Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, holky. V kolika letech jste začali svým dcerám dávat podprsenky s kosticemi? Děkuji
No, já si první podprsenku koupila v cca 15 letech. Asi podle toho, jestli už nějaká prsa má nebo ne. Mně nějak zapomněly narůst do dneška
. Pravidelně jsem jí začala nosit až někdy kolem maturity. Do té doby jsem jí nosila jen pro zvláštní příležitosti, do školy normálně ne, jen košilku. Dnes je to asi jiné, slečny dospívají mnohem dřív.
@KittyHello když jí povyrostly prsa. Nosí podprdu už teď, věk 11 let.
Už zas? ![]()
Až by byla potřeba
vybrat správnou velikost, aby jí kostice nepíchaly do prsní tkáně…
@KittyHello záleželo by na tom, jak moc by byla vyvinutá. Já sama první podprsenku, zatím bez kostic, měla až někdy kolem 16. Dospivala jsem později. Znám děvčata, co naopak již ve 13 podprsenku potřebovala.
No, prsa povyrostly už trochu víc, je mi 12 let, sportovní nosím. Koupila jsem si s kosticemi, ale mamka zakazuje. Co s tím?
Záleží na tom jak má dcera velké poprsí :mrgreen pokud má trojky ve 14letech tak už jí bude nosit pokud jedničky tak nosit nic nemusí
U nás kolem 12 let, sama si řekla, že by chtěla. Měla bez kostic asi 65A, ted v 15 letech už jen kosticové, kolem 75B
Osobně jsem kosticovou měla hodně pozdě, protože to nebylo potřeba. S dcerou se do budoucna budu domlouvat podle situace. osobně třeba sportovní podprsenky nenosím vůbec, tudíž je nebudu dceři nutit přes sílu.
@KittyHello to byla ta podprsenka, co sis koupila sama a pak řešila jak to říct mamince? nebo se pletu?
Pokud na ní máš prsa, tak nechápu, proč zakazovat. Některý matky fakt nechápu.
@KittyHello ještě mě napadlo. když ti ji maminka zakazuje, tak ti to nějak zdůvodní? nebo jen řekne, že nesmíš a tím to hasne? možná kdybychom měly víc informací, tak se dá lépe poradit. třeba má pocit, že se nebudeš cítit dostatečně pohodlně nebo má strach z nějakých zdravotních komplikací.
@nozu můžeš mě poučit, jaké zdravotní komplikace mi může způsobit podprsenka? Nějak mě nic nenapadá ![]()
@AstraG Tam jde hlavně o tu kosticovou. Jestli jsem to dobře pochopila