Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, je tu někdo, kdo plánuje jít na KET v červnu nebo červenci? My měli jít už teď z jara, ale kvůli okolnostem to zřejmě dřív, jak v červnu nevýjde, ale jsem příšerně nedočkavá a potřebuju ty věci s někým sdílet a manžel ten už z toho má hlavu jako nafukovací balón
Tak kdybyste na tom některá byla stejně, budu ráda, když budu moct sdílet radosti i starosti s někým, kdo si prochází tím stejným..:-)
Ahoj, já byla na KETu sice už v září, ale kdyby byl nějaký dotaz k průběhu nebo k tomu potom, ráda se přidám do diskuze. Jinak přeji hodně štěstí všem, které to čeká ![]()
@terytery píše: Více
Ahooj, hele já už mám jeden KET za sebou a to v roce 2022, úspěšný a už nám tu běhá čerstvě dvouletý rošťák, ale chtěli bychom jít pro sourozence, máme ještě jedno embryo, ale kvůli rodinné situaci a tomu, že jsem teď na UTZ měla polyp, to vypadá, že to bude fakt v tom červnu, když dobře…:-)
Předpokládám a doufám tedy, že u tebe byl KET úspěšný?? A budeš mít právě někdy v červnu TP? ![]()
@zabka93 ahaa, tak to už jsi zkušená KETařka!
jj, vyšel nám a v červnu se nám má narodit chlapeček:) Zůstaly nám pak zmražená ještě tři embrya, sice o něco horší kvality než to jedno co nosím v sobě, ale i tak doufám, že ještě jedno z nich nám v budoucnu vyjde ![]()
@terytery Noo, neřekla bych, že uplně zkušená, první IVF, kvuli OHSS teda nebyl čerstvý transfer a díky bohu v podstatě hned první vklad (KET) vyšel…
A jak se cítíš? ![]()
Ahoj, u mě je to ještě hodně teoretický. Teprve čekám na MS a začínám stimulovat, ale pokud vše vyjde a budeme mít po genetice co transferovat (a já věřím že ano). Tak mi KET vyjde někdy na konec května/začátek června. Tak se ráda přidám, pro mě je to vše nové a v okolí úplně nikoho kdo by věděl o co jde, nemám. Manžel je zlatej, ale ač se snaží sebevíc, tak prostě nedokáže úplně pochopit co se děje a moje věčný monology úplně taky nepobírá.😅 🙈
@NaCl píše: Více
Ahoj, tak moc držím pěsti. Do jakého CARu chodíš??
A budeš mít krátký nebo dlouhý protokol?
Taky jsem tenkrát v okolí nikoho neznala, ale bylo to i tím, že jsme o tom my sami s nikým nemluvili, protože jsme nechtěli. Až se syn narodil, tak jsme řekli že je z IVF a najednou o tom začali mluvit další lidi. Tak možná, taky časem zjistíš, že nejste jediní…
Jinak věřím, že vše bude dobré a na ten transfer v květnu/červnu půjdete…
Jinak chápu, já právě o tom taky potřebuju pořád mluvit, ikdyž už to máme jednou za sebou a manžel se též snaží, ale jak píšeš… není to žena a tak některé věci ani pochopit nemůže takže ani to sdílení s ním mě tolik neuspokojí jako když to sdílím s další ženou, co si tím právě prochází taky.
@zabka93 chodíme do Repromedy v Brně.
Kam vy?
A mám krátký protokol. Já o tom celkem otevřeně ve svém okolí mluvím, protože už mě unavovaly ty pitomý pohledy kdykoli jsme někam přišli, protože každý očekával, že po svatbě bude do roka mimino… ![]()
Ale mám jen pár pár dobrých kamarádek. A půlka z nich problém neměla a druhá ještě děti neřeší. S rodinou je to podobný. Takže se sice snaží podpořit ale vidím na nich rozpaky a nejistotu co vlastně říct. Navíc je to pro ně španělská vesnice, tak je to vždy takový jednostranný rozhovor.😅
@zabka93 a vám tedy vyšel hned první KET?
Tak to je skvělý. Snad to tak bude i napodruhé. 😊
@NaCl Jeee a jste z Brna? My chodime do Brna ale do Reprofitu
Taky jsem měla krátký protokol a jsem vděčná, že pak nebyl problém a ten prvním KET vyšel, ono asi i záleží kde je problém, u nás to bylo, že měl manžel špatné spermio, já byla v pořádku, takže šlo o to oplodnit vajíčka a u mě už teoreticky by mělo vše klapnout…samozřejmě, může být kdykoliv cokoliv špatně někde a nemusí to vyjít, ale tak nějak doufám, že to stejně bude i teď. Že po těch 3 letech se embryjko rozmrazí a bude v pořádku a pujde to stejně dobře, ikdyž my teda nemáme genetiku, byla chyba si to neudělat, ale nějak nám to tehdy nikdo nedoporučil a já to zjistila až když už bylo pozdě, že je ta možnost, jak v tom člověk je nový a nezná…tak nám tohle uniklo…což mě trošku mrzí, ale věřím, že i to druhé embryo bude v pohodě.
Jinak naprosto chápu, u nás to teda bylo, že taky už všichni koukali, kdy teda bud to mimčo a ono rok, dva od svatby a furt se nic nedělo..tak taky už byli dotazy..takže soucítím…u nás teda v okolí kamaradi už větinou děti měli, já syna rodila, když mi bylo 29 což sice není jako nějak uplně pozdě, ale taky ne uplně brzy… ![]()
@zabka93 přímo z Brna ne, ale jsme od Velké Bíteše, takže kousek. A teď tam teď jsem snad každý týden. 😅 🙈 Protože to je pořád něco.
No a u nás je problém hlavně taky spermio, špatná morfologie ale hlavně fragmentace DNA spermií. Za 3 roky jsem otěhotněla přirozeně 2× ale nikdy to nedotáhla dál jak do 8 TT. Párkrát i biochemko… Takže proto nám budou dělat tu genetiku embryí. Jinak snad nějak extra problém nikde není. Jsme vyšetření fakt na vše, máme štěstí na Dr. Jen mi v pátek volala výsledky krve a vyšly mi hraniční NK buňky. Takže ještě pro jistotu v cyklu před KETem musím na vyšetření z dělohy a bude mi brát i znova krev aby to kdyžtak podchytili jest před KETem.
No a mě je 28, takže dřív jak v 29 určitě taky rodit nebudu. A to jsem si plánovala bláhově před těmi lety jak budu mladá máma a do 30 budeme mít doma 2 kousky. Holt naivní mladí 🙃 😅 Teď už to člověk bere jinak a doufá i v to jedno vysněné miminko…
@NaCl Ttj Bites znám, to je od nás cca 30 minut autem, my taky nejsme z Brna, ja teda původně ano ale teď jsme přestěhovaní kousek od Dukovan..
Ale cesty do Brna jsou taky každou chvíli…nám se teda nepodařilo přirozene nikdy no…ale ono je to možná asi lepší než mít naději a pak jak píšeš ty to skončí v začátku takto 🙈
Ja prave čekám na výsledky krve taky, brali mi jen stitnou zlatu a prolaktin zatím nikdo nevolal ani nepsal, tak doufám ze je vše k, taky čekám na MS a pak znovu utz kontrola jestli je polyp pryč.
Jinak jsem měla úplně stejně vlajkovou představu, ze kolem 30 už tu budou běhat dvě děti … ale zas si říkám, ze to furt není tak pozde a to druhé snad bude do těch 32 ![]()
Přes Dukovany sem tam jezdím pracovně, to je fakt docela kousek. 😁
A ono nemít nikdy pozitivní test musí být taky těžký a na hlavu. Ale po zkušenostech co mám bych asi byla i radši. Obzvlášť poprvé to byl šílený zážitek. Neustále kontroly kvůli podezření na mimoděložní. Dr v nemocnici mě tlačil do kyretáže. No nakonec jsem si prosadila svou a jsem ráda. Tělo si poradilo ale psychicky jsme byla v háji. Po druhé už to nebylo tak zlé, nicméně i tak mi trvalo než jsem si to prožila a uzavřela. Takže do IVF se snažím jít s tím že věřím že to vyjde, ale zároveň s vědomím, že to taky není samospásné…
Štítku řeším teda taky ale už jsem delší dobu pod léky a v normě. Tak držím palce ať polyp zmizí a vyjde vám KET tak jak plánujete. 😊
@NaCl Fakt??
vidíš…tak když nám to výjde, tak se můžeme na oslavu potkat někdy a osladit si život nějakým dobrým zákuskem nebo kávičkou..
Já štítnou žlázu nikdy zatím řešit nemusela, většinou vše ok, max. na hranici výsledky spíš uvidím co ten prolaktin po kojení no..
Moc děkuju, tobě taky přeji aby vše bylo ok a věřím, že to výjde…pokud dopadne genetika tak si myslím, že pak už je veliká šance…protože se eliminují a vyselektují špatné spermie a případné vady…bude to super a věřím že v červnu už budeme lovit duchy na testech…
![]()
@zabka93 jasný, klidně můžeme. 😊
Nejhorší bude u nás příští měsíc to čekání na výsledky genetiky, kdyby nám zůstala zdravá alespoň tři-čtyři embrya, byla bych fakt vděčná a asi by se mi dost ulevilo. Podle Dr. u geneticky testovaných embryi ta úspěšnost KET opravdu rapidně stoupá… No tak snad nám to oběma dopadne dobře. A určitě se k nám někdo ještě do června přidá.😁 Já teď doufám že nějak doma zvládnem tu stimulaci aniž bych měla chuť muže uškrtit, jsem někdy na zabití i jen kvůli PMS. 😅
Já se těch duchů už nalovila, že jsem fakt expert. 😅 🤦
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.