Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, 4. den zpozdeni urcite neni brzo, ale jak uz bylo napsano, je dulezite, kdy byla ovulace. Zpravidla 12 den po ovulaci by tehu test byl pozitivni v pripade tehotenstvi. Mela-li si tedy ovulaci posunutou a byla napr. teprve pred tydnem, je na testovani brzy. Co se testu tyce, je podstatna hlavne citlivost (rozhodne testovat citlivosti 10) a na cene az tak nezalezi, protoze takto citlive testy stoji vesmes stejne okolo 40 kc za dva ks. Rozdil pak muze byt jen v mnozstvi barviva, takze test co ho ma vic, ukaze tehotenstvi driv (ale max. o jeden den). Pak samozrejme jsou i drazsi testy, pricemz za ten nej je povazovan clearblue digitalni test (stoji okolo 200,–), ktery ukaze i tyden tehotenstvi. Jinak co se objednani k lekari tyce, tak myslim, ze zavolat po tydenim zpozdeni je idealni, v tom pripade by te pozval na krev nejspis hned nebo druhy den a rano, aby z krve zjistil, zda je pritomny hcg hormon, ktery znaci tehotenstvi. Take si klidne muzes skocit do nemocnice s pozadavkem na odebrani krve jako samoplatce (nevim kolik to stoji, myslim, ze kolem 200,–), pokud by se ti uz nechtelo cekat
snad jsem pomohla ![]()
Taky doporucim od dr maxe. A neni to brzo, u prvniho jsem mela dalnici hned 1den zpozdeni a ted jsem nasla // uz 3dny pred ms a zadny duch. A to ovulaci jsem mela 22 den.
Diky holky. Ovulaci jsem nesledovala, takže netuším. Teď jsem donesla domů Mamatest. Zkusím zitra ráno. A kdyžtak v pondělí brnknu gynekologovi.
Zdravím všechny. Já mám po vynechání HA čtvrty měsíc a pořád nic.
Minule jsem měla čtyři dny zpoždění a pak zas došla. Vždycky je to takové zklamání. Tak se snad zadaří teď. Mentruaci čekám 24.9. Podbrišek boli, tak uvidíme. Moc vám všem držím palce, ať to vyjde. ![]()
Ahojky ženy
zeptám se, kdy mám začít testovat? Zítra pozítří (ne) čekám MS, ovulace byla 16.3. Jsem děsně napnuta, asi mi prasknou bolesti prsa
testovala jsem nedočkavě ve středu a nic.. Myslíte zítra? Nebo když nedorazí, třeba za týden?
@kissi od 12 dni po ovu uz jde vetsinou neco videt desitkovym testem… takze podle me uz muzes ![]()
@kissi píše:
Ahojky ženyzeptám se, kdy mám začít testovat? Zítra pozítří (ne) čekám MS, ovulace byla 16.3. Jsem děsně napnuta, asi mi prasknou bolesti prsa
testovala jsem nedočkavě ve středu a nic.. Myslíte zítra? Nebo když nedorazí, třeba za týden?
Ja uz den pred ms mela dalnici takze
![]()
@kissi píše:
Ahojky ženyzeptám se, kdy mám začít testovat? Zítra pozítří (ne) čekám MS, ovulace byla 16.3. Jsem děsně napnuta, asi mi prasknou bolesti prsa
Test prokáže těhotenství spolehlive už 14 dní po styku.
@kissi píše:
Ahoj tak MS nikde, ale na testu zatím také nic..
Jeste ale neztracej nadeji nekomu se ukaze tesne po ms teprve dusik nekdo uz ma dalnici ![]()
@Eli45 píše:
Jeste ale neztracej nadeji nekomu se ukaze tesne po ms teprve dusik nekdo uz ma dalnici
Děkuji
no počkám ještě..