Kdy začne dítě chodit?

30
5.6.12 13:08

kdy začne dítě chodit

ahoj maminky mám dceru je jí 13 měsíců a zatím nechodí leze,žvatlá je to smíšek ale i vztekloun,ale chodí zatím jen za ruce jakmile jí totiž pustím tak si sedne na zadek,můj čtyřletý syn začal chodit ve 12 měsících sám :D :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
5.6.12 13:11

nevoď ji, nech to chození jen na ní, podle mě čím víc ji budeš vodit, tím menší motivaci bude mít, aby chodila sama… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
5.6.12 13:14

Dcerka zacla kolem nabytku ve 13.mesicich, sama az po 15.mesici. Nevodili jsme, nenutili, nechali ji jeji tempo

• Citovat
  • Upravit
5502

Až ucítí,že je její pohybový aparát připravený, tak začne chodit… Pasivní sezení,chození…to je snad po kojení nejomýlanější téma a stejně se tak furt děje :roll: Já mám ment.retard. syna a vždy jsem mu jen pasivně ukázala,že se dá chodit,dá sedět atp…a on si pak na to stejně přišel sám… Takže tvoje malá určitě taky…A jestli nechceš aby měla později problémy s páteří, tak ji případně jen motivuj hračkou,ale nech to na ni - ten čas příjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275

já třeba se zvedla v 16m, do tý doby jsem jen lezla. a nijak mi to v dalším životě nevadilo ani ěm to nepoznamenalo

nechápu,co teď všechny mámy šílí, že roční dítě nechodí - no tak nechodí, tak se to naučí o něco pozdějc než syn :nevim: každý dítě je originál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651

Za ruce nevoď, tím ničemu nepomůžeš. Dej dítěti čas, ať na to dojde vlastním tempem, není kam spěchat. Syn začal sám chodit v 18 měs. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
5.6.12 13:15

malá začala sama stoupat v sedmi měsících, první krok udělala cca v devíti a od té doby nic, dva dny před narozeninami udělala pět krůčků a pár dní po narozeninách se zničehonic rozchodila, taky jsme se už nemohli dočkat…vše má svůj čas až bude chtít přijde to ani se nenaděješ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
5.6.12 13:21

to asi pravda nechám jí at se snaží sama nebudu to nějak řešit kolem nábytku už chodí sama máme dobrej kočár tak at si ho ještě užije :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
5.6.12 13:22

malej i dcera mi začli chodit ve 14m a to hned poklusem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
5.6.12 13:25

tak to ste si užila můj malej teda už pak nechtěl do kočáru a tet už jde do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
5.6.12 13:31

Je to nevyzpytatelný, naše malá si začla sedet v 7m, týden na to se stavěla, dalších 14 dní na to chodila kolem nábytku, říkala jsem si, ta brzo začne běhat. Hmm, brzo trvalo 6 měsiců, nepočítám 2-3 krůčky od postele ke stolku, je to teprv 14 dni a je jí 14m.

Příspěvek upraven 05.06.12 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.6.12 13:39

V roce myslim chodi malo deti, normalka je tak mezi 14 - 16 mesici, klidne i pozdejs, tak se nenervuj :D Prvni ditko jsi mela proste rychlika. U nas prvni zacla v 13,5 mesicich, mladsi je rok a jeste nic, za ruce chce taky, byla jsem proti, ale ji to strasne bavi, vylozene me k tomu nuti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
5.6.12 13:46

Dcera začala chodit mezi 17-18 měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.6.12 13:47

Jinak já měla prvního prcka rychlíka, chodil kolem roka (ale taky všichni čekali, že začne „dřív“ ), u druhýho to asi bude později a já i doufám, že to později bude, aby starší nabral ještě malinko rozumu, aby mi pak každej neutíkal na jinou stranu :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.6.12 14:17

první syn začal chodit ve 12 měsících
dcera v 15 měsících
syn v 16 měsících ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek