Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně taky nikdo nehlídá podobně staré dítě a při představě prázdnin se vždycky lehce orosím. Ale nedokázala jsem dítě narvat na tábor proti jeho vůli. I když na konci srpna budu asi litovat. Roli prarodičů u nás supluje tablet. Příměšťáky má tři. Jelikož jsme spolu samy od miminka, i tři hodiny, kdy vydrží sama doma, jsou obrovský krok ke svobodě.
Jiná možnost než placené hlídání není. My ho občas využíváme, protože být x let jen doma bysme nezvládli. Volný víkend je horší, na ten si budeme muset pár let počkat. Soucítím ![]()
Dobrý den, já bych Vám klidně dítě pohlídala. Celé prázdniny mám volno a protože je mi 16, sháním všude nějakou brigádu. Mám dvě mladší sestry - jednovaječná na prvním stupni a sdílím s nimi pokoj, takže to znám. Pokud máte zájem, můžeme se nějak domluvit, ráda Vám sdělím více informací o sobě a naopak.
@Anonymní píše: Více
určitě líp hledej na hlídačky. cz a taky na fcb v místní skupině (jsi třeba ve skupině vašeho města?) zadej brigádu pro studentku pajdáku třeba 18+ nebo učitelku v důchodu… hele, najít se fakt dá, dohodnete si podmínky a sazbu.. mně hlídala třeba za určitou úplatu vzdálenější kámoška, co měla fin. potíž a byla zrovna na rodičáku… tak to měla jako polo-brigádu, kolikrát jsem jí i dodala jídlo pro všechny, fakt je to celé na osobní dohodě…
je spousta studentů a matek na rodičáku klidně i učitelek, schopných důchodkyň, co by za rozumný peníz pohlídaly..
@Lucy75 důchodkyně ADHD raketu asi nezvládne. To jsme zkoušeli a nějak to nefungovalo.
@Anyx890 píše: Více
Nechci snižovat tvé schopnosti ale hlídat dítě které má nějaké diagnózy je dost riziko, uvědom si že je ti teprve 16.Já jako dospělá a znalá dětí jsem známé odmítla hlídat dítě s ADHD.Je to velké riziko, nejsi plnoletá a kdyby se něco dítěti stalo tak budeš mít velký problém. Opravdu nesrovnávej své sestry s cizím dítětem. Ale tuhle diskuzi si schovám dcera je v 7 třídě a nejde ji čeština, tak ti možná napíšu.
@mamule42 taky si nemyslím, že je dobrý nápad, aby tak mladá holčina hlídala hádě. Ono to často při komunikaci právě na tom ADHD končí. Kdysi mi chtěla hlídat kamarádka, byla s námi 3 hodiny, aby to obhlidla, prohlásila, že ho máme půjčovat místo antikoncepce.
@mamule42 píše: Více
Objektivně bude mít menší problém, než jako plnoletá
nicméně bych to neriskovala.
tak asi budeš muset hledat a zkoušet víc, jiná cesta není…
@Keyllah zkoušíme, ale jak popisu problémy, tak všichni hodí zpátečku.
Nějaký tábor? Už je teda pozdě, ale jestli je ADHD, nějaky sportovní, nebo skaut, kde je utahají k nepoznání. Nebo bývají i pro děti se speciálními potřebami, to spíš teda ve větších městech. ![]()
@prejeta_zaba není táborový typ. Hlídání o prázdninách ani není podstatné, to moc nepomůže, spíš by se mi hodily víkendy a tak podobně.
Jak řešíte, když nemáte hlídání a potrebovali byste chvíli pauzu? Nejde o žádné malé dítě, ale školaka na prvním stupni. Už bývá sám doma 2-3 hodiny, ale občas bych potřebovala třeba celý den, nebo víkend s chlapem, ale nikdo hlídat tak dlouho nechce, protože dítě má nějaké problémy a diagnózy a není to úplná lahoda. Na pomoc zvenčí těch problémů a diagnóz má zase málo.
Zkoušela jsem hlidacky, ale nic moc jsem tam nenašla, když už jsem napsala, tak z toho nic nebylo.
Jak to tak čtu, nebude jiné řešení, než vydržet, ale stejně mi to je líto. První bezproblémové dítě by hlídali všichni, ale tam už to není potřeba a nechci je dělit a vysvětlovat, tebe babička chce a tebe ne.
Tak aspoň sdílení problému, dopadlo to u někoho tak, že prarodiče obrátili a začali hlídat?