Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat maminek,kdy jste šli s miminkem na první procházku?Máme 10denní holčičku a ráda bych s ní šla aspoň na krátkou procházku.Je mi jasné,že musí být přijatelné počasí.Prosím poraďte.
Díky
Ahoj Aleneo, na první procházku jsem s Klárkou šla, když jí byl týden. V porodnici nám říkali, že mimčem, které váží alespoň 3 kg můžeme jít na procházku ihned, pokud není více než pět stupňů pod nulou nebo příliš silný vítr nebo smog. Přeju vám oběma pěkné zážitky při procházkách.
Renata
Ahoj Aleneo,
Renata to popsala vyčerpávajícím způsobem. Asi bych poprvé začala na 20-30min a postupně přidávala dle počasí a reakce.
Já přeji hodně kilometrů se spokojeným mimčem.
Sendy ![]()
Ahojky,
já jsem šla s malou ven hned druhý den co jsme přisly z porodnice, to jí byl asi týden. Byly jsme venku asi hodinku a pak jsme to prodlužovaly. Krásně jí to prospívalo, ale dej si pozor ať ji pořádně oblékneš. Moje malá dostala rýmu a nemohly jsme se jí 3 týdny zbavit. Jinak čerstvý vzduch je zdravý.
Ahojky a pěknou procházku
Radka a Sabinka 2m.
Pravda je, že pokud není víc jak 5 pod nulou, můžete ven ihned, ale skutečně není vhodný silný vítr a inverze. Já jsem to řešila nenásilně, šli jsme ven po týdnu na 20minut, další den už na 30minut a pak už na hodinu. Tohle nenásilné řešení jsem vyčetla z chytrých knížek. Tuhle sobotu má být slunečné počasí a celkem teplo, takže bych se určitě nebála ven. Ať ti ve zdraví roste a dělá samou radost.
ps:mám syna narozeného v únoru, v létě tenhle problém nemusí maminky řešit, to se může ven skutečně hned.