Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chci se zeptat, kdy je vhodné začít řešit bolest u dospělého. Každý den trpím bolestí hlavy. Spím dostatečně, nepopíjím. Na noc mám vlasy rozpuštěné.. Už to trvá nějaký pátek…Občas odejde sama, jindy je třeba užít paralen..
@kissi To je individuální, moc toho nepíšeš…no pokud tě to nijak neomezuje, pak bych počkala, jestli to není obdobím. Ale dlouhodobá bolest vždycky něco značí, může to být jen od krční páteře, nebo i něco horšího, to ti nikdo nepoví, leda lékař.
Můžeš zkusit pořešit spouštěče, např. špatný polštář, špatné držení těla, jednostranné zatížení páteře atd., na to se stejně doktoři zaměří jako první. Ale kdy to začít řešit, to ti teda fakt neporadím, to je na tobě.
Píšeš, ze na noc mas vlasy rozpuštěné… Pres den je mas sepnuté každy den? U mně stačí mit culík 3 dny po sobě a ouvej
Pokud tě to dlouhodobě omezuje, určitě bych zašla k obvodnímu lékaři aby ti napsal žádanku na neurologii
měla jsem také takové období, nejdříve neuroložka začala takovým základem, jako nedostatek nějaké látky, držení těla, atd… byla jsem i na testech a v pořádku, doktorka doporučila brát nějaký čas magnesium, že prý mám nedostatek a čoveče už půl roku mám pokoj, občas hlava bolí, ale v normálu. Záleží také jak tě bolí, můžeš začít trpět migrénou, silnou migrénou. Ve svém okolí mám ženu, která jí trpí snad 25 dní v měsíci a to bych ti opravdu nepřála. Určitě k dr. běž ![]()
@zelenaprisera píše:
Píšeš, ze na noc mas vlasy rozpuštěné… Pres den je mas sepnuté každy den? U mně stačí mit culík 3 dny po sobě a ouvej
To ho nosíš tak utažený? To není zdravé ani pro ty vlasy, ne?
![]()
krční páteř? Já s ní mám problémy docela hodně. Krom té bolesti hlavy žádné jiné problémy nemáš? Motání hlavy? Tma před očima?
A co nausnice? Ja musela sundat nastrelene nausnice a hned to bylo lepsi.
Pravda. Poslednní dobou mě bolí i záda občas i tak, že mi otečou ruce..
Tipla bych krční páteř. Nemáš sedavé zaměstnání? Mně hodně pomáhá cvičit jógu, dlouhodobě, nemám pak bolesti tak často
Zajdi k dr. a nech se poslat na magnetickou rezonanci. Měla jsem známou, taky trpěla dlouhodobě bolestmi hlavy, všichni jí říkali, to je normální…A dnes? Už tu není…takže nenechat to jen tak
@kissi rozhodne by ses mela na neurologii ukazat, aby se vyloucily vaznejsi priciny. jestli pak budes chtit chodit rahabilitovat s krcni pateri, nebo brat leky, nebo trpet (nebo cokoli dalsiho), uz je jen na tobe.
@majki.r píše:
To ho nosíš tak utažený? To není zdravé ani pro ty vlasy, ne?![]()
Ne, mám to celkem volně
@zelenaprisera píše:
Ne, mám to celkem volně
Aha…Tak máš citlivější pokožku ![]()
@majki.r píše:
Aha…Tak máš citlivější pokožku
a taky hustý těžký vlasy
@kissi být tebou, raději si zajdu… u mě se takto rozjela tromboza… měla jsem šílený bolesti hlavy a pak jsem se probudila na JIPce… s hlavou bych si nezahrávala ![]()