Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Adriana O Představte si, že tohle máte hned dvakrát nebo i třikrát
Mám dvočátka 6,5 m, toho nespaní u nich jsem si užila dost a jsme též bezdudlíkový, ted je to ale v pohodě
pomohl pevný režim. Pořád si říkám, že s jedním prckem to musí být brnkačka
Hlavu vzhůru a přeji pevné nervy
počítám že u nás se to zvrtne až porostou zoubky, tak se možná ještě někde setkáme
![]()
Posilnit se kafem a čokoládou a dočkat se asi 1,5 roku, kdy tohle nespací období přejde samo. Mně včera 10 měsíční řádil do dvou do rána. ![]()
Me dceři je 19 m a nespi od narozeni a věř, že ti věřím, že padaš na hu. u..mě dcera za celou dobu spala celou noc 2× je to neuvěřitelne, ale je to tak některe noci probděle uplně a některe jsou lepší když vstane třeba jen 6×
, ale zvykla jsem si
žadne z dětí mi nespalo nikdy, tak uvidiš možna ho něco trapí ![]()
@AliTad
Když jsem měla syna v posteli, tak jsem měla samozřejme okolo postele polštáře, ale jednou mi to prostě přelezl a spadl a od té doby se snažím, aby spal v postýlce. Syn je hodně živej a pokaždý, když se v noci vzbudí, tak v postýlce už stojí, když jdu k němu.
@Tiger-lily Čokoládu jím jak puštěná ze řetězu
Kafe jsem ještě, co je malej neměla a ani si radci davat nebudu, kdyz kojim, dostalo by se mu to mlikem a nespal by uz vubec
. Jinak si vzpominam, jdyz byl syn mensi, stalo se mi, ze nespal 12h v kuse a to byl teprve nářez ![]()
Koukám, že bychom mohly založit klub nespavých dětí. Mám také nespavce, vstávám několikrát za noc a v poslední době dělá to, že se překulí na bříško a z toho posadí, a to se děje i každou hodinu. Musím vstát a položit, pak spí dál, i když někdy se probere úplně
Já už jsem jak zombie… ![]()
Nemáme to tak hrozné, ale taky už toho mám občas plné zuby. Bude mít 13 měsíců, jako miminko se budila tak 3-4× za noc, pak jednu dobu už jen dvakrát. Teď jsme zpátky tak na čtyřech probuzeních, když to jde dobře. Pokaždé chce mlíčko - kojím. Poslední dobou se poprvé budí už tak kolem desáté. Tak jsem zkusila UM, poprvé ho vycucla jak nic (přitom si taky říkám, že po kaši, kterou jí v půl sedmé a pak se ještě doráží mlíkem po koupání přece nemůže mít hlad), podruhé ho odstrkovala a řvala, dokud nedostala prso. Potřetí jsem to nezkoušela ![]()
Vím, že v tomto věku už v noci jíst nemusí, ale ještě mi nikdo neporadil, jak jí to vysvětlit. Prostě čekám, až ji to přejde, až půjde do školy, tak se snad 4× za noc na kojení budit nebude ![]()
@Adriana O Moje děti spí nezávisle na mé konzumaci kávy.
Mám taky hrozného nespavce a odmítá dudlík. Většinou je u prsa a já při kojení - uspávání čučím na net nebo do knížky. Aspoň nějaká náplň na dlouhý večer. Mám dojem, že to moc změnit nejde, tohle mi dělalo i první dítě. Druhé zase stačilo v 8 hodit do postýlky a byl klid.
@Adriana O já jsem to kafe též řešila, bála jsem se první asi dva nebo tři měsíce a pak jsem ho začala normálně pít (někdy i dvě denně, často si dokonce po obědě dávám presso, takže žádná „hrušková voda“) a je to stejné. Někde jsem četla, že je nějaká dávka kofeinu bezpečná v těhu a stejné je to i při kojení. Ty dvě kafe denně se do toho v pohodě vlezou ![]()
@Artik
Ono když jsou decka dvě, jasně, je to zaprah jako blazen, to kazdopadne.Mam znamou, ma dvojcata uz vetsi, ale rikala mi, ze tim, jak jsou dve nahednou, tak si vyhrajou spolu, jsou klidnejsi a tolik nezkousí ridice vztekanim apod, protoze vedi, ze vsechna pozornost nejde jen na ne, tak nevim.
Ale klobouk dolu vsem maminam vicercat ![]()
@jiji Tak ja jsem kafe prestala pit v tehu, prestalo mi chutnat, to byl taky prvni tehu priznak
Po porodu jsem kafe nezkousela a ani jsem nad tim nepremyslela.Piju Caro a obcas Meltu, nelo by to byt dobre na tvorbu mleka
Tak nejak jsem si na to uz zvykla a kafe mi nechybi
@Adriana O Tak ve velké posteli by se, předpokládám, nepostavil, když tam nejsou šprušle. Syn teď taky dost cestuje, i ze spaní, někdy mám trochu strach, ale vedle sebe mám tu zábranu, což riziko minimalizuje. Máme něco takového, můžete taky vyzkoušet (prakticky se to nezničí, takže to potom prodám) http://www.e-zlatonka.cz/…stel-BabyWay
@Hvězdinka
Jasně, založme klub nespavych mrňat a k smrti unavenych maminek ![]()
@AliTad Problém byl ten, ze jak ze spani lezl, tak narazil na polstar, dal to neslo, vzbudil se a ten polstar bral jako prekazku, kterou musi zdolat a spadl
,takze radci nepokousim stesti.