Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Já jsem bez vaječníků, už od dětství. IVF podstupuji s darovanými vajíčky.
Ty máš svoje vajíčka zamražena?
@Ka2025 píše: Více
Ano, já mám už svá zamražena- 3 holky které jsou uplně zdravé a 3 kluci kteří jsou taky zdraví, ale nesou moji BRCA mutaci( vysoké riziko rakoviny- však u kluku je toto riziko propuknutí rakoviny nízké) ![]()
Každopádně budeme chtít nejdříve zavádět holčičí embrya. Ostatně kvůli tomu to celé podstupujeme takto složitě- zamrazit embrya- odebrat vaječníky s vejcovody které jsou u me kvůli mutaci velice rizikové a pak až těhotnět.
Vy už jste v procesu IVF? Vite, jak probihá pak hormonální příprava na zavedení embrya? To je pro mě velká neznámá. ![]()
@Anonymní píše: Více
Pokud nemáš vaječníky, tak bude KET v řízenem cyklu. Já vaječníky mám, ale nefunkční. Brala jsem estrofem, asi devět dní, pak byla kontrola sliznice, přidal se amelgen, třinácty den byl transfer a ty hormony jsem brala až do konce třetího měsíce.
Aha, děkuji. A je to na tom těle nějak znát? Me všichni říkají jaky to bude určitě zahul, ale nikdo mi vlastně neřekl, jak to je v reálu? Proč je reakce každého tak strašně protihormonalni? Však mi budou jen substituovat běžný cyklus, ne?
pro navýšení sliznice. V tu dobu už nebudu mít ani prsa, tak v čem tkví ten problém?
![]()
Kolik dětí chceš? Ja bych asi šla ještě do jednoho ivf, ať mám více zdravých embryí. 3 by mi přišly málo. Nebo by ti pak nevadily darované vajíčka.
Měla jsem KET v řízeném cyklu. 3 KETy a z nich 2 děti.
My jsme trochu nestandardní. Dost lidi si u nás klepe na čelo. Mame dvě děti přirozenou cestou. Bez jakéhokoli problému.. pak jsem zjistila mutaci… ale vždycky jsme chtěli 3 děti. Takže jsme se rozhodli ze alespoň to třetí když už to víme si pořídíme cestou, kdy budeme vedet, že BRCa nepodědí. Takže nám se vlastně z těch 3 embryí už jedna jen o jedno dítě. ![]()
Tak to jo. Za mně super, že to řešíte takhle. Já bych si klepala na čelo pokud byste šli do ruské rulety přirozeně.
Já jsem to třeba cítila, nebylo mi moc dobře, ale když je to jediná cesta…co naděláš. Myslím, že třeba stimulace před odběrem vajíček je náročnější, ty dávky jsou vysoké, aby bylo těch vajíček víc.
Ahoj, je tady někdo, kdo musel na odebrání obou vaječníků a až pak absolvoval zbytek IVF cyklu s vlastními předem zamrazenými embryi a tedy s hormonální substitucí? Děkuji