Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Markéta80 píše:
To samé mam doma taky, manžel hned běží že chudinka je smutná a já jak kdy, ale moc dobře ví že něco nesmí. oblibou si sedá do trouby
![]()
, otevře dvířka a už tam sedí a když jí řeknu že to se nesmí tak řekne ne, ne, ne a směje se
a hned leze dolů. někdy když něco řeknu že ne tak si lehne na zem, řve a jednim okem kouká co já na to, jo manžel hned přiběhne a když jí chová tak se normálně směje, když manžel neni přítomn tak po chvilce se zvedne a jde si hrát
@micelinka
![]()
tohle dělá manžel a ještě prý at kouknu jak chudinka je smutná, jo smutná směje se že na manžela vyzrála což si on nepřipouští že tak vyčůraná ještě být nemůže
Jo to je ono..presne ten vycuranej usmev ![]()
@Markéta80 píše:
To samé mam doma taky, manžel hned běží že chudinka je smutná a já jak kdy, ale moc dobře ví že něco nesmí. oblibou si sedá do trouby
![]()
, otevře dvířka a už tam sedí a když jí řeknu že to se nesmí tak řekne ne, ne, ne a směje se
a hned leze dolů. někdy když něco řeknu že ne tak si lehne na zem, řve a jednim okem kouká co já na to, jo manžel hned přiběhne a když jí chová tak se normálně směje, když manžel neni přítomn tak po chvilce se zvedne a jde si hrát
@micelinka
![]()
tohle dělá manžel a ještě prý at kouknu jak chudinka je smutná, jo smutná směje se že na manžela vyzrála což si on nepřipouští že tak vyčůraná ještě být nemůže
To já z pozice otce to takhle dělám stejně. Je možný, že dcera semnou takhle mává. Ale tak co- mě to nevadí. Je to moje malá princezna. ![]()
Tqaké ignoruju syn dělá naprosto to stejné. Nejvíc chodí zamnou kdž něco dělám začne se vzetak v momentě pokud ihned nezareaguju on škubne semnou na zem křičí já se mu aměju a říkám kyš kyš v tu ranu přestane
@Aditiv
přesně tak, manžel vždy že kluci jsou lepší ale malá může vše, jen zaječí a už jí dává ovladače, minule mu zlomila flashku v PC a prý byla už stará tak to nevadí
, včera na ty knížky nešahej, po minutě tak si je vem ale jen si je prohlížej ještě jí chválil jak je chytrá že si vybrala tu nejlepší ze všech a byly to vojenský a hned jí vysvětloval že tohle je generál, tohle jen vojín
jsem zvědavá jak to bude postupovat
![]()
@Markéta80 píše:
@Aditiv![]()
přesně tak, manžel vždy že kluci jsou lepší ale malá může vše, jen zaječí a už jí dává ovladače, minule mu zlomila flashku v PC a prý byla už stará tak to nevadí
![]()
, včera na ty knížky nešahej, po minutě tak si je vem ale jen si je prohlížej ještě jí chválil jak je chytrá že si vybrala tu nejlepší ze všech a byly to vojenský a hned jí vysvětloval že tohle je generál, tohle jen vojín
![]()
![]()
Asi se to vyvine do hezkyho vztahu Otec a dcera. To by si kazda mala holka mela prat. ![]()
@Ali-Ali píše:
Nas prcek taky dokaze predvest solidni vztekaci sceny. doma ho celkem zvladam (ignoruju a vydrzim). ale co vazne nevim, je co si pocit, kdyz jsme venku a on si lehne na zem a odmita se zvednout (kdyz zvednu ja, skrci nohy a nechce se postavit) - nechat ho tam lezet? ted v zime?
nebo kdyz potrebujem jit ven a on se vzteka tak, ze lezi v predsini a neni v mych fyzickych moznostech mu navlect bundu nebo obout boty… jit musime, bez bundy a bot nemuzecekat 20min nez bude zase v klidu a spolupracovat vzdycky nejde…
nejake rady?
Pro tyto pripady jsem koupila super nepromokavou, neprofoukavou, oteplovaci a nevim co jeste kombinezu od reimy, tak ja nechavam chvilku polezet i v te zime
To je samozrejme s nadsazkou, ale je fakt, ze kdyz se mi zacne takto vztekat a neni minus deset, tak ta kombinezka fakt teplo na chvili udrzi a nebojim se, ze sedi na zemi.
Ale jinak samozrejme ja taky ignoruju, v pripade, ze spechame, tak bud zkusim odvezt pozornost, nebo u nas celkem zatim plati zvysit hlas, jako: Elenko uz dost!
@Markéta80 píše:
@Aditiv![]()
![]()
![]()
![]()
Je fakt, že se snažím jí vždycky vyhovět v tom co chce a moje přítelkyně je ta která je ta přísná a výchovná. Já jsem na to měkkej. ![]()
@Aditiv píše:
Je fakt, že se snažím jí vždycky vyhovět v tom co chce a moje přítelkyně je ta která je ta přísná a výchovná. Já jsem na to měkkej.
no soudim totiz, ze nejsi vetsinou cely den s malou sam doma… ono se to dobre vyhovuje, kdyz u toho clovek nemusi varit, uklizet atd. ![]()
@Ali-Ali píše:
no soudim totiz, ze nejsi vetsinou cely den s malou sam doma… ono se to dobre vyhovuje, kdyz u toho clovek nemusi varit, uklizet atd.
Neříkám, že ne. Jenom to, že já nemám žaludek na to jí za něco peskovat.
Náš má 15 měsíců a už to praktikuje taky
. Já dám do ohrádky, odcházím do vedlejší místnosti a ignoruju, nic jinýho nejde dělat. Vracím se ve chvíli, kdy ztichne a pokud začne opět řvát, zopakuju odchod.To jediný zabírá. Nechci, aby si zvykl, že si může všechno vyřvat.
Nejvíc mě dokáže dojmout manžel, když se ho v tu chvíli snaží opečovávat, prý chudáček, on brečí a to, že mu neukápne ani slzička, nevidí. Včera jsem ho už doslova vyhodila z pokoje, jinak bych ten řev poslouchala nejspíš ještě dneska.
@harpyje pamatuju, není to tak dávno
rok a půl staré dítě mě nemůže vytočit, je to prostě mimino. Něco jiného je třeba čtyřleťák, ten už mě vytočit dokáže, ale zas ne tolik abych se musela ptát co mám dělat. Na každé děcko platí něco jiného a univerzální rada prostě neexistuje ![]()
Mě kolikrát přijde že bez emimina se děcko nedá ani přebalit, to není nic proti zakladatelce, to je všeobecná připomínka.
@Aditiv
už to vidim jak jí nic nezakáže
, jo je to zvláštní že chlapi jak mají dceru tak většinou povolí vše než když mají kluka
. na druhou stranu ona je tak jiná než byli kluci, nikdy nemávali a ani pusu nikdy nechtěli dát, Vali dá ale šetří s pusama tak j manžel říká aby jí to zůstalo
![]()
@K-Black vytočit mě dokáže parádně a nevím co je na tom divného…
kor na veřejnosti, když to musím chtě nechtě řešit…
víš jak jsou děti různé povahy i matky jsou různé povahy a ne každá patříme mezi flegmatiky ![]()
a myslím, že se tu lidi ptají na mnohem větší kraviny… ![]()
@Markéta80 píše:
@Aditiv![]()
už to vidim jak jí nic nezakáže
![]()
, jo je to zvláštní že chlapi jak mají dceru tak většinou povolí vše než když mají kluka
![]()
. na druhou stranu ona je tak jiná než byli kluci, nikdy nemávali a ani pusu nikdy nechtěli dát, Vali dá ale šetří s pusama tak j manžel říká aby jí to zůstalo
![]()
Tak přece jenom s dětma to funguje křížem. Otec má radši dceru, máma zase kluka. Taky na kluky třeba být přísnější, přece jenom je to kluk a potřebuje tréning do života. Já mám dceru(starší) a kluka(teď malýho) ještě ani nechodí, tka tu otcovskou výchovu pro syna moc neřešim. A čistě z mýho pohledu, moje dcera je na mě někdy milejši než moje přitelkyně. Proto ta „mílující“ výchova.
Já vím, že je to normalni, ale verim tomu, ze uz vi cim me vytoci
Treba si strka prstik do nosanku a dela na me hm.hm a ceka co tomu reknu to teda ignoruju a to me spis rozesmiva, ale tady si rikam..jaka je uz mazana
Horsi je ten brek..vim ze bude hur uz si zacinam zvykat 
A či je zabavujete pres den..aby se nenudili?