Žádost asi o peníze - byl to podvod?

174
16.6.25 09:26

žádost asi o peníze

Popíšu situaci z dnešího rána.
V práci vás Osloví mladý kluk - okolo 25 let. Slušný a milý s tím, že ho okradli o všechno (mobil, doklady) a potřebuje se dostat domů do Německa. Ani přímo nechtěl peníze, spíš pomoct. Nabídl jsem ať si půjčit mobi - nezná číslo domů. Upřímně taky bych z hlavy nedal číslo…Tak jsem mu alespoň vytiskl kopii dokladů, měl je na mailu u sebe Pc a tiskárnu tu mám u sebe. Vedle z knihovny ho rovnou vyhodili ani s tímle mu nepomohli.
Na návrh ať jede na černo moc neragoval…prý by mu pokuta přišla na adresu mimo. Nebo ho z vlaku vyhodili už při nástupu. Já být na jeho místě tak sednu na vlak a jedu. Měl jsem pocit, že vám vypíšou pokutu ale nechají dojet na cílovou stanici. Nevím jak to funguje…
Byl jsem v pokušení mu ty cca 400Kč na ten vlak dát. S tím že by mi to pak poslal na účet…nebo mám tu PC tak koupit online jízdenku a vytisknout.
Jsem naivní? Nebo byste mu ty peníze, případně lístek koupili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79915
16.6.25 09:29

Naivo. Nekoupila. Jestli to byl Němec, muže si zajít na ambasádu, tam mu pomůžou. Jestli Čech, jistě má rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.25 09:29

Pokud by na mě působil věrohodně, klidně bych ty 400,– obětovala, ale tak, že bych mu jízdenku koupila v apce a vytiskla. Peníze jako takové nedávám téměř nikdy. Pokud by se ošíval nebo měl výmluvy typu že neví, kdy pojede atd., tak bych ho poslala o dům dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35668
16.6.25 09:38

Jsi byla včera asi dlouho na sluníčku že?
To je pěkné starej trik.
Loni nás takto oslovil chlápek v Rakousku na benzínce jestli bychom mu nedali 20 eur na benzín. To víš že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
16.6.25 09:41
@Bydlící píše: Více

Kdes byl posledních 30let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
16.6.25 09:48

Ty historky typu,,pane potřebuju 50Kč na vlak" znám taky - jezdím vlakem docela často a třeba na hlavním v Praze to bylo skoro pořád. I tady ve městě,,prosím nemáte 30Kč nebo drobné". Když jedná slušně a chci dát, tak něco dám - ale vím na čem jsem. Peníze nejspíš půjdou do nějakého jídla, alkololu a cigaret. Asi jsem opravdu dost naivní. Jen když o tom přemýšlím nevypíše vám policie po nahlášení nějaký doklad, kde by bylo uvedeno, že ten člověk si nevymýšlí a opravdu přišel o peněžěnku a mobil a s tímhle se domluvit na nádraží…
Je mi hloupé odmítnout člověka v nouzi. na druhou stranu opravdu nevím jestli je to co mi říká pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
16.6.25 09:59

Taky jsem zažila na nádraží zadost o peníze na lístek na vlak. Tak říkám, dobře, jdeme ten lístek rovnou koupit a já ho zaplatím…nejdřív byly výmluvy, že čeká na kamaráda, že neví v kolik hodin odjede atd. a pak začal být vulgární :lol: ale v pohodě, neuspěl u mě a tak chodil za dalšími lidmi - už měl v tom praxi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
16.6.25 10:00
@Bydlící píše: Více

Mně se tohle stalo v Marseille v přístavu, v neděli. Na policii jsem byla, jenže já nemluvím francouzsky a oni nemluvili jinak, než francouzsky, takže tam jsem sice jakýsi papír dostala, ale byl mi na nic, protože v neděli měla ambasáda stejně zavřeno. V pondělí jsem už měla být v práci, takže jsem jela načerno, bez jakéhokoli dokladu, bez peněz, se staženou pr. delí a ještě do země mimo EU, kde jsem tenkrát pracovala. Taky jsem neměla klíče od baráku ani od auta, které mi stálo před barákem. A rodný list, který je potřeba na nový pas, jsem měla v Čechách. No, užila jsem si s tím tenkrát fakt hodně zábavy a stálo mě to dost peněz. Každopádně do Marseille už by mě nikdo nedostal ani párem volů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
16.6.25 10:04
@Fee-bee píše: Více

To je taky nápad jezdit do Afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2223
16.6.25 10:08

Sama bych si také nevzpomněla na tel. číslo známých a příbuzných, ale určitě bych byla schopná je najít na messengeru, mailu atp. Takže mladý chlapec mohl požádat, ať mu někoho najdeš, a ten dotyčný už mu mohl jízdenku online koupit. Za mně podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
16.6.25 10:13

Jestli ti bylo v praze, tak tam jsou tihle podvodníci s tímto typem podvodu dicela častí. Nedávno mi s podobným příběhem zastavili na Pražského povstání.

Já bych na něj pro fór zkusila promluvit německy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
16.6.25 10:14

No nevím, okradení snad řeším na policii a případné kontaktování příbuzných tedy taky zajistí ta policie, kopie dokladů též. není potřeba s tím otravovat jinde. Ale nepochopila jsem, jak tě oslovil v práci? to je kolega? tak pokud ano, tak to je trošku jiná, kolegovi se pomáhá líp,,,ale nevím jestli to chápu dobře. Jinak podvod, není potřeba se navážet do knihovny. V jedné pracuju, a těch pohádek co tu vyslechnem,,,nejspíš to knihovnice vyhodnotila líp než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
16.6.25 10:14

Tyhle žádosti jsou v 99% podvody, ať už jde o různé muže, babičky nebo třeba ženu s dětmi ze Slovenska na Hlaváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
16.6.25 10:21
@Zumpa píše: Více

To už teď vím taky. A opravdu to byl takovej bubák. A druhej na něj čekal za rohem na nastartovaným mopedu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
16.6.25 10:36
@Fee-bee píše: Více

Tak Rakušan a současná vláda se nám postarali o to, že to můžeme mít za chvíli i u nás. Takže jsi jen se zkušeností předběhla dobu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová