Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kakika píše:
Dávám pusinku na střed čelíčka. Pokud mi přes rty přijde teplý, sáhnu na uši, když jsou teplé i uši, měřímTohle mě naučili obě babičky
Už jsem myslela, že nikdo neměří pusou ![]()
Pipet píše:Kakika píše:Už jsem myslela, že nikdo neměří pusou
Dávám pusinku na střed čelíčka. Pokud mi přes rty přijde teplý, sáhnu na uši, když jsou teplé i uši, měřímTohle mě naučili obě babičky
A přitom mi to přijde takové rychlé a spolehlivé
Navíc, když váhám, tak opusinkuju několikrát a syn je celý blažený, jak ho zbožňuju
![]()
Hmarilla píše:j.a.n.i1 píše:a potom zase ti, kteří mají teplotu, když jsou opravdu na umření. Např. já. měla jsem kdzsi angínu, tenkrát teplota 38.5. jinak teploty doteď nemívám. takže si lékaře připadám jako hypochondr, když cítím že něco není v pořádku.
soldi A nebo jsou i lidé, kteří mají teplotu přes 37 normálně celý život a nic to u nich neznamená.
Jojo, to je fakt, já můžu mít 39 a normálně funguju, bratr má 37,5 a je naprosto mimo… a moje dítko je po mě, takže já měřím až ve chvíli kdy zjistím, že místo dítka přebaluju kamínka ![]()
Kakika píše:Pipet píše:A přitom mi to přijde takové rychlé a spolehlivéKakika píše:Už jsem myslela, že nikdo neměří pusou
Navíc, když váhám, tak opusinkuju několikrát a syn je celý blažený, jak ho zbožňuju
![]()
Já zas mám věčně studené ruce, takže malá vříská, ať na ni nesahám a stejně by mi připadla horká vždycky.
j.a.n.i1 píše:Hmarilla píše:Jojo, to je fakt, já můžu mít 39 a normálně funguju, bratr má 37,5 a je naprosto mimo… a moje dítko je po mě, takže já měřím až ve chvíli kdy zjistím, že místo dítka přebaluju kamínkaj.a.n.i1 píše:a potom zase ti, kteří mají teplotu, když jsou opravdu na umření. Např. já. měla jsem kdzsi angínu, tenkrát teplota 38.5. jinak teploty doteď nemívám. takže si lékaře připadám jako hypochondr, když cítím že něco není v pořádku.
soldi A nebo jsou i lidé, kteří mají teplotu přes 37 normálně celý život a nic to u nich neznamená.
Moje mamka má svoji normální teplotu 35,4. Když měla teď o víkendu 36,8, tak jí bylo tak zle, že sotva dolezla na záchod. Já to mám tak, že když mi leze pomalu, tak na nějakých 37,5 se cítím na smrt. Když mi ale vylítne rychle, tak o ní ani nevím, jen je mi teplo. Není to tak dlouho, co ne mě přítel sáhnul a úplně se lekl. Mě bylo ale fajn. Přesto jsem si na jeho přání teplotu změřila a měla jsem přes 39.
Ahoj,
teplota orientačně se dá měřit nalepovacím teploměrem. Nalepí se třeba do podpaží a pak se jen kontroluje barevná stupnice. není to nejpřesnější, ale jako orientační měření to stačí. V lékárně jeden teploměr-náplast stojí cca 15 kč
Anonymní píše:
Ahoj,
teplota orientačně se dá měřit nalepovacím teploměrem. Nalepí se třeba do podpaží a pak se jen kontroluje barevná stupnice. není to nejpřesnější, ale jako orientační měření to stačí. V lékárně jeden teploměr-náplast stojí cca 15 kč
Jojo, ten jsem chtěla po očkování pro malého, ale nikde kde jsem byla ho neměli
máš nějaké osvědčené lékárny, kde ho berou? Ideálně velké řetězce nebo Praha?
Tak já ten omak spánku dělám někdy rukou a někdy pusou, jak se mi chce ![]()
díky za reakce ![]()
Jak uz nekdo psal, ruce mam vetsinou hodne studene, takze mi teplej prijde porad, pusou to nekdy zkousim na cele, rukou na tvari. Prave to celo mi prijde teply snad porad.
Jeste mi nekdo radil zkouset hrbetem ruky, ze je tam konstantni teplota narozdil od dlane ![]()
Jsem plašan, dneska se mi obcas zda teplej, obcas studenej, to nevydrzim a az se ted vyspí, nejspis ho zmerim ![]()
Taky měřím až když mi přijde teplejší, šahám mu na hlavičku. Ale jako Gladys se snažím nesrážet, nedávno měl 39°C v noci, sice mu nic nebylo, ale nakonec jsem mu Nurofen dala, protože se převaloval, řádil v postýlce, po sirupu pak usnul.