Žádost asi o peníze - byl to podvod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
16.6.25 10:37
@Anik píše: Více

Pracuju v jednom menším obchůdku/obchodním zastoupení firmy poblíž knihovny. Co jsem z toho pochopil, tak v té knihovně chtěl jen chvilku u PC aby si vytiskl kopii dokladů co měl na mailu. To jsem mu tady udělal. Jestli šlo v té knihovně jenom o tohle, tak mu mohli přece pomoct. Stálo by je to 1 A4 papíru a 2 minuty práce. Nepůsobil nijak nepříjěmně, jednal opravdu slušně a v pohodě. Kdybych v té knihovně pracoval já a mám tam vedle několik veřejně přístupných PC, tak ho tam chvilku nechám. Dát mu 15/20min aby se posadil k PC a napsal třeba rodině. Nebo si zjistil mobil. I kdyby to bylo všechno výmysl, tak bude jen 15 minut sedět u počítače, občanku má prá na mailu. Tak ji jako první dohledá a přinesevytištěnou kopii abych si ho zapsal. Pokud to potřebuju někam evidovat to použití PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
16.6.25 11:16

Já asi úplně nechápu o jaký podvod tady jde :nevim: peníze přece přímo nechtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
16.6.25 11:17
@rmot píše: Více

Vstup do EU byla akce ČSSD, současná vláda s tím bordelem nemá jednak nic společného, druhak s tím nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
16.6.25 11:31

Typické. Po hlavním nádraží v Praze chodí nějaký s pojízdným kufrem, celkem slušně oblečený a anglicky žebrá o peníze, že nutně potřebuje na cestu domů do Budapešti. Po mně chtěl rovnou 600 korun. Asi nějaká nová finta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
16.6.25 11:34

@Bydlící

Nevím jak ve vaší knihovně, ale v naší se bez průkazky do PC nedostane. Na veřejné PC s dokladem totožnosti. A věř, že k tomu máme důvody. Jak jsem psala, pohádek tu slyšíme mraky /Brno/ každou chvilku. Takže ne, u nás by taky nepochodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
16.6.25 11:35
@Anik píše: Více

Ono je to také přejde, až jim tam párkrát přijde kriminálka, že z jejich PC se cosi dělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
16.6.25 11:37
@ritterqa píše: Více

Tak reálně jak jinak by se mu dalo pomoct, pokud neměl nic? Osobně ho zakl. asi nezaveze a jinak než vlakem/busem apod. a pokud nezná telefon na někoho, tak má taky smůlu - na policii zřejmě jít nechtěl. Takže nepřímo si takhle o peníze může říct…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8100
16.6.25 11:39
@Zumpa píše: Více

Myslím že víš, že mám na myslí to, že Rakušan podepsal bilaterální smlouvu s Německem o hranicích a prosadil inkluzi Česka do EU paktu o migraci. Díky tomu se můžeme v budoucnu těšit na podobná obohacení, jako má západní evropa a nám se to zatím vcelku úspěšně vyhýbalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
16.6.25 11:41
@izabe píše: Více

Jestli byl opravdu okraden a nešel to nahlásit na policii, tak je blb. S jeho OP si teď někdo může brát půjčky a pokud to nemá nahlášené jako odcizené, tak smol pachol, bude muset splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
16.6.25 11:50
@Fee-bee píše: Více

No právě, proto si říkám, že prostě kecal. Protože jít na policii prostě mohl a řešit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
16.6.25 12:28
@Da12 píše: Více
Žádná novinka. Tohle jede už jak dlouho. Spíš je už zastaralý trik.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
16.6.25 12:38

Koupila sem takhle lístek na vlak (přímo na nádraží) už dvakrát.
Vrácení peněz jsem nechtěla.
Já totiž vracím (nebo „posílám dál“)- synovi koupí lístku takhle pomohl někdo neznámý před deseti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
16.6.25 12:47

Je lidičky, zrovna jsem si vzpomněl, že jsem viděl krásný baráček, ale schází mi čtyři mega. Nevíte o nějaké pilotce s pokladem, která už má peníze u právníka a jen mi je odešle za poplatek právníkovi?

• Citovat
  • Upravit
80061
16.6.25 12:58

@Vodnář-u-Topolu chyba. Jsem americký generál ve výslužbě, zajištěný, osamělý, a hledající lásku nějaké milé ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
16.6.25 13:00
@inkakřivák píše: Více

Kurňa, zase vedle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová