Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gynprodyl je hormon progesteron a užívá se až po ovulaci. Má za úkol podpořit uhnízdění oplodněného vajíčka. Mě byl předepsán kvůli špinění před menstruací. Momentálně ho užívám 16.DC - 26.DC, pak vysadím a čekám na menstruaci a tak každý měsíc pořád dokola. Ovulaci jsem si zjišťovala měřením bazální teploty a následně mi byla potvrzena i ultrazvukem u gynekologa. Bohužel k otěhotnění mi zatím gynprodyl nepomohl ![]()
Zdravím, mám dotaz, byla mi objevena cysta ma vajecniku 4cm, díky tomu mam úplně rozhozený cyklus… Poslední ms v půlce prosince poté jen spineni. Nyní dnes došla ms. Mám předepsaný gynprodyl na menzes na srovnání cyklu, jenže ms ted došla i když sem si nevzala ani jeden, ale snažíme se o miminko už dlouho a gynprodyl slouží i na podporu těhotenství, jak mi řekla paní v lékárně, i dr… Jen nevím kdy ho mám začít brát jestli ted na začátku ms, nebo potom, a četla jsem i něco že na ovulaci vysadit atp. Moc tomu nerozumím, nikdy jsem prasky na podporu těhotenství nebrala.. Může mi někdo poradit? Prosím, nestojím o žádné arogantní zprávy nebo něco. Samozřejmě že zkonzultují s gynekologem, jenže k němu jdu až koncem týdne a nechci něco zameskat. Pravděpodobně ted budu mít hrozně rozhozený cyklus a nepoznám kdy bude a nebude ovulace.. Nevím přibližně ani datum asi vyřeším ovulacnim testem to ještě uvidíme.. Jen nevím jestli si nemám dneska vzít ten gynprodyl abych něco nezameskala
a zrovna bych se chtěla i zeptat, jestli s těmito prasky nemáte zkušenosti, jak dlouho trvá po nich otěhotnět přibližně, jestli má cenu to brat nebo ne. Snažíme se půl roku.
děkuji a omlouvám se za nesrozumitelný příspěvek