Má menstruace vliv na kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
14.7.04 12:12

Kojení a menstruace

Ahoj baby!
Mám doma skoro sedmiměsíční cácorku a zatím je ve většině kojená (jen v poledne polívčičky a občas nějaký to ovoce). Včera jsem ale ze všeho začala menstruovat. Má to nějakej vliv na kojení? Nevíte? Jako třeba, že je mlíka míň nebo tak něco. Malá zatím nejeví známky jakékoli nespokojenosti, ale nevím.
Ozvěte se, prosím, která máte nějakou zkušenost. Děkuju.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
14.7.04 12:40

Ahoj!
Zkušenost bohužel mám :( I když kojím jako drak, první MS jsem dostala už 8 týdnů po porodu! Nevím, jestli to nějak ovlivnilo chuť mléka, každopádně mou berušku to o apetit nepřipravilo a mléka taky nebylo méně :)
Každopádně myslím, že všechny tyhle záležitosti jsou silně individuální, každá jsme jiná a naše děti taky nejsou naklonovaný …takže může být u vás všechno úplně jinak :D

Hezký den,

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
14.7.04 15:12

Ahojky,
já jsem taky začla menstruovat 9 týdnů po porodu a taky jsem nepozorovala nějaký změny, říká se ale, že MS mění chuť mlíčka, že mimčům míň chutná, ale u nás to nic tak hroznýho nebylo.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.04 10:41

Re:kojení a menstruace

Ahoj,
já zas naopak MS ještě nedostala a to už je berušce deset měsíců. Přemýšlím, co s tím, protože za chvilku bychom si chtěli udělat další a bez MS to nejde. A zase ještě nechci přestat kojit. Tak to necháváme na přírodě. Jo a máte jednu výhodu......sex…Rozhodně je na něj větší chuť při tom hormonálním bouření, ne? :lol: Papa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.7.04 14:05

No já teda na sex nemám ani pomyšlení :D :roll: :( , ale nemysli si, že když nemenstruuješ, že nemáš ani ovulaci, klidně můžeš otěhotnět.
Brzké mimi přeje Katka.

• Citovat
  • Upravit
3813
15.7.04 15:25

Ahojky, je možné abych 5 týdnů po porodu dostala MS? Moje doktorka řikala, že to bylo asi ono, ale teď už je to měsíc a půl a další MS nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
15.7.04 18:55

Určitě to možné je, moje doktorka říkala, že při kojení MS buď není nebo je nepravidelná, já jsem ji ale měla hezky pravidelnou, jako by se nechumelilo :D .
(Ta odpověď před Zlatkou je ode mně, nevím, proč jsem byla anonym!)
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.7.04 13:03

Ahojky,

Aleškovi je 5 měsíců, je stále plně kojen a já mám krásně pravidelnou menstruaci již pátý měsíc. Nemáme problém ani s nedostatkem mléka ani s tím, že by mléko mělo jinou chuť, jak se tradují některé informace. Přeji ať Tvoje mimi nezaznamená žádnou změnu a stále chutná kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.04 19:04

Ahoj holky! Tak teď teda fakt nevím, jak je to s tím otěhotněním. Mně doktor na kontrole po šestinedělí říkal, že až dostanu menstruaci, tak si můžu přijít nechat předepsat antikoncepci. Z toho jsem tedy pochopila, že když není menstruace, nemůžu otěhotnět. Smokie píše, že jo, tak jsem z toho blázen. Poradí mi někdo? Děkuji. Olča

• Citovat
  • Upravit
157
27.7.04 21:44

Ja jsem dostala MS kdyz bylo Jankovi 6 mesicu. Doktorka mi hned od zacatku (od porodu) predepsala antikoncepci. Rikala ze muzu otehotnet i kdyz kojim.
S tou menstruaci je to podle me tak, ze pokud ji zatim nemas tak ale jednou ji dostat musis, tim padem musis mit ale prvni ovulaci a pokud pri ni budes mit nechraneny styk a otehotnis tak uz ale menstruaci vubec nedostanes. Tudiz vlastne jakoby otehotnis aniz bys mela kdy pred tim MS. Chapes?
Moje teta po porodu MS nedostala (kojila) a kdyz sla za 9 mesicu na kontrolu k doktrorovi tak ji zdelil ze uz je v 6. mesici tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.7.04 22:50

Ahojky
jsem sedm týdnů po porodu a ještě jsem nedostala menstruaci, nevím jestli to vadi nebo je to jedno. Také bych byla ráda kdyby se nekdo podelil o vhodne antikoncepci když plně kojim. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.04 23:10

Antiko

Ahojky
ja mam 9 mesicniho klucinu a MS nikde,ted kojim uz jen vecer v noci a rano,jinak uz papa normanli jidlo a MS nikde tak to doufam jeste dlouho bude.Vubec se mi po ni nestyska:))Jinak k antikoncepci. Ja kojim a beru Exluton.Ten (mozna jako jediny) muzou i kojici mamminky.
S pozdravem
Trinitron a Jenik(9mesicu) :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.7.04 23:13

Mysakovi děkuji za odpověď. To mi fakt nedocvaklo! S tou tetou, to je dobrý. Akorát se divím, že mi můj gynekolog chtěl předepsat antikoncepci až po té, co to dostanu. Olča

• Citovat
  • Upravit
9
29.7.04 07:57
Zlatka píše:
Ahojky, je možné abych 5 týdnů po porodu dostala MS? Moje doktorka řikala, že to bylo asi ono, ale teď už je to měsíc a půl a další MS nikde.

ahoj mám stejný problém, MS jsem dostala měsíc po porodu, teda podle doktorky a na tu druhou čekám už měsíc a půl, si říkám jestli jsem normální, nebo jen moje tělo stávkuje a nebo že kojím tak to zase bude nepravidelný…hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
29.7.04 08:58

Ahojky, já dostala tu prvni MS 5 týdnů po porodu a další za měsíc a půl, ono se to dostaví, když to vůbec nečekáš. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí