Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, včera som sa prvýkrát ocitla na tejto stránke a dozvedela som sa kopu užitočných rád. Mám 5.mesačného synčeka ktorého stále kojím, no musela som už začať aj s tuhšou stravou - ovocie, zeleninka, pre ustavičný hlad. Mám tiež ten problém že mi malý doslova odmieta umelé mlieko i všetky možné kaše, keď len zacíti iný cumlík v puse vrieska ako blázonko a lyžičkou to tiež nešlo. Kamarátka mi poradila, keksy maríny že ich podrobila do fľaše. Ja som to teda skúsila - do 30 ml mliečka Beby rozdrobím 2 keksíky Maríny a trošku medu. Len toto mi ten môj drobček zje. No dnes som sa tiež na inej stránke dočítala vraj je to veľmi nevhodné. Rada by som teda vedela, či má niektorá z vás nejaké skúsenosti či rady?Ďakujem veľmi pekne. Všetky pozdravuje Karmen.
Ahoj!
S tými keksami teda neviem, ale rozhodne sa mi až dva keksy na tak málo mliečka zdajú veľa. Ale hlavne - v žiadnom prípade nedávaj malému med!!! Je to silný alergén a dokonca môže obsahovať jedovaté látky, ktoré tráviaca sústava takto malých detičiek nedokáže spracovať. Med sa odporúča nedávať čo najdlhšie, aj do troch rokov. A dovoľ jednu otázočku - prečo chceš po ňom, aby pil umelé mlieko, pokiaľ stále kojíš? Je to nutné?
Maj sa kásne a vitaj na emimine! ![]()
Lulu
Karmen,
dcera má 7,5měsíce a včera mi kamarádka pro ní donesla sušenky od firmy Plasmon jsou, ale až od ukončeného 6. měsíce.
Včera jsem ji zkoušela jednu dát a setkalo se to s úspěchem a dneska dopoledne jsem jednu přidala do svačinky k jablíčku a taky to zabralo.
Měj se krásně.
Quatro
Karmen, když už přikrmuješ, tak v tomto věku jen zeleninu, možná pomalu ovoce a neochucený bílý jogurt bez jakýchkoli pří:,–(, ale kaše tak do 7 měsíce ne - jsou zbytečné. Hlavně pozor na lepek, do roka (resp. min. do 10 měsíců) používej bezlepkové obilniny, např. rýži nebo kukuřici. Určitě nedej na nápisy na kaších a výživách, vždy přičti min. 2 měsíce.
P.S.: Kojení bude stejně ještě pár měsíců hlavní podíl stravy a tekutin.
P.S.: Ještě jsem zapomněla: med rozhodně NE, je to silný alergen, není vůbec nutné nic doslazovat - do roka žádný cukr, a když nebude zbytí, tak laktózu nebo glukózu. Není dobré zvykat dítě na sladkou chuť, přece nechceš mít doma Otesánka
I nápoje je dobré vůbec nesladit, ovocné šťávy ředit vodou …
múka sa do 8 mesiacov neodporúča koli celiakii!!!! ![]()
okrem tohov tých keksoch je aj cukor, to je další alergén. ja by som to NEROBILA ![]()
med je tiež riadny alergén, je to všetko hrozne ZLÉÉÉ ![]()
nájdi si prikrmovanie na eMimino… je tam kopa receptov, alebo receptíky pro špuntíky
vela úspešných pokusov
![]()