Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,vím, že témat na tohle téma je zde milion, ale přeci jen chci i to své.Nějak 2 týdny zpátky jsme si řekli, že se začneme snažit, nebo teda spíš, že už to zkusíme bez ochrany a kdyby se zadařilo, tak budeme jenom rádi. Podle kalendáře jsem v ty dny měla ovulaci, ale to se ještě manžel udělal ven, ale znáte to, stačí kapka.
Manžel je ale momentálně dost pracovně vytížený, takže další sex proběhl až minulý týden, to už se udělal i dovnitř. MS by měla dorazit ve čtvrtek 23.11. cca. Pokud chápu správně, stačí si zkusit udělat test až bude několikátý den zpoždění, když MS nepřijde? Aby už test případně něco ukázal? Samozřejmě chápu, že se nemusí hned zadařit, ale přeci jen už mi hlavou běhají myšlenky kdyby nahodou
Můžeš si ho udělat v den kdy máš menstruaci dostat a nebo den po vynechání.
V den menstruace už musí být prokazatelný. Ale pokud nedošlo k posunu ovulace, tak těhotná s největší pravděpodobností nejsi, z toho styku před týdnem se nemělo co oplodnit.
Tak nejlepší je to den po očekávané ms. To si myslím, že už test bude prokazatelný.
Nicméně nezačínala bych s testováním dřív, než vždy, když budeš mít zpoždění.
Stane se z toho kolotoč dělání testů, hledání duchů, spoustu vyhozených peněz za testy a taky nápor na psychiku, který k otěhotnění nepomůže.
Stanovila jsem si pravidlo - testovat budu, pokud bude MS minimálně o den opožděná (měla jsem cykly plus minus dva dny, takže vztáhnuto k tomu nejdelšímu). Ušetřilo mi to přemnoho peněz a ještě více nervů.
Test vždy až po MS, předtím to, dle mého názoru, nemá cenu.
Ahoj,
vím, že témat na tohle téma je zde milion, ale přeci jen chci i to své.
Nějak 2 týdny zpátky jsme si řekli, že se začneme snažit, nebo teda spíš, že už to zkusíme bez ochrany a kdyby se zadařilo, tak budeme jenom rádi. Podle kalendáře jsem v ty dny měla ovulaci, ale to se ještě manžel udělal ven, ale znáte to, stačí kapka.
Manžel je ale momentálně dost pracovně vytížený, takže další sex proběhl až minulý týden, to už se udělal i dovnitř. MS by měla tento týden. Pokud chápu správně, stačí si zkusit udělat test až bude několikátý den zpoždění, když MS nepřijde? Aby už test případně něco ukázal? Samozřejmě chápu, že se nemusí hned zadařit, ale přeci jen už mi hlavou běhají myšlenky kdyby nahodou 
Příspěvek upraven 19.11.23 v 12:17