KET červen/červenec 2025

1625
16.3.25 21:13

KET červen/červenec 2025

Ahoj holky, je tu někdo, kdo plánuje jít na KET v červnu nebo červenci? My měli jít už teď z jara, ale kvůli okolnostem to zřejmě dřív, jak v červnu nevýjde, ale jsem příšerně nedočkavá a potřebuju ty věci s někým sdílet a manžel ten už z toho má hlavu jako nafukovací balón :lol: Tak kdybyste na tom některá byla stejně, budu ráda, když budu moct sdílet radosti i starosti s někým, kdo si prochází tím stejným..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41
16.3.25 21:37

Ahoj, já byla na KETu sice už v září, ale kdyby byl nějaký dotaz k průběhu nebo k tomu potom, ráda se přidám do diskuze. Jinak přeji hodně štěstí všem, které to čeká :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
16.3.25 21:45
@terytery píše: Více

Ahooj, hele já už mám jeden KET za sebou a to v roce 2022, úspěšný a už nám tu běhá čerstvě dvouletý rošťák, ale chtěli bychom jít pro sourozence, máme ještě jedno embryo, ale kvůli rodinné situaci a tomu, že jsem teď na UTZ měla polyp, to vypadá, že to bude fakt v tom červnu, když dobře…:-)

Předpokládám a doufám tedy, že u tebe byl KET úspěšný?? A budeš mít právě někdy v červnu TP? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
16.3.25 21:50

@zabka93 ahaa, tak to už jsi zkušená KETařka! :D jj, vyšel nám a v červnu se nám má narodit chlapeček:) Zůstaly nám pak zmražená ještě tři embrya, sice o něco horší kvality než to jedno co nosím v sobě, ale i tak doufám, že ještě jedno z nich nám v budoucnu vyjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
16.3.25 21:53

@terytery Noo, neřekla bych, že uplně zkušená, první IVF, kvuli OHSS teda nebyl čerstvý transfer a díky bohu v podstatě hned první vklad (KET) vyšel… :andel: A jak se cítíš? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
17.3.25 09:36

Ahoj, u mě je to ještě hodně teoretický. Teprve čekám na MS a začínám stimulovat, ale pokud vše vyjde a budeme mít po genetice co transferovat (a já věřím že ano). Tak mi KET vyjde někdy na konec května/začátek června. Tak se ráda přidám, pro mě je to vše nové a v okolí úplně nikoho kdo by věděl o co jde, nemám. Manžel je zlatej, ale ač se snaží sebevíc, tak prostě nedokáže úplně pochopit co se děje a moje věčný monology úplně taky nepobírá.😅 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
17.3.25 10:59
@NaCl píše: Více

Ahoj, tak moc držím pěsti. Do jakého CARu chodíš?? :) A budeš mít krátký nebo dlouhý protokol? :-) Taky jsem tenkrát v okolí nikoho neznala, ale bylo to i tím, že jsme o tom my sami s nikým nemluvili, protože jsme nechtěli. Až se syn narodil, tak jsme řekli že je z IVF a najednou o tom začali mluvit další lidi. Tak možná, taky časem zjistíš, že nejste jediní… :-) Jinak věřím, že vše bude dobré a na ten transfer v květnu/červnu půjdete… :hug: :srdce: Jinak chápu, já právě o tom taky potřebuju pořád mluvit, ikdyž už to máme jednou za sebou a manžel se též snaží, ale jak píšeš… není to žena a tak některé věci ani pochopit nemůže takže ani to sdílení s ním mě tolik neuspokojí jako když to sdílím s další ženou, co si tím právě prochází taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
17.3.25 11:10

@zabka93 chodíme do Repromedy v Brně. :) Kam vy? :) A mám krátký protokol. Já o tom celkem otevřeně ve svém okolí mluvím, protože už mě unavovaly ty pitomý pohledy kdykoli jsme někam přišli, protože každý očekával, že po svatbě bude do roka mimino… :roll:

Ale mám jen pár pár dobrých kamarádek. A půlka z nich problém neměla a druhá ještě děti neřeší. S rodinou je to podobný. Takže se sice snaží podpořit ale vidím na nich rozpaky a nejistotu co vlastně říct. Navíc je to pro ně španělská vesnice, tak je to vždy takový jednostranný rozhovor.😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
17.3.25 11:12

@zabka93 a vám tedy vyšel hned první KET? :) Tak to je skvělý. Snad to tak bude i napodruhé. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
17.3.25 11:38

@NaCl Jeee a jste z Brna? My chodime do Brna ale do Reprofitu :mrgreen: Taky jsem měla krátký protokol a jsem vděčná, že pak nebyl problém a ten prvním KET vyšel, ono asi i záleží kde je problém, u nás to bylo, že měl manžel špatné spermio, já byla v pořádku, takže šlo o to oplodnit vajíčka a u mě už teoreticky by mělo vše klapnout…samozřejmě, může být kdykoliv cokoliv špatně někde a nemusí to vyjít, ale tak nějak doufám, že to stejně bude i teď. Že po těch 3 letech se embryjko rozmrazí a bude v pořádku a pujde to stejně dobře, ikdyž my teda nemáme genetiku, byla chyba si to neudělat, ale nějak nám to tehdy nikdo nedoporučil a já to zjistila až když už bylo pozdě, že je ta možnost, jak v tom člověk je nový a nezná…tak nám tohle uniklo…což mě trošku mrzí, ale věřím, že i to druhé embryo bude v pohodě.
Jinak naprosto chápu, u nás to teda bylo, že taky už všichni koukali, kdy teda bud to mimčo a ono rok, dva od svatby a furt se nic nedělo..tak taky už byli dotazy..takže soucítím…u nás teda v okolí kamaradi už větinou děti měli, já syna rodila, když mi bylo 29 což sice není jako nějak uplně pozdě, ale taky ne uplně brzy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
17.3.25 12:46

@zabka93 přímo z Brna ne, ale jsme od Velké Bíteše, takže kousek. A teď tam teď jsem snad každý týden. 😅 🙈 Protože to je pořád něco.

No a u nás je problém hlavně taky spermio, špatná morfologie ale hlavně fragmentace DNA spermií. Za 3 roky jsem otěhotněla přirozeně 2× ale nikdy to nedotáhla dál jak do 8 TT. Párkrát i biochemko… Takže proto nám budou dělat tu genetiku embryí. Jinak snad nějak extra problém nikde není. Jsme vyšetření fakt na vše, máme štěstí na Dr. Jen mi v pátek volala výsledky krve a vyšly mi hraniční NK buňky. Takže ještě pro jistotu v cyklu před KETem musím na vyšetření z dělohy a bude mi brát i znova krev aby to kdyžtak podchytili jest před KETem.

No a mě je 28, takže dřív jak v 29 určitě taky rodit nebudu. A to jsem si plánovala bláhově před těmi lety jak budu mladá máma a do 30 budeme mít doma 2 kousky. Holt naivní mladí 🙃 😅 Teď už to člověk bere jinak a doufá i v to jedno vysněné miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
17.3.25 13:37

@NaCl Ttj Bites znám, to je od nás cca 30 minut autem, my taky nejsme z Brna, ja teda původně ano ale teď jsme přestěhovaní kousek od Dukovan.. :D Ale cesty do Brna jsou taky každou chvíli…nám se teda nepodařilo přirozene nikdy no…ale ono je to možná asi lepší než mít naději a pak jak píšeš ty to skončí v začátku takto 🙈
Ja prave čekám na výsledky krve taky, brali mi jen stitnou zlatu a prolaktin zatím nikdo nevolal ani nepsal, tak doufám ze je vše k, taky čekám na MS a pak znovu utz kontrola jestli je polyp pryč.
Jinak jsem měla úplně stejně vlajkovou představu, ze kolem 30 už tu budou běhat dvě děti … ale zas si říkám, ze to furt není tak pozde a to druhé snad bude do těch 32 :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
17.3.25 14:07

Přes Dukovany sem tam jezdím pracovně, to je fakt docela kousek. 😁
A ono nemít nikdy pozitivní test musí být taky těžký a na hlavu. Ale po zkušenostech co mám bych asi byla i radši. Obzvlášť poprvé to byl šílený zážitek. Neustále kontroly kvůli podezření na mimoděložní. Dr v nemocnici mě tlačil do kyretáže. No nakonec jsem si prosadila svou a jsem ráda. Tělo si poradilo ale psychicky jsme byla v háji. Po druhé už to nebylo tak zlé, nicméně i tak mi trvalo než jsem si to prožila a uzavřela. Takže do IVF se snažím jít s tím že věřím že to vyjde, ale zároveň s vědomím, že to taky není samospásné…

Štítku řeším teda taky ale už jsem delší dobu pod léky a v normě. Tak držím palce ať polyp zmizí a vyjde vám KET tak jak plánujete. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
17.3.25 14:16

@NaCl Fakt?? :-D vidíš…tak když nám to výjde, tak se můžeme na oslavu potkat někdy a osladit si život nějakým dobrým zákuskem nebo kávičkou.. :D Já štítnou žlázu nikdy zatím řešit nemusela, většinou vše ok, max. na hranici výsledky spíš uvidím co ten prolaktin po kojení no..
Moc děkuju, tobě taky přeji aby vše bylo ok a věřím, že to výjde…pokud dopadne genetika tak si myslím, že pak už je veliká šance…protože se eliminují a vyselektují špatné spermie a případné vady…bude to super a věřím že v červnu už budeme lovit duchy na testech… :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
17.3.25 14:36

@zabka93 jasný, klidně můžeme. 😊

Nejhorší bude u nás příští měsíc to čekání na výsledky genetiky, kdyby nám zůstala zdravá alespoň tři-čtyři embrya, byla bych fakt vděčná a asi by se mi dost ulevilo. Podle Dr. u geneticky testovaných embryi ta úspěšnost KET opravdu rapidně stoupá… No tak snad nám to oběma dopadne dobře. A určitě se k nám někdo ještě do června přidá.😁 Já teď doufám že nějak doma zvládnem tu stimulaci aniž bych měla chuť muže uškrtit, jsem někdy na zabití i jen kvůli PMS. 😅

Já se těch duchů už nalovila, že jsem fakt expert. 😅 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.