Keramické korunky – kolik stojí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jirka369
16.1.12 06:44

Dobry den. Mam problem se sklovinou na nekolika prednich zubech. Dle me zubarky je jedina pomoc korunky jinak brzo o chrup prijdu jiz se mi dily tomu jeden zub rozpad. Problem je ze zakrok by mel stat celkem cca 20tis. coz je pro me fin. neunosne.. existuje nejaka levnejsi alternativa? na vzhledu mi nejak nezalezi potrebuju pouze funkcnost :-)

• Citovat
  • Upravit
Ellllllll
2.2.12 18:29

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na kovokeramické korunky. Četla jsem tu že se to pohybuje od 3000 do 4000. Neporadili byste mi za jak dlouho bych mohla mít tu korunku hotovou.

• Citovat
  • Upravit
3282
28.10.12 07:39

Ahoj chtěla jsem se zeptat, máte někdo zkušennost s kovokeramickou korunkou na předních zubech?? v čem je horší než celokeramická?? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.10.12 08:02

Ted v utery mi daji 6 celokeramickych na predni horni zuby. Kovokeramicka je horsi v tom ze kov zacne prosvitat a to na predni zuby neni moc ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.10.12 08:04

Jo a jeste jsou strasne tluste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
28.10.12 08:26

@Janichka děkuji, já se ptám hlavně kvůli ceně…celokeramická je dvakrát tak dražší a někde jsem četla, že i ta se může ulámat nebo nějak poničit. :nevim: kolik budeš platit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.10.12 09:48

Já bych kovokeramické korunky brala jen na zuby, které nejsou při úsměvu a mluvení tak vidět. Jinak já mám na horních 8mi zubech (od čtyřky po čtyřku) celokeramické korunky, není to každý zub zvlášť ale je to udělané dohromady, jeden zub mě stál 2500 Kč, takže 20 000…mám je něco přes rok a zatím spokojenost, ta příprava na ty korunky je asi nejhorší, pak už pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.10.12 11:02

@Eugiinka to co pise verca, to je mustek, ten mam ted a v utery ki daji solo korunku na kazdy zub, vypada to verohodneji, uplne jako prave zuby,. Celokeramicke korunky jsou nemer neznicitelne pokud s nimi nekouses kameny:) odkud jsi?
Budu za jednu davat 6 tisic ale pro me je vic nez cena dulezite to ze mam vse za 14 dni hotove. Nechavam si to delat v Brne. U nas ve zline bych cekala asi dva mesice :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
28.10.12 11:22

Z Kolína mám jen 1. nahoře, takže úplně přední zub…zubařka mi říkala 5tis. celokeramická a tamta druhá asi 2tis. nevím přesně a to mi ještě chtěla doporučit, udělat takhle i ten druhý přední vedle, který mi zatím drží, což se mi zdá jako blbost, ona jen prý kvůli vzhledu, aby vypadaly stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marhuľka
20.2.13 21:01

Nerobte si z úsmevu zaplátaný hrniec!

Ja som mala kvôli popraskanej zubnej sklovine od 32 rokov na asi 29 zuboch zlato kombinované s bielou živicou, či čo to bolo, z prednej strany. Po desiatich rokoch som si prekúsala hornú nosnú 3, tak som sa rozhodla pre novinku - porcelánové - keramické korunky. Hore mi chýbala 6, a 5, ktoré mi zlomila zubárka, dvojky mi vytiahol nový doktor a kompletný horný rad ma stál vtedy asi 21 000Sk. Lenže bolo treba dorobiť dolný rad, lebo by sa aj tak prekúsal, tak som si dala asi o mesiac robiť aj ten, stál asi 24 000 sk. Dole mi po preriedení zostalo 11 zubov, ostatné boli členy. Doktorovi som dala fotku a podľa tej mi robili tvar. Doteraz mi úplne všetci závidia úsmev. Mne robil doktor korunky - mostík asi prvej, závidela mi ich aj lekárka na pohotovosti, mala ich oveľa horšie. Dolný rad mi dnes dávali dole po 18,5 roka, dobre čítate. 2 zuby museli von, ostatné sú akotak schopné, do 3 týždňov budem mať nové. Horný rad zatiaľ drží. Ledva ich dal dole, tak dobre boli urobené, len krčky už neboli ok a tie dve 6-ky.
Zuby som mimoriadne nedrhla, kefku som mala jemnejšiu, ak ma začali pobolievať, kvapla som si na krčky slivovice (nikdy by som ju nepila, ale dezinfekcia na zuby vynikajúca). Stalo sa mi aj, že ma bolel koreň zuba, tak som ho zvrchu, na tvár, natrela párkrát trochu bactrobanu masti a zápal odišiel.
Jesť som mohla všetko, ani žuvačka sa nelepila, ale radšej som žuvačky nežula, lebo fyzika nepustí a cement aj na zuboch nie je večný.
Vrelo doporučujem všetkým takéto zuby, vaše pod korunkou sú chránené a vydržia dlhšie.
Samozrejme, vyhnite sa kyslým šalátom s octom a citrónom, vtedy sa mi začali mrviť na krčkoch.
Nie som prachatá, teraz si musím požičať, ale lepšie pekný úsmev ako 4 kabelky.

• Citovat
  • Upravit
18
8.4.13 14:41

Janichka muzu se zeptat kde v Brne vam to delali? Ja bych chtela 6 celokeramickych na predni horni zuby, trochu se desim te ceny ale co nadelam, pro rasu se trpi a plati :D Co vsechno predchazi samotne „lecbe“?? Je to zdlouhave? Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
21.4.13 20:32

Holky nechci zakladat novou diskuzi, mozna to nektera budete vedet, potrebuji mustek na tri predni zuby, zubarka mi rekla ze udela zatím provizorní a na podzim keramicke. Zapomnela jsem se zeptat jestli i za ty provizorni budu platit_? Nemate nekdo zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikos452
22.4.13 20:26

Ahojky, mělo by to být všechno v jedné ceně. Já byla dneska a mám dost. Korunky nahoře od trojky po trojku, záněty na šetkách dole, zase se bude vrtat a vrtat. :nevim: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
8975
23.4.13 15:03

Mě právě zubařka rekla ze zatim abych nebyla bez prednich zubu udela provizorní mustek a na podzim keramicky a o cene vubec nemluvila, jindy cenu hlasi dopredu a ja se zapomnela zeptat, tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
29.9.14 07:07

.

Příspěvek upraven 01.02.15 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...