Kdy začít s příkrmem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy zacit s prikrmem
Ahojky, dotaz je za mou znanou. Ma holcicku za 14 dni 4 mesice, holcicka tak trochu otesanek kazde dve hodiny vypije 170-200ml UM. (Coz je denne pres litr UM) A porad ji to nestaci. Kdy zacit s prikrmem a idealne cim? Dekuji za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Začíná se většinou ovocem. Jablko + něco Když zagooglis, myslím že se stránka jmenuje prikrmy.cz nebo tak a tam vše najdeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Začíná se většinou ovocem. Jablko + něco Když zagooglis, myslím že se stránka jmenuje prikrmy.cz nebo tak a tam vše najdeš
Fakt? Ja teda myslela, ze naopak zeleninou
ovocem jsem nikdy neslysela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
Fakt? Ja teda myslela, ze naopak zeleninouovocem jsem nikdy neslysela..
Může se začít jak tím, tak tím. Taky mně to přišlo děsně vtipný, ale laktační mě vyvedla že smíchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je s příkrmy nejlepší začít, až dítě přestane slintat. Je to známka toho, že se naučilo „pořádně“ polykat. Taky by mělo projevovat zájem o jídlo ostatních, například natahovat ruce k rohlíku (nebo čemukoliv jinýmu), když někdo jí. Taky by mělo dítě začít naprázdno žvýkat. Já jsem začínala v 5,5m mrkví. Dnes bych šla spíš do dýně. Po měsíci a půl jsem přidala k dopolední svačině ovoce a po dalším půl měsíci, tj. 2 měsíce od zavedení zeleniny, jsem začala s masozeleninou. Nevím, jestli je to takhle správně, udělala jsem to tak, jak sem to cítila a jak mi připadalo správný. Lepek jsem zařadila později, až někdy kolem 9m. Nesouhlasím s imunologickým oknem a názorem, že lepek se má zařadit co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacinali jsme mrkvi v 5,5 mesicich kdy se zacaly obe sapat po jidle. Vyzkouseli jsme postupne vsechny jednodruhove zeleninove obedy, po mesici cca kombinace, masozelenina, potom ovoce k dopoledni svacine. Potom az nekdy kolem 9 mesice lepkovou kasi ke snidani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala hned od ukončeného 4. měsíce mrkví. Ta ale staví, může začít třeba tou dýní. Pak přišla postupně brambora, brokolice, batáty, cuketa, pastiňák, hrášek, špenát - různé kombinace. Může se i květák, kedlubna. Po 14 dnech zeleniny jsem přidala maso - kuře, krůta, králík, libové hovězí. Já teda kupuju masozeleninu ve skleničkách, máme i nějaký s rybou, z tý zeleniny tam je většinou mrkev, brambora a trochu něčeho dalšího, třeba ten hrášek, špenát, celer, pórek.
Až si zvykne na tohle, tak zavedu nějakou kaši večer a až potom dopolední ovocnou svačinu. Takhle mi to řekla dětská doktorka ![]()
Ten lepek - dcera bude mít 5 měsíců, zatím jedeme bez lepku, ale zavedu asi co nejdřív, v 5 měsících má očkování, tak se poradím s doktorkou. Tohle se mění, dřív se lepek zaváděl déle, teď se zas doporučuje co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak by me zajimalo co je pravdy na tom, ze se ma zacit s prikmem kdyz dite pije denne vice jak litr UM. Googlila jsem a docetla jsem se totez. Ale ze by ji to dr nerekla?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňule022 píše:
Tak by me zajimalo co je pravdy na tom, ze se ma zacit s prikmem kdyz dite pije denne vice jak litr UM. Googlila jsem a docetla jsem se totez. Ale ze by ji to dr nerekla?![]()
Já mám holku od narození na UM, litr nedala nikdy ani omylem a začala jsem prostě od 4. měsíce přikrmovat, jak mi řekla doktorka
Já ani nevim, že to má nějak souviset s tím, jestli je dítě kojené nebo na UM a kolik toho vypije. Myslela jsem, že teď je prostě doporučení začít s příkrmem od ukončeného 4. měsíce u všech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Overlook no rozdil v tom je jestli je kojene mimo,nebo ne. Ty kojeny by prej meli zacinat pozdeji. Ale duvod? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňule022 píše:
@Overlook no rozdil v tom je jestli je kojene mimo,nebo ne. Ty kojeny by prej meli zacinat pozdeji. Ale duvod?
To jsem si taky myslela, ale třeba kamarádka má chlapečka, plně kojený, prospívá víc než dobře a jejich doktorka jim taky řekla, že od 4. měsíce příkrm. Takže začala stejně jako já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňule022 píše:
@Overlook no rozdil v tom je jestli je kojene mimo,nebo ne. Ty kojeny by prej meli zacinat pozdeji. Ale duvod?
Plně kojené děti by měli začínat až v 6.měsíci. A důvod? Asi to, že v mateřském mléce mají vše, co potřebují.
http://www.kojeni.cz/…ene-prikrmy/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Overlook Jj, ono to byla nějaká vlna, že 4. měsíc i pro plně kojené a někteří doktoři to doporučují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit