybuje mezi 1-2,5g což není tak silné v délce 36, 38cm. Davají se běžně i malým dětem. V této branži se pohybuji cca 11 let a zatím sem nezaznamenala žádné úmrtí novorozence jehož příčinou byl řetízek, ale mohu se mýlit.
Ahoj A.

• Citovat
  • Upravit
74
21.7.04 21:17

Děkuji všem za odpovědi. Co se týče náramku, nikdy jsem o tom neslyšela. Dá se sehnat v ČR a kde ? A kolik to asi stojí? Je to dobrý nápad. Jen nevím jestli si teď na náramek zvykne. Je ve věku kdy všechno zkoumá a dává do pusy. Díky všem.

Jarča a Mareček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.7.04 09:06

Nechápu moc smysl šperků pro malé děti … Vypadá to i dost divně. Jaký to má smysl? Do školky je to zcela nevhodné. Myslím, že malinkým holčičkám stačí náušničky a kluci nepotřebují nic (ono i málokterému dospělému chlapovi sluší jiný šperk, než hodinky). Snad tedy tak od první třídy (to už si sami děti rozhodnou a budou se o svoji ozdobu starat) nebo od 3 let třeba do divadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
22.7.04 11:24

Ahoj,
moje kamarádka dala své holčičce řetízek hned po narození. Je jí teď 12 a pořád žije.:-) Naše Lucinka dostala řetízek k ročním narozeninám, ale nosit ho nechce. Sundavá si i sponky z vlásků. :cry: Ten náramek je dobrý nápad, ale myslím, že to chce zvykat co nejmenší děti, protože ty starší všechno sundavají. Aspoň to naše. Udržet jí na hlavě aspoň klobouček proti sluníčku je nadlidský výkon. :evil: Takže řetízek bude nosit asi až za pár let.
 Ariana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
22.7.04 13:02

Holky,

jen chci upozornit, abyste v Čechách nepřeceňovali význam náramku s krevní skupinou. Sice jsem ho nechala dělat manželovi, protože si to přál, ale když jsem se ptala doktorky, jestli se tím pak můžou řídit, tak prý musí stejně pro jistotu zjistit krevní skupinu, aby nedošlo k mýlce.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.7.04 13:22

reakce

To je sice pravda, ale urychlí to zkoužku krve , a u epileptika, nebo těžkého astmatika to může zachránit i život.Dokonce se nato dnes i píše jestli je někdo HIV pozitivní nebo má žloutenku typu C.Náramky bych nepodceňovala, i my lékaři jsme za ně občas vděční.Náramek především pro vás Gabi nefunguje jako šperk,ale u některých lidí je nezbytně nutný a to i od narození, dnes i v čechách se při pohledu na ruku pacienta ptáme jestli jsou na náramku záznamy a z mých zkušeností jsou většinou platné,i tak pro jistotu děláme zkoužku, ale velmi to urychlí průběh zásahu.Mudr Hanáková (záchranná služba)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure