když chlap nechce

107
1.7.08 11:10

když chlap nechce

jsme spolu s přítelem chvilku a v těchto dnech jsme si prošli takovou větší zkouškou - byla jsem si téměř jistá, že jsem neplánovaně těhu, ale krev potvrdila, že ne. Přítel mi v jedné upřímné chvilce řekl, že na tohle ještě není připravený a že si nedovede představit, že by v téhle době měl dítě. Pak oklikou to, že by při mě stál, kdybych šla na potrat, ale jinak by to nezvládl a bylo by lepší se rozejít. Strašně mě v té chvíli zklamal a ještě víc mě vystresoval. Později mu asi došlo, že to přehnal a snažil se chovat mile, ale vim, že to předtím myslel upřímně.
Nicméně mě donutil k přemýšlení, jestli tohle má do budoucna vůbec cenu. Jinak nám to spolu klape. Další věc je, že on plánuje děti tak za deset let, což mě se tak dlouho čekat nechce (je mi 22 a do třiceti bych chtěla mít už aspoň jedno).
Stalo se vám některé, že přítel byl stejně absolutně proti a přesto třeba během roku, dvou změnil názor? Nebo je lepší ten vztah vůbec neprodlužovat a hledat někoho vyzrálejšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.7.08 11:18

Cauky,

mne se stalo pred nekolika lety,ze jsem necekane otehotnela,bylo mi tehdy 21 a pritel stal pri mne,rikal,ze to zalezi na me,jestli dite chci,ja jsem na to nebyla pripravena,tak sem sla na potrat.Neco se ve mne tehdy zlomilo,strasne me to bolelo,ale uz to preslo.Pritel asi tehdy taky jeste nebyl pripraveny,ale rikal,ze kdybych chtela miminko,tak bude stat pri mne.Jenze on ma jeste k tomu 2 deti z prvniho manzelstvi,takze bysme to tehdy ani nezvladli.Dost me mrzelo,ze proste se neradoval,ze cekam miminko,protoze to pro nej asi byla dalsi starost.Tedko uplynulo par roku a pritel by se mnou chtel miminko.Tak nevim,mozna na to tvuj pritel jeste neni pripraveny.

Preju hezky den,

Lucka.

• Citovat
  • Upravit
1013
1.7.08 11:19

Ahoj, nemám tedy podobnou zkušenost, jen mě napadlo, pokud jste s přítelem chvilku a jste oba tak mladí, ani se mu nedivím, že tak zpanikařil. Trošku bych sice zpozorněla, protože to třeba může být typ, co děti nerad, takže bych si víc všímala jeho vztahu k dětem, ale osobně bych se na něj tak brzo nevybodla a dala mu šanci. Přece jen, chlapi jsou dost často trošku pozadu ve vývoji… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
1.7.08 11:37

No já nevím, ale mě příjde trochu hloupý chtít po chlapovi, se kterým jsem krátce, dítě :oops: Resp. chtít, aby jásal, že jsem těhotná…
Jak já, tak i můj manžel jsme k dítěti museli dospět. Mě bylo 24 let, jemu 29, když jsme se rozhodli, že dítě chcem. Chlapy holt dozrávají později :wink:
Nedokážu si představit, že bych s ním otěhotněla po krátkém chození. Musím toho člověka nejdřív pořádně poznat a posoudit, jestli tohle je správný genetický materiál :lol:

No prostě zkus to tolik neřešit. Ono to časem příjde samo, i na chlapy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
1.7.08 11:50

tyhle jeho projevy neřes, zatim, chlapi v tomhle nevedi, ja v tomhle veku mela chlapa který mi mluvil o detech, v jednom kuse…a utekla jsem.taky jsem na to nemela.
Ale rozhodne si vsimej jaky je jeho vztah k detem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
1.7.08 11:51

noona, ja ho po nem ted nechci, ani jsem nechtela aby jasal, ale necekala jsem, ze prizna, ze by chtel, abych sla na potrat, nebo by odesel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
1.7.08 12:29

Neznala jsem ani neznám kluka, který by ve věku 22 řekl, že chce být otce - vím, že tací jsou, nebo v případě, že jsou postaveni před hotovou věc, tak se chovají zodpovědně, ale ruku na srdce, já si neuměla představit, že bych měla mít dítě ještě půl roku předtím, než jsem otěhotněla.

Takže já bych to až tak zatím nehrotila, myslím, že tomu musíš dát ještě chvilku čas. Spíš bych si promluvila o tom, že bys ráda měla děti a ikdyž ne hned teď, tak že bys první chtěla mít ještě před 30… uvidíš, jak bude reagovat na tohle.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.7.08 12:31

víš co mě fascinuje? ta mužská logika - když půjdeš na potrat, zůstane s tebou.
když nepujdeš a porodíš JEHO dítě, tak on jako otec se na to dítě vydlábne, bo jemu se to ještě nehodí???? Tohlejediné bych řešila, bo to říká cosi o jeho morálce a odpovědnosti - říká jednoznačně, „problém“ zůstane a já od něj zdrhnu.
nechala bych ho chvíli, ale chtěla bych od něj vědět, až si to trochu promyslí, jestli by na tomto trval. Pokud ano,..... chlapu je plná zeměkoule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
1.7.08 12:51

A kolik je příteli?. Chápu, že se asi lekl, nebo se na dítě vůbec necítí,ale zase říct to, že by tě nechal, kdyby sis dítě nechala - :-D To mi příjde strašně sobecký a nevím, jak tě může mít rád…když by tě nechal kvůli vlastnímu dítěti :o Stejně by zodpovědnosti neutekl - taky nechápu mužskou logiku.Jestli je hodně mladý, tak se možná jen hodně lekl a nemysle to až tak doslova… :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
3.7.08 10:09

souhlasím s HARPYJE, uplne mi mluvi z duse… nechat ho chvili ale pak se ho zeptat jestli by dal trval na tom ze by se s tebou rozesel kdyby sis chtela nechat jeho dite … vzala bych nohy na ramena a utekla od nej, takovej chlap ti za to nestoji, jednou bys litovala !! a fakt zustala na dite sama. Brr .. takovy chlapi me desej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.08 23:24

Ahojky, souhlasím s tím jak už tu bylo napsáno, že chlap k tomu musí dospět. S mým přítelem jsem začala chodit když mi bylo 22 a jemu 25 a určitě jsme ani jeden dítě v té době nechtěli. Dospěli jsem k tomu až po pěti letech, že už by byl správný čas, že je nám spolu dobře a oba cítíme, že děti chceme.
Chlap na to potřebuje čas a pokud je hodně mladý, určitě bych ho nenutila nebo nepřesvědčovala.
Dala bych mu ale šanci, většina chlapů na to potřebuje čas.....oni nemají mateřské pudy a netikají jim ty biologické hodiny (tedy některým) :-))

• Citovat
  • Upravit
rukapane
27.5.13 12:06

@blue_monkey pokud chcete dítě plánovat, máte se nejprve domluvit a ne spolehát na to, že bude mít stejný názor jako ty.

• Citovat
  • Upravit
15
9.12.19 20:44
@blue_monkey píše:
jsme spolu s přítelem chvilku a v těchto dnech jsme si prošli takovou větší zkouškou - byla jsem si téměř jistá, že jsem neplánovaně těhu, ale krev potvrdila, že ne. Přítel mi v jedné upřímné chvilce řekl, že na tohle ještě není připravený a že si nedovede představit, že by v téhle době měl dítě. Pak oklikou to, že by při mě stál, kdybych šla na potrat, ale jinak by to nezvládl a bylo by lepší se rozejít. Strašně mě v té chvíli zklamal a ještě víc mě vystresoval. Později mu asi došlo, že to přehnal a snažil se chovat mile, ale vim, že to předtím myslel upřímně.
Nicméně mě donutil k přemýšlení, jestli tohle má do budoucna vůbec cenu. Jinak nám to spolu klape. Další věc je, že on plánuje děti tak za deset let, což mě se tak dlouho čekat nechce (je mi 22 a do třiceti bych chtěla mít už aspoň jedno).
Stalo se vám některé, že přítel byl stejně absolutně proti a přesto třeba během roku, dvou změnil názor? Nebo je lepší ten vztah vůbec neprodlužovat a hledat někoho vyzrálejšího?

A kolik je chlapovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
9.12.19 21:23

Jste příliš mladí

Taky bych to asi tak nehrotila. Mě je 25, příteli o 2 více a byli jsme rozhodnutí, že děti mít nebudeme. I jsem mu říkala, že kdyby se něco pokazilo, tak nám nehodlám komplikovat život. Nemáme vlastní bydlení, našetřeno, v práci jsme jen chvíli, hodně cestujeme a chceme si užívat. Dítě se má narodit do rodiny, kde jsou na něj oba dva řádně připravení. Taky se samozřejmě chráníme a zatím nikdy nebyl problém. A hle, s časem v každém z nás začíná myšlenka na dítě pomalu růst. No jak to dopadne, nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
9.12.19 21:53

Hele a uvědomujete si oba @rybar1 a @PanenkovaMakova, že je to 11 let stará diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí