Kdy začít měřit bazální teplotu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
469
27.3.24 08:43

Kdy začít měřit bazální teplotu?

Zdravím,

vysadila jsem HA a dnes jsem po 26 dnech dostala MS, tudíž jsem dnes 1DC. Chtěla bych si měřit bazální teplotu, abych časem poznala, jestli ovuluji nebo ne.
Nějaké tipy a rady, jestli je lepší měřit z pochvy nebo z pusy?
Jelikož jsem v tomhle nová, HA jsem brala řadu let a toto neřešila, tak nevím, KDY začít s měřením, jestli i teď v MS nebo až po skončení MS mohu začít? Musím měřit celý cyklus? (na netu se informace všude liší :? )

Jestli máte tipy na osvědčené teploměry, tak klidně sem s nimi, zatím koukám po obyč ovulačním teploměru Adiel nebo Beurer, předem děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2135
27.3.24 09:01

Nejlepší je měřit vaginálně, stačí obyčejný ovulační Adiel nebo Beurer, po kterých koukáš. nic dražšího není potřeba. začíná se měřit jakmile skončí menstruace.
měří se ve stejný čas ihned po probuzení a ovulace bývá tou BT potvrzena při splnění podmínky 3 vyšší teploty na 6 nižších.
po vysazení HA můžeš mít cyklus rozházený, nicméně u cyklu v délce 26 dní je předpoklad ovulace dříve, cca kolem 10 dc. fáze od ovulace do další ms se nazývá LF, tzv luteální fáze a nejdelší možná je cca 16 dní (16 dní se uvádí maximální životnost žlutého tělíska, pokud během té doby vajíčko není oplodněno a nezahnízdí, pak tělísko zaniká, přestane produkovat progesteron, díky tomu dojde k poklesu teploty a přichází MS).
můžeš metodu měření BT kombinovat i s ovulačními testy…testy ti pomůžou s tím, že budeš vědět, že se ovulace blíží a BT ti jí pak potvrdí :-)
osobně doporučuji ke sledování té BT aplikaci fertilityfriends…jen je v angličtině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
27.3.24 09:50

@bejuna29 Super, děkuji za tipy, chci to podchytit včas, protože jsem moc nepočítala s tím, že by přišla menstruace takhle hned po vysazení, všichni mě strašili spíš s tím, že ji nedostanu několik měsíců. Uvidím co a jak, ale ovu testy taky budu zkoušet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2135
27.3.24 09:54

@mesicnikamen stát se to ještě může, ale taky nemusí… a tím, že si to pohlídáš měřením, tak aspoň budeš vědět :-) já už měřím 5 let, a první rok to bylo jen pro zajímavost, jak mi funguje cyklus :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
27.3.24 10:22

@bejuna29 Právě, taky chci poznat jak to v tělě funguje a jestli ovulaci mám nebo ne, jestli to pak poznám i z nějakých příznaků nebo tak.. tak jsem zvědavá tedy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32861
27.3.24 13:40

Jejda, to byly začátky.. taky jsem vysadila a čekala. Ms po 31 dnech, takže ok, bylo zajímavé to sledovat. Člověk aspoň věděl, že funguje jak má. Měří se po ms a bus celý cyklus nebo mně stačilo cca 5-6 dní po ovulaci. Abych měla potvrzenou ovulaci ( 3-4 dny vzestupu) a něco pro sichr. Potom jsem měla pauzu a začala zas až po další ms. Celkem mám naměřeno přes 60 cyklů, před prvním dítětem, mezi prvním a druhým, před třetím, po třetím.. HA teď beru potřetí v životě, prostě to různě kombinuju jak je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32861
27.3.24 13:41

Jo a v pochvě je to lepší, je tam stálejší teplota méně náchylná na změny. Měřila jsem i v době kojení, kdy jsem vstávala 4× za noc a dalo se to vyhodnotit. Časem člověk zjistí, co mu udělá v grafu binec ( alkohol, ponocovani u mě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
27.3.24 13:50

@andelka83 To právě chci vypozorovat taky, vím, že to bude asi běh na delší trať, protože jsem ani nečekala, že bych to dostala hned první měsíc (ale jsem za to moc ráda samozřejmě!). Miminko chceme tak za 2 roky ideálně, takže bych do té doby ráda poznala své tělo :mrgreen: Jsem zvědavá, jak to bude fungovat, ale nevím, co ty teploměry, jestli sáhnout po nějakém do 200 Kč obyč nebo investovat rovnou do dražšího, co vidím kolem 1200-1500, ale nevím, jestli to není zbytečné, ale u těch levných zas čtu, že měří blbě.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32861
27.3.24 15:01

@mesicnikamen já jsem zpočátku měřila normálním rtuťovým. O teploměru to není. Později jsem si pořídila přímo na bt, takový plastový a ještě později asi za 350 s ohebnou špičkou. Fakt není potřeba mít teploměr za tisíce.
Taky jsme se začali snažit až rok a půl po vysazení. Člověk aspoň věděl, jestli funguje a nestresoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2135
27.3.24 15:11

@mesicnikamen stačí za 200 kč…ty bazalní teploměry mají ohebnou špičku a měří na 2 desetinný místa… víc není potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí