Kdy zkusit těh. test?

Anonymní
19.11.23 10:14

Kdy zkusit těh. test?

Ahoj,

vím, že témat na tohle téma je zde milion, ale přeci jen chci i to své. :lol: Nějak 2 týdny zpátky jsme si řekli, že se začneme snažit, nebo teda spíš, že už to zkusíme bez ochrany a kdyby se zadařilo, tak budeme jenom rádi. Podle kalendáře jsem v ty dny měla ovulaci, ale to se ještě manžel udělal ven, ale znáte to, stačí kapka. :lol: Manžel je ale momentálně dost pracovně vytížený, takže další sex proběhl až minulý týden, to už se udělal i dovnitř. MS by měla tento týden. Pokud chápu správně, stačí si zkusit udělat test až bude několikátý den zpoždění, když MS nepřijde? Aby už test případně něco ukázal? Samozřejmě chápu, že se nemusí hned zadařit, ale přeci jen už mi hlavou běhají myšlenky kdyby nahodou :lol:

Příspěvek upraven 19.11.23 v 12:17

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37265
19.11.23 10:30
@Anonymní píše:
Ahoj,vím, že témat na tohle téma je zde milion, ale přeci jen chci i to své. :lol: Nějak 2 týdny zpátky jsme si řekli, že se začneme snažit, nebo teda spíš, že už to zkusíme bez ochrany a kdyby se zadařilo, tak budeme jenom rádi. Podle kalendáře jsem v ty dny měla ovulaci, ale to se ještě manžel udělal ven, ale znáte to, stačí kapka. :lol: Manžel je ale momentálně dost pracovně vytížený, takže další sex proběhl až minulý týden, to už se udělal i dovnitř. MS by měla dorazit ve čtvrtek 23.11. cca. Pokud chápu správně, stačí si zkusit udělat test až bude několikátý den zpoždění, když MS nepřijde? Aby už test případně něco ukázal? Samozřejmě chápu, že se nemusí hned zadařit, ale přeci jen už mi hlavou běhají myšlenky kdyby nahodou :lol:

Můžeš si ho udělat v den kdy máš menstruaci dostat a nebo den po vynechání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
19.11.23 12:25

V den menstruace už musí být prokazatelný. Ale pokud nedošlo k posunu ovulace, tak těhotná s největší pravděpodobností nejsi, z toho styku před týdnem se nemělo co oplodnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6668
19.11.23 12:27

Tak nejlepší je to den po očekávané ms. To si myslím, že už test bude prokazatelný.

Nicméně nezačínala bych s testováním dřív, než vždy, když budeš mít zpoždění.
Stane se z toho kolotoč dělání testů, hledání duchů, spoustu vyhozených peněz za testy a taky nápor na psychiku, který k otěhotnění nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
19.11.23 12:57

Stanovila jsem si pravidlo - testovat budu, pokud bude MS minimálně o den opožděná (měla jsem cykly plus minus dva dny, takže vztáhnuto k tomu nejdelšímu). Ušetřilo mi to přemnoho peněz a ještě více nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
21.11.23 14:49

Test vždy až po MS, předtím to, dle mého názoru, nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí