Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já už mám perníčky upečené a na zbytek se chystám zadělat v průběhu týdne
mám dovolenou, tak mám čas ![]()
já asi ještě o víkend později - dřív nestíhám ![]()
Ale já toho zase moc nepeču. Dva plechy perníčků, jeden vanilkových rohlíčků a pak ještě, pokud zbyde nálada, něco ořechovýho.
Jinak u nás stejně nejvíc jedou nepečené - vosí hnízda, rafaella a čokoláda.
Hned jak v obchodě vyndají krabice s cukrovím, pak už je to přebraný.
@Alverita Ahoj,ja pecu i pro známé a rodinu a abych to vse stihla pecu o prvnim adventnim vikendu ale plnim posedni tyden pred Vanoci.
Nepecene delam posledni vikend.
Letos delam 25kg,tak mam co delat ![]()
@Alverita Letos péct nebudu nikdo to nejí
A já tak ráda peču.
Já už jsem perníčky napekla. Schovala. A manžel je snědl, na což jsem přišla předevčírem, takže zas budu péct. Jsem trochu překvapená, protože na perníčky nikdy nebyl, ale co už. Hlavně, že mu chutná.
Jinak začínám až kolem Mikuláše.
Perníčky po Mikuláši a pak postupně ten zbytek…(u nás teda jen rohlíčky, linecké, košíčky, kuličky)
Já osobně bych třeba nemohla dělat nějaké cukroví už v půlce listopadu, přijde mi že na Vánoce je pak to cukroví staré
nenabídla bych to ani návštěvě.
Já jsem pekla teď o víkendu linecké, rohlíčky a banánky na manželovy narozky. Zrovna jsme to snědli a říkali jsme si, že to je optimální množství, kdy to ještě baví, chutná a nejíme to jen proto, že to je. Takže letos opravdu málo, ale protože jsem docela v časovém presu, začnu příští víkend.
Ja péči tak týden před Štědrým dnem. Má ráda, když je to čerstvé. Akorát perníčky dělám trošku dřív. Času dost. Ještě není ani advent.
Uplne prvni se delaji zazvorky, ty uz mely byt hotove
Pak pernicky, ty na Mikulase a vse ostatni chystam postupne, ale kremem plnim vse az tyden pred Vanocema.
Tento a příští týden budu dělat i s klukama. Už jsou dost velcí, skoro 6 a 9 let, tak budou dělat tentokrát i sami.
Nepečené rumové a kokosové kuličky teď, linecké také teď.
Vykrajované a včelí úly příští týden.
Něco budu mít také od kamarádky.
@Mar__tanka1983 Můžu požádat o osvědčený recept na čokoládu?