Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poradí mi někdo? Mé mimčo má 5 měsíců a pár dnů a ještě samo nesedí. Podle rad doktorky mu ani nepomáháme taháním ručiček do sedu. Čekáme, až se po:,–(í samo. Akorát při krmení, kdy papá přesnídávku nebo polívku, se mi zdá lepší dát dítě do židličky. Dám mu na zádíčka ještě i polštářek, ale stále si nejsem jista, zda ho takto můžu krmit, když ještě samo nesedí. Děkuji za odpovědi.
My jsem krmili v autosedačce, takže spíš v pololeže. Sama si začala sedat až v 11ti měsících.
Alice
Ahoj Rachel,
my také krmili v autosedačce. A krmím jí tak někdy i dnes v 11 měsících i přesto, že už sama sedí. Stoličku moc nevyužívám, protože je dost čilá a bojím se, že se převrátí. Radši mimčo moc neposazuj a počkej až to zvládne samo. Zatím je ještě brzy. Ale prý se prodávají i polohovací stoličky. To jsem moc nezjišťovala, protože jsme jí podědili.
Ariana
Ahoj Rachel,
v 5 měsících bych teda miminko určitě neposazovala. Ta naše cácorka si začala sama sedat asi v 6 měsících - i to je prý docela brzy - a to mě doktorka upozorňovala, ať jí rozhodně neposazuju pokud si nesedne sama, není to dobré na zádíčka. Do konce 6.měsíce byla jenom kojená takže poloha při jídle byla jasná. Potom jsem začala dávat zeleninu a to jsem jí u:,–(ila taky do autosedačky. Tu vysokou židli ke stolu jsme začali používat když bylo malé asi 9 měsíců.
Katka
Ahojky Rachel,
se sezením, bych určitě počkala!!!! než si samo sedne, je to kvůli zádům…je rozhodně lepší si počkat…
holky mají osm měsíců a krmení taky zvládáme v autosedačkách..
Zdenik