Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Ráda bych se vás zeptala na to kdy zdobíte vánoční stromek.?
Od malička jsem naučená, že se zdobí 24.12 nebo nejdříve 23.12. dneska jsem koupila nový stromek, umělý. Musela jsem ho vybavit abych zjistila zda se mi vejde na dané místo. Je krásný 45minut jsem rozdělovala větve a nevím zda ho nechat nezdobený, znovu složit a nebo ozdobit.
@Anna85 mě to třeba u jiných divný nepřijde, ale jak je člověk od malička k něčemu vedený tak si říkám jestli to není špatný 😄 🙈
Doma jsme vždycky zdobili na Štědrý den dopoledne. Teď to nestíháme, protože dopoledne už odjíždíme ke tchyni. Takže budeme zdobit dřív, možná už 21. nebo 22.
Zdobím první prosincový týden. Je to jen pár dní v roce, tak si ho chci užít. Pravda ale je, že s rodiči jsme zdobili těsně před Štedrým dnem
Od mala 23.12. Teď co mám manžela tak ozdobenej stromek vytáhneme ze zadní nepoužívané místnosti. Včera jsme tam brali dárek dceri k narozkam, tak jsme rovnou vzali i strom. ![]()
Od mamky mam zazite ze se stromek zdobi na stedry den rano a uklizi az na hromnice. My to ted s muzem delame stejne, ale davame ho pryc kolem pulky ledna. Tchyne ta ma uz od prvniho adventu a na vanoce uz je nic moc
Máme živý a zdobíme ho 23.12. Toho bordelu sklízet na Štědrý den, to by mi fakt hráblo
Ale kdybychom měli umělý, klidně ho už nazdobím. Vánoční atmosféry není nikdy dost ![]()
Budeme zdobit příští víkend, 4-5 dní před Štědrým dnem. Doma jsme ho zdobili až 23.12., ale takto mi to přijde víc na pohodu. Můžeme si s ním vyhrát celé odpoledne. Pak jsou pracovní dny a 23.12. máme volno na ostatní přípravy pěkně v klídku ![]()
Zdobíme 23. prosince večer, odstrojujeme většinou 6. ledna, někdy i déle, podle toho jak opadává, kupujeme smrček.
Idealne 23.12. a rozsvecujeme az 24.12. Vanocni atmosferu do te doby dela jina vyzdoba, kterou tak nejsk postupne v prubehu prosince pridavam. Stromek je takove zavrseni zdobeni.
Příspěvek upraven 13.12.20 v 18:14
@N.n.k píše:
@Anna85 mě to třeba u jiných divný nepřijde, ale jak je člověk od malička k něčemu vedený tak si říkám jestli to není špatný 😄 🙈
Proč by to mělo být špatné? Kdo to určuje? To si přece určuje ty sama, jak ti to vyhovuje. My jsme jako dětí taky urobili stromek 23.12., protože jsme celé vánoční prázdniny trčeli doma, měli jsme dost času si ho užít. Teď, jsme sice na Štědrý den a první svátek vánoční doma, ale 26.12. ráno odjíždíme za příbuznými a pak na chatu, kde jsme až do konce vanocjich prázdnin. Takže my ozdobíme nejpozději týden před Štědrým dnem, abychom si výzdoby užili. Dělat výzdobu na den a půl pro mě fakt nemá smysl. Letos už máme veškerou vánoční výzdobu hotovou a užíváme si ji. Kupujeme stromek živý, borovici nebo jedli, tý v klidu 2 týdny vydrží. Nic špatného na tom nevidím a jestli někdo jo je mi srdečně jedno.
Máme umělý a už ho máme nazdobeny. Děti chtěly, tak proč ne.