Kdy začít s příkrmem?

37
28.7.18 01:04

Kdy zacit s prikrmem

Ahojky, dotaz je za mou znanou. Ma holcicku za 14 dni 4 mesice, holcicka tak trochu otesanek kazde dve hodiny vypije 170-200ml UM. (Coz je denne pres litr UM) A porad ji to nestaci. Kdy zacit s prikrmem a idealne cim? Dekuji za rady. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
28.7.18 07:00

Urcite az tech 14 dni. A zacala bych dyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.7.18 07:02

Začíná se většinou ovocem. Jablko + něco Když zagooglis, myslím že se stránka jmenuje prikrmy.cz nebo tak a tam vše najdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61098
28.7.18 07:55
@P4ja píše:
Začíná se většinou ovocem. Jablko + něco Když zagooglis, myslím že se stránka jmenuje prikrmy.cz nebo tak a tam vše najdeš

Fakt? Ja teda myslela, ze naopak zeleninou :lol: ovocem jsem nikdy neslysela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.7.18 08:00
@a12 píše:
Fakt? Ja teda myslela, ze naopak zeleninou :lol: ovocem jsem nikdy neslysela..

Může se začít jak tím, tak tím. Taky mně to přišlo děsně vtipný, ale laktační mě vyvedla že smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
28.7.18 08:25

Podle mě je s příkrmy nejlepší začít, až dítě přestane slintat. Je to známka toho, že se naučilo „pořádně“ polykat. Taky by mělo projevovat zájem o jídlo ostatních, například natahovat ruce k rohlíku (nebo čemukoliv jinýmu), když někdo jí. Taky by mělo dítě začít naprázdno žvýkat. Já jsem začínala v 5,5m mrkví. Dnes bych šla spíš do dýně. Po měsíci a půl jsem přidala k dopolední svačině ovoce a po dalším půl měsíci, tj. 2 měsíce od zavedení zeleniny, jsem začala s masozeleninou. Nevím, jestli je to takhle správně, udělala jsem to tak, jak sem to cítila a jak mi připadalo správný. Lepek jsem zařadila později, až někdy kolem 9m. Nesouhlasím s imunologickým oknem a názorem, že lepek se má zařadit co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
28.7.18 08:57

Zacinali jsme mrkvi v 5,5 mesicich kdy se zacaly obe sapat po jidle. Vyzkouseli jsme postupne vsechny jednodruhove zeleninove obedy, po mesici cca kombinace, masozelenina, potom ovoce k dopoledni svacine. Potom az nekdy kolem 9 mesice lepkovou kasi ke snidani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
28.7.18 09:29

Já začala hned od ukončeného 4. měsíce mrkví. Ta ale staví, může začít třeba tou dýní. Pak přišla postupně brambora, brokolice, batáty, cuketa, pastiňák, hrášek, špenát - různé kombinace. Může se i květák, kedlubna. Po 14 dnech zeleniny jsem přidala maso - kuře, krůta, králík, libové hovězí. Já teda kupuju masozeleninu ve skleničkách, máme i nějaký s rybou, z tý zeleniny tam je většinou mrkev, brambora a trochu něčeho dalšího, třeba ten hrášek, špenát, celer, pórek.
Až si zvykne na tohle, tak zavedu nějakou kaši večer a až potom dopolední ovocnou svačinu. Takhle mi to řekla dětská doktorka :nevim:
Ten lepek - dcera bude mít 5 měsíců, zatím jedeme bez lepku, ale zavedu asi co nejdřív, v 5 měsících má očkování, tak se poradím s doktorkou. Tohle se mění, dřív se lepek zaváděl déle, teď se zas doporučuje co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.7.18 10:17

Tak by me zajimalo co je pravdy na tom, ze se ma zacit s prikmem kdyz dite pije denne vice jak litr UM. Googlila jsem a docetla jsem se totez. Ale ze by ji to dr nerekla? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
28.7.18 10:36
@Haňule022 píše:
Tak by me zajimalo co je pravdy na tom, ze se ma zacit s prikmem kdyz dite pije denne vice jak litr UM. Googlila jsem a docetla jsem se totez. Ale ze by ji to dr nerekla? :think: :think:

Já mám holku od narození na UM, litr nedala nikdy ani omylem a začala jsem prostě od 4. měsíce přikrmovat, jak mi řekla doktorka :nevim: Já ani nevim, že to má nějak souviset s tím, jestli je dítě kojené nebo na UM a kolik toho vypije. Myslela jsem, že teď je prostě doporučení začít s příkrmem od ukončeného 4. měsíce u všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.7.18 10:38

@Overlook no rozdil v tom je jestli je kojene mimo,nebo ne. Ty kojeny by prej meli zacinat pozdeji. Ale duvod? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
28.7.18 10:42
@Haňule022 píše:
@Overlook no rozdil v tom je jestli je kojene mimo,nebo ne. Ty kojeny by prej meli zacinat pozdeji. Ale duvod? :nevim:

To jsem si taky myslela, ale třeba kamarádka má chlapečka, plně kojený, prospívá víc než dobře a jejich doktorka jim taky řekla, že od 4. měsíce příkrm. Takže začala stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.7.18 10:43
@Haňule022 píše:
@Overlook no rozdil v tom je jestli je kojene mimo,nebo ne. Ty kojeny by prej meli zacinat pozdeji. Ale duvod? :nevim:

Plně kojené děti by měli začínat až v 6.měsíci. A důvod? Asi to, že v mateřském mléce mají vše, co potřebují.
 http://www.kojeni.cz/…ene-prikrmy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.7.18 10:44

@Overlook Jj, ono to byla nějaká vlna, že 4. měsíc i pro plně kojené a někteří doktoři to doporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.7.18 10:46

Asi to ke doktor od doktora a nazor od nazoru :nevim: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie