Keramické korunky – kolik stojí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
220
14.12.10 22:17

Keramicke korunky

Ahoj,holky kolik muze stat jedna keramicka korunka.A muzete doporucit dobrou zubarku v plzni dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
14.12.10 22:52

Já mám dvě keramické korunky, jedna stála kolem 2-3 tisíc (už si to přesně nepamatuju, je to už pár let…)
Bohužel z Plzně zubaře neporadím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.12.10 23:06

Celokeramická kolem 6000,–
Kovokeramická kolem 3000,–
Záleží kam půjdeš, tohle je zlatý střed.
Celokeramickou jedině na přední zuby, kovokeramickou od trojek dál ;-)
Plzeň neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
15.12.10 07:35

Ahoj, když jsme bydleli v Plzni, manžel chodil na Denisovo nábřeží k Mudr.Texelové. A byl moc spokojenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.10 08:44

Co zubař,to jiná cena.Já platím za celokeramickou 3300 se vším všudy,partner u své doktorky kolem 5000. Hledej zubaře podle cen. :palec:

• Citovat
  • Upravit
584
15.12.10 09:18
Anonymní píše:
Co zubař,to jiná cena.Já platím za celokeramickou 3300 se vším všudy,partner u své doktorky kolem 5000. Hledej zubaře podle cen. :palec:

Ale i dle kvality…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.12.10 16:30

Dekuji,urcite mi bude zalezet,aby byla dobre odvedena prace,a cena rozumna,nemam zkusenosti plati se pouze za tu korunku?,nebo taky za to jak to delaji.Takze napr. korunka 3000kc budu platit pouze 3000kc?Jo a jak to je s pojistovnou?Kdyz nemam ceskou?Ziji v zahranici dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.12.10 22:34

Práce včetně kovokeramický korunky od začátku do konce u nás stála před 2 lety, než jsem šla na rizikový těhotenství, 2800,–. Byla to slušná cena za kvalitní práci. kolegyně mojí zubařky této ceně říkali „sociální“ :mrgreen:
Ony měly v ordinacích ceny vyšší.
Jo ještě počítej provizorní korunku cca 400,–
To když ti zbrousí ten mizernej zub, abys měla na tom zbytku pahýlu aspoň něco, i když jen z křehkého materiálu, než v laborce vytvoří novou korunku, což trvá cca týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.12.10 10:41

dekuji boli to?Mam strach ze zubaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.12.10 11:25

Ne, dají ti injekci na umrtvení. ta taky nebolí, jen štípne a tlačí.
co bude asi nepříjemný - že to chvíli trvá, než se ten starý zub obrousí na správný pahýl. že musíš mít dlouho otevřenou pusu. ale na to se už taky někde dávají „kousadla“, pryže, do nich se zakousneš a můžeš spát ;-)
mě osobně vrtání v mých ústech vadí - ten zvuk, smrádek, voda z vrtačky, odsávačka, otiskování - všechno :mrgreen:
ale když zubařce asistuju, tak u cizího mi to nevadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.12.10 12:24

Vy jste zubarka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.12.10 12:28

nee, zubní asistentka - původně porodní asistentka :mrgreen:
papír mám na tu porodní, tu zubní mě naučila praxe. docela drsná škola - učila mě zubařka za plnýho provozu, měsíc jsem myslela, že uteču :mrgreen: ale zvládly jsme to spolu 3 roky a pak jsme šly obě neplánovaně se stejným TP (ona ho měla o den dřív) na mateřskou :lol:
joo, holt jsme se dokonale sesynchronizovaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.12.10 12:47

Tak to je super,muzete mi poradit teda jaka keramicka korunka je nej?A jak dlouho vydrzi dekujuuu jak jsou rozdilne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.12.10 14:58

Kvalitní korunka může vydržet i celý život ;-)
Obecně větší držáci jsou kovokeramický.
Celokeramický jsou křehčí, tenčí, ale zase vypadají přirozeněji - samozřejmě záleží na šikovnosti laboranta.
Proto se dávají hlavně na přední zuby.
Kovokeramický mají podklad kov, na který se po mm vrstvičkách pálí keramika podle otisků a podle voskového skusu, aby správně seděla. pokud jí dělá někdo šikovný, umí být k nerozeznání od vlastního zubu. velmi důležitá je správná volba barev zubu, obvykle bývají 2-3, ev. i se skvrnkami.
barevná škála jde od bílý přes šedou po žlutou v mnoha jejich odstínech. to musí zařídit zubař, jsou na to takový šablony, zkoušedla, vypadá to jak když si třeba vybíráš lak na nehty.
Pokud máš pod celokeramickým zubem (ten neobsahuje šedý kov) svůj zubní pahýl, je barva ok, pokud ale bys chtěla celokeramiku na inlay (to když nemáš korunku zubu a potřebuješ vyplnit díru, tak se do kořene, který se zachoval, nainstaluje takový kovový šedý „trn“, na který se nová korunka přidělá), tak na inlayi by nevypadala hezky, prtoože by ten kov tou celokeramickou korunkou prosvítal šedě).
pokud nemáš zub vůbec, ani korunku, ani kořen, musí ti někdo navrtat implantát, nebo se dělá přemostění - to že se zbrousí dva sousední zuby, na ty se nasadí korunky, a uprostřed korunek bude mezičlen, což je vlastně ten chybějící zub. Prostě můstek :mrgreen:

Takže záleží, o jaký zub ti jde :mrgreen:
Ale celkově já osobně bych si raději zvolila kovokeramiku.

Jo jinak - pokud se ti ten výsledek nebude líbit esteticky v puse, nebo ti zub bude vadit do skusu - všechno hlaš a nenech se zblbnout ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.12.10 15:50

Tedaaaa dekuju :kytka: U me je problem ze mam spatny chrup,mam velke mezery mezi prednimi zuby,ja uz nemuzu chci mit take krasne zuby :cry: mam sice strasnej strach ale ten krok podstoupim,ale ty kovovokeramicke na predni zuby?da se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.