Když mimčo v noci nespí

310
28.10.13 19:08

Když mimčo v noci nespí

Zdravim, milé maminky.
Mám menší problém s nočním spánkem u syna, je mu 10m a noční spaní se změnilo v hrůzu.
Kolem 19h maleho uložím, já se jdu v klidu najíst, osprchnout a mrknout na telku. Vetsinou pul hodiny od ulozeni se vzbudi, tak jdu pochovat, dat cucnout mlicka a opet ho davam spinkat. Problem nastava v tom, že běžně se mi budil poprve po cca 4-5h, nekdy vydrzel i dyl, ale poslednich pár dní se budí skoro každou hodinu a to věřte, milé maminky, že pomalu, ale jistě padám na ústa, ve dne mi totiž spí jen jednou a to treba jen půl hoďky, nemůžu si pořádně ani sednout, protože vyžaduje pozornost a sám si hrát neumí a ani nechce. Když se toto stalo první noc, řekla jsem si, že mu už mlíčko asi nestačí a začla večer dávat kaši (moc se na ni netvaril, ale kdyz jsem ukazala, ze ji jim taky, tak papal),těšila jsem se, jak se konečně vyspím, ale chyba lávky :(.Další den jsem mu prolezla pusinu, zda mu třeba neroste zoubek, ale nic a dasně nateklý nemá. Fakt už jsem vyřízená :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
28.10.13 19:12

Přesně neporadím, ale zkus si přečíst knihu Každé dítě může dobře spát (dá se stáhnout třeba na ulozto.cz). Třeba tam najdeš nějaký tip, mně pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
28.10.13 19:15

Ahoj, dcera má 17 měsíců a takto to mám už několik měsíců, kolem půl 7 uložím, většnou usne hned nebo max. do půl hodinky, po hodině spánku řev, jdu dát čajík, pohladit, přikrýt, usne a spí. vzbudí se kolem půl noci-řev, nejde uklidnit, pak jí uložím, spí hodinu, zase řev, jdu opět do pokojíčku, někdy beru i do postele, ale je o furt to stejné, na chvilku usne zase řve, usne-řve. a jedeme tak do rána. Po 6 se vstává a spát chodí až po obědě o půl 12, spí 2-2,5hodiny, pak až večer. Já jsem celý den úplně mimo i manžel, který chodí do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.10.13 19:19

Podobná diskuze je tu teď snad každý den.
Budu radit úplný opak toho, co asi budou psát všechny ostatní. Dítě do postele, tak o jednotlivých kojeních nebudeš pomalu ani vědět. Podle mého je to jen období. Syn má 9,5 měsíce a taková období přicházejí a odcházejí. Syn se jednu dobu budil jen 2× za noc, ale jsou období (třeba teď), kdy se budí tak 5×. Nenaučil se nedávno nějakou novou dovednost (lezení, chození)? Ony to pak zpracovávají a budí je to. Nebo špatné sny… Nemyslím, že by to byl hlad, ale kojení jim prostě pomůže nejlépe usnout.
Podotýkám, že jsem odpůrce vyřvávacích metod, to dítě tě prostě potřebuje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
28.10.13 19:20

Díky, mrknu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310

Díky, mrknu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies

Mám 7m syna a jak říkáš… resp. píšeš… měli jsme to samé… uložím ho kolem 19 a ač nikdy nebyl žádný spavec, dřív jak ve 23 a dýl se nebudil, ale teď? 19:30, 20:00,21:00,21:30… a dokola… čaje si cucne, prsa se napije (ač po kaši mít hlad nemůže), usne a zase nanovo… ale včera mi ruply nervy a byl přestěhován z ložnice do pokojíku… a ejhle.. vzbudil se až ve 4 ráno a pak až kolem 7… takže nevím a ač jsme myslely, že to budou zuby, tak možná že né, no uvidíme tuhle noc… teď byl po dnešku k. o. (už leze, sedí, stojí u nábytku atd),takže je večer dosti vyčerpaný, ale stejně spát ne a ne! no takže uvidíme… pevné nervy

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
28.10.13 19:24
@Adriana O píše:
Zdravim, milé maminky.
Mám menší problém s nočním spánkem u syna, je mu 10m a noční spaní se změnilo v hrůzu.
Kolem 19h maleho uložím, já se jdu v klidu najíst, osprchnout a mrknout na telku. Vetsinou pul hodiny od ulozeni se vzbudi, tak jdu pochovat, dat cucnout mlicka a opet ho davam spinkat. Problem nastava v tom, že běžně se mi budil poprve po cca 4-5h, nekdy vydrzel i dyl, ale poslednich pár dní se budí skoro každou hodinu a to věřte, milé maminky, že pomalu, ale jistě padám na ústa, ve dne mi totiž spí jen jednou a to treba jen půl hoďky, nemůžu si pořádně ani sednout, protože vyžaduje pozornost a sám si hrát neumí a ani nechce. Když se toto stalo první noc, řekla jsem si, že mu už mlíčko asi nestačí a začla večer dávat kaši (moc se na ni netvaril, ale kdyz jsem ukazala, ze ji jim taky, tak papal),těšila jsem se, jak se konečně vyspím, ale chyba lávky :(.Další den jsem mu prolezla pusinu, zda mu třeba neroste zoubek, ale nic a dasně nateklý nemá. Fakt už jsem vyřízená :(

U nas je to stejne. A tenhle zpusob spanku ma dcera od narozeni. Nyni ma 13 mesicu. Vecer sni veceri a kolem pul 8 usne. Kdyz je noc dobra, tak se jen pravidelne co 3 hodiny budi na mleko. A kdyz je to horsi, tak navic skoro co hodinu si zavzlyka.Dam ji dudlik nebo trochu zahybu postylkou (mame na koleckach) a dcera spi dal.Ale pro me je to celkem sila.Pres den mi ale spi 2× po hodine. To mleko mi doktorka taky doporucuje uz zrusit.Ale ono se to dobre rika, hur realizuje. Pro me je to jedina jistota, u ktere vim, ze dcera usne jako dudek aspon na nejaky cas. Uz se strasne tesim alespon na 5 hodin trvajici spanek :-)

• Citovat
  • Upravit
310
28.10.13 19:29

No, už leze od 6m, teď obchází nábytek a pomalu se pouští, ale jindy problém nebyl, to až teď.
Vyřvávací metodu jsem zkusila jednou a po minutě se začal dusit a byl tak rozklepanej, že se nemohl uklidnit, takže toto opravdu ne.Co se týče postele, tak se mnou spí často, většinou k ránu, kdy si ho už unavená dám k sobě a nakrmím v leže a často usnu.Ale jednou mi z postele spadl a od tý doby si ho beru do postele minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
28.10.13 19:34

Jinak jsem zapomněla podotknout, že mám nedudlíkový dítě, to znamená, že když začne řvát, tak musím uklidnit jinak, než dudlíkem :/ Abych ještě upřesnila tu noc, tak se mi párkrát stalo, že se v noci vzbudí a už odmítá spát a je vzhůru třeba hoďku dvě a to je pak „hardkór“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.10.13 19:35
@AliTad píše:
Podobná diskuze je tu teď snad každý den.
Budu radit úplný opak toho, co asi budou psát všechny ostatní. Dítě do postele, tak o jednotlivých kojeních nebudeš pomalu ani vědět. Podle mého je to jen období. Syn má 9,5 měsíce a taková období přicházejí a odcházejí. Syn se jednu dobu budil jen 2× za noc, ale jsou období (třeba teď), kdy se budí tak 5×. Nenaučil se nedávno nějakou novou dovednost (lezení, chození)? Ony to pak zpracovávají a budí je to. Nebo špatné sny… Nemyslím, že by to byl hlad, ale kojení jim prostě pomůže nejlépe usnout.
Podotýkám, že jsem odpůrce vyřvávacích metod, to dítě tě prostě potřebuje :kytka:

Přesně tak.. Ještě dodám, že moje dítě, co jsem kojila celé noci a spala jsem s ním v patnácti měsících začalo jako mávnutím kouzelného proutku spát celou noc. Při nemoci, zubech atd. se to vždy zase pokazí, ale pak se opět vrací do normálu. Postýlku má bez postranice u mé, usíná u mě, pak jí dám do její, přeleze si ke mě zase až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
28.10.13 19:36

Mam uplne ten samy problem, knihu kazde dite muze dobre spat jsem cetla, ale popravde nic moc jsem z ni nevycetla, spis se to tyka deti, ktere neumi samy usnout bych rekla, ale nase mala usne bez problemu, jenom se pak co hodinu budi. Zkouseli jsme kde co, ale je to furt stejne, jak uz ted padam na hubu, tak do pokojicku chodi manzel a rekla bych, ze je to trosku lepsi, tak hodne sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
28.10.13 19:37

@AliTad presne

• Citovat
  • Upravit
9330
28.10.13 19:46

Měli jsme to samé a po půl roce zkoušení a pozorování jsme zjistili, že ji vadí lepek. Prostě ji bolelo bříško a proto nespala. Ani nijak moc nebrečela, ale prostě neměla klid. Začalo to přesně v době, kdy začala mít kaši k večeři a občas něco přes den. Píšu to jenom jako naši zkušenost :think: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.10.13 19:56

@Adriana O My máme zábranu k posteli, koupila jsem ji už před narozením za tímto účelem. Jinak švagrová radila kolem postele polštáře, má už staršího a v té době prý zábrany ještě nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí