Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, můj bývalý manžel pracuje v nemecku, já a náš syn bydlíme v ČR, ex odmita umyslne spolupracovat na vyřízení o dávku Kindrgeldu, co prosím mám dělat v ČR nárok od úřadu nemám, je nějaká možnost bývalého manžela potrestat když vše je opravdu z jeho strany o jakoukoliv spolupráci umyslne, předem moc děkuji za jakou koliv odpověď S. ![]()
Ahoj, vůbec tomu nerozumím, ale zajímalo mě to, tak jsem se mrkla a info z AI říká:
O kindergeld si požádej sama, ještě líp si najdi někoho, kdo to dělá aby ti to netrvalo rok. Pokud tam opravdu pracuje, tak ho k tomu nepotřebuješ.
Presne tak, nepotrebujes ho k tomu. Budes tedy pak potrvzeni od jeho zamestnavatele, ze tam opravdu je zamestnanej. To je vse.
A taky je mozny, ze si Kindergerd vyridil a uz ho davno pobira, proto nechce spolupracovat.
Víš, kde pracuje? Pokud ano, pošli do firmy žádost o poskytnutí potvrzení o zaměstnání - formuláře v češtině najdeš na internetu. Pokud ne, pošli na Familienkasse všechny ostatní formuláře v češtině a napiš, že nevíš, kde pracuje, oni jsou schopni ho dohledat podle Steuernummer - to taky nemusíš znát, stačí, když uvedeš ostatní identifikační údaje.
Pokud už ho pobírá a dítě máš v péči ty, pobírá ho neoprávněně a Familienkasse mu to pěkně spočítá. To je, myslím, dost velká satisfakce za nespolupráci.
@Ncc1701_new píše: Více
Presne tak. Kdyz se ode me manzel ( dnes jiz nastesti byvaly) odestehoval, hned mi stoply Kindergeldy, protoze nevedeli, s kym deti ziji. Po te co jsem prokazala, ze deti ziji se mnou v domacnosti, bylo mi vse doplaceno zpetne.