Kdy už potrestat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
11.1.14 09:53

@K-Black vytočit mě dokáže parádně a nevím co je na tom divného…
kor na veřejnosti, když to musím chtě nechtě řešit…
víš jak jsou děti různé povahy i matky jsou různé povahy a ne každá patříme mezi flegmatiky ;)

a myslím, že se tu lidi ptají na mnohem větší kraviny… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
11.1.14 09:56
@Markéta80 píše:
@Aditiv :lol: :lol: už to vidim jak jí nic nezakáže :lol: :lol:, jo je to zvláštní že chlapi jak mají dceru tak většinou povolí vše než když mají kluka :lol: :lol:. na druhou stranu ona je tak jiná než byli kluci, nikdy nemávali a ani pusu nikdy nechtěli dát, Vali dá ale šetří s pusama tak j manžel říká aby jí to zůstalo :lol: :lol:

Tak přece jenom s dětma to funguje křížem. Otec má radši dceru, máma zase kluka. Taky na kluky třeba být přísnější, přece jenom je to kluk a potřebuje tréning do života. Já mám dceru(starší) a kluka(teď malýho) ještě ani nechodí, tka tu otcovskou výchovu pro syna moc neřešim. A čistě z mýho pohledu, moje dcera je na mě někdy milejši než moje přitelkyně. Proto ta „mílující“ výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
11.1.14 10:03

@Aditiv :lol: :lol: s klukama je to jiné, je teda fakt že vali od mimina je šikovnější a to je o 6 týdnů dřív ale s nejstaršim nesrovnatelné, ten je tak pohodlnej jsme mu včera říkala at si vezme příklad z Vali že už se sama snaží oblékat a u mě nestarší má smůlu ale manžel na to nemá nervy tak jde a raději ho oblíkne sám a mě se pak diví že za mojí přítomnosti se sám oblékne, jako skoro v 8 letech ho oblíkat nebudu :mrgreen: :mrgreen:, to mě manžel taky říká at si beru příklad z Vali že ta už ted umí pracovat s pohledem :mrgreen: :mrgreen:, manžel nesnáší růžovou barvu a ted nedávno že mu vlastně ta růžová ani nevadí a vali tak sluší, jsme mu připomněla jak ještě když jsme byla těhotná říkal že na doma může nosit věci po klukách a ted řekne že to by jí neudělal protože by byla smutná, ona co neni růžový nebo falový na sebe nevezme :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
11.1.14 10:04

@catherine100 no já teda nejsem flegmatik, to fakt ne. Ale rok a půl staré dítě má prostě právo být hnusník, protivník, oni sami nevědí co se jim to děje, teprve se hledají. Kolikrát se mi prcek tak vytočil a bylo vidět že sám neví co se sebou, fakt nemám roboty ;)

Chce do náruče, nechce do náruče, chce do náruče…¨
Chce pití, nechce pití…

Já myslím že tohle dělají všechny děti, jeden čas mi vytíral chodník před barákem, bydlím na hlavní v centru, no tak jsem ho nechala. Jeden čas jsem se všude kde jsem měla být na čas, vypravovala o hodinu dřív, co kdyby ho zas rapnul rapl, tak ať mám rezervu :lol:

• Citovat
  • Upravit
30556
11.1.14 10:08

@K-Black já neříkám, že nemá právo, i kdyby neměl, je mu to jedno :mrgreen:, ale já mám taky právo někdy bouchnout :pankac: na to, že jsem těžký cholerik, se kolikrát divím, co všechno si od toho caparta nechám líbit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.1.14 10:11
@K-Black píše:
@harpyje pamatuju, není to tak dávno ;) rok a půl staré dítě mě nemůže vytočit, je to prostě mimino. Něco jiného je třeba čtyřleťák, ten už mě vytočit dokáže, ale zas ne tolik abych se musela ptát co mám dělat. Na každé děcko platí něco jiného a univerzální rada prostě neexistuje :nevim:
Mě kolikrát přijde že bez emimina se děcko nedá ani přebalit, to není nic proti zakladatelce, to je všeobecná připomínka.

jenže zakladatelka má první dítě, a zjevně kolem sebe nemá další malé děti, aby věděla, že je to zcela normální projev dětí v tomto věku. Založení této diskuze chápu, teď když už ví, že to patří k věku a není nutné to řešit, si s tím poradí. Zas uznej, že jsou matky, které taky o dětech ještě nic nevědí, vnímají to jako problém jejich miminka vláčej ho bud po všech možných doktorech a nebo ho mydlej, aby ho vychovaly - to je lepší se zeptat.

Prostě jsi mne překvapila, ta poznámka byla od tebe zcela zbytečná, mne zas daleko méně vytočí šestileté dítě - a to má objektivně daleko větší vytáčecí potenciál - než právě to zhruba dvouleté, když jsem na to ještě nebyla zvyklá 8)

Příspěvek upraven 11.01.14 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
11.1.14 10:11
@Markéta80 píše:
@Aditiv :lol: :lol: s klukama je to jiné, je teda fakt že vali od mimina je šikovnější a to je o 6 týdnů dřív ale s nejstaršim nesrovnatelné, ten je tak pohodlnej jsme mu včera říkala at si vezme příklad z Vali že už se sama snaží oblékat a u mě nestarší má smůlu ale manžel na to nemá nervy tak jde a raději ho oblíkne sám a mě se pak diví že za mojí přítomnosti se sám oblékne, jako skoro v 8 letech ho oblíkat nebudu :mrgreen: :mrgreen:, to mě manžel taky říká at si beru příklad z Vali že ta už ted umí pracovat s pohledem :mrgreen: :mrgreen:, manžel nesnáší růžovou barvu a ted nedávno že mu vlastně ta růžová ani nevadí a vali tak sluší, jsme mu připomněla jak ještě když jsme byla těhotná říkal že na doma může nosit věci po klukách a ted řekne že to by jí neudělal protože by byla smutná, ona co neni růžový nebo falový na sebe nevezme :mrgreen: :mrgreen:

Dcera se jmenuje Mia, když chce jít do jiný místnosti a jsou zavřený dveře. Koukne na kliku, na mě a jestli je nepůjdu otevřít. Když nejdu, stoupne si ke dveřím a zadkem do nich bouchá. To je první fáze, když pořád nejdu. Lehne na břicho nosem na podlahu a bouchá rukama do podlahy. Většinou jdu a otevřu jí hned. Přítelkyně pořád řiká ať to nedělám, že si na to zvykne. Řekněme, že když jí vídím brečet, rve mi to srdce. Okřiknu jí jenom v jednom případě a to když tahá psa za uši až knuči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.1.14 10:16
@catherine100 píše:
„K-Black“já neříkám, že nemá právo, i kdyby neměl, je mu to jedno :mrgreen:, ale já mám taky právo někdy bouchnout :pankac: na to, že jsem těžký cholerik, se kolikrát divím, co všechno si od toho caparta nechám líbit :oops:

mám to taky takhle :) a když jsem občas brečela virtuálně na rameni jednomu kamarádovi jaká jsem matka, že už mne to mrně zas vytočilo, tak mi řekl, že já sice nejsem dokonalá matka pro své dítě, ale ono zas není dokonalé dítě pro mne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
11.1.14 10:17
@catherine100 píše:
@K-Black já neříkám, že nemá právo, i kdyby neměl, je mu to jedno :mrgreen:, ale já mám taky právo někdy bouchnout :pankac: na to, že jsem těžký cholerik, se kolikrát divím, co všechno si od toho caparta nechám líbit :oops:

já bych mohla napsat knihu o hysterické a řvoucí matce :mrgreen: jak mě ty haranti někdy vytáčej, čím jsou starší tím jsou horší :zed: a to je fakt, malé děti malé nervy, velké děti velké nervy :lol: teď mám doma na víken jen trpajzlíka to je takovej klid tady, zítra se navrátí tamty dva a… :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
11.1.14 10:18
@harpyje píše:
mám to taky takhle :) a když jsem občas brečela virtuálně na rameni jednomu kamarádovi jaká jsem matka, že už mne to mrně zas vytočilo, tak mi řekl, že já sice nejsem dokonalá matka pro své dítě, ale ono zas není dokonalé dítě pro mne 8)

to je super, to se mi líbí :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
10848
11.1.14 10:22

Jedna z mála „rad“ k dětem, kteou si pamatuju už roky, čím jsou starší, tím víc je to pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
11.1.14 10:26

@Aditiv :lol: :lol: manžel když hlídá tak celou dobu malou chová :mrgreen: takže já se pak vrátim a on celej vyřízenej kde jsem tak dlouho, já jí fakt nechovam to se nedá ale u manžela ví že chování projde, malá zase tak nějak hučí a včera syčela :mrgreen: :mrgreen:, no z manželovi strany se na holku čekalo strašně let takže všichni z ní jsou mimo a ona to moc dobře ví, na to jak je malá tak je chytrá až dost a je fakt že se na ní nedá zlobit jen když fakt leze do trouby tak na ní zhouknu a říkam že dostane na zadek tak se začne sama plácat, ona tam i tahá za tu těsnící gumu :cert: :cert:, ona poslechne sleze a za minutu tam je zase :lol: :lol:, jo vlastně manžel s oblibou na vše říká že je ještě malá a at neříkam že zlobí když je taková hodná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.1.14 10:35
@Anonymní píše:
@Sibyla0 No jo já bych jí pohádku nechala, ale ona na každou, že ne! Ale stejně jí chce, ale o žádnou nemá zájem :)

když ne tak ne..vypnem a hotovo dvacet.. vztekej se… mě se u dětí osvědčilo velkou pusu, objetí, že i přes ten vztek je miluju a pak posadit někam do bezpečí - na peřinu na deku, aby se neuhodili, když sebou třeba vzteky plácnou no a v klidu odejít… hlavně nenechat tou emoci dítěte nakazit, aby ovlivnila tvé jednání…já se přiznám, že mě osobně tohle vztekání přišlo spíš legrační..jak se ten malej pamprňuch dokáže zabejčit měla jsem co dělat abych se jim neřehnila.. velmi důležité ale je, aby si vztekem nevymohla nic co si TY opravdu nepřeješ, že nechceš, aby bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.1.14 10:54

Normálně ji nech vztekat. Mně dcera taky říká na pohádky ne ne ne a když to vypnu, tak se začne vztekat. Pokud už to přehání, zavřu se v ní v koupelně, řeknu jí, že odsud vyjdeme, až se uklidní, a podle potřeby si jí buď nevšímám nebo ji obejmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.14 11:13

@harpyje Děkuju..doopravdy mám první dítě a občas nevím rady..tak se raději ptám. Joo vedle sebe mám švagrovou co ma stejně starou holčičku a to je pane výchova za vše jí peskuje a i jí dá na zadecek nebo placne přes ruku..a taková já rozhodně nechci být! A já jsem celkove flegmatik, le občas me vytočí, když uz si vymyslí a furt něco chce a pak zas nechce :zed: No jo, ale je to zlaticko :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML