Klasická nebo cestovní postýlka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1070
27.12.05 17:56

klasická nebo cestovní postýlka

Ahoj,

máme 3 měs. holčičku, a protože nemůžu dřevěnou postýlku z ložnice převážet do kuchyně a obýváku, pořídili jsme proutěný košík. Postýlku v ložnici využíváme pouze na noční spaní, ve dne je v košíku nebo v lehátku. Nyní nám začíná být košík malý a hlavně z něho není vidět, takže uvažuji o koupi cestovní postýlky na denní spaní a také jako ohrádku. Manžel si není zcela jist, jestli je to vhodné na každodenní spaní, ale prý to nechá na mě.

Chci se vás tedy zeptat na váš názor - zda je pro naše potřeby vhodnější klasická dřevěná či síťovaná cestovní? Jaké máte vy zkušenosti? Také jakou cestovní byste mi doporučily? Vím, že je důležité, aby měla černou síťku, ale co víc?

díky
Vlasinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
27.12.05 18:36

Ahoj Vlasinko,
já bych na to denní spaní určitě cestovní postýlku používala, ale jestli ji chceš mít i jako ohrádku, tak se poohlédni po oparvdu bytelné, aby se vám za chvilku nerozviklala. Prodávají se i síťované ohrádky s možností využití jako postýlka a ty by měly být pevnější (např. v detskydum.cz v sekci cestovní postýlky ta s názvem Neonato Box Nylon). Myslím, že ani moc nejde řádit v klasické cestovní postýlce, jelikož ta skládací matrace (která tam obvykle je) tam není nijak připevněná a nevím, jestli by s ním neklouzala.
My máme u tchánovců síťovanou ohrádku s pevným dnem a když tam Mates spí, má tam na míru střižený molitan, jinak je to tvrdé. Už je velkej a jako ohrádku ji nevyužíváme, ale nechali jsme si ji tam jako postýlku.
Jinak máme jště tu klas. cestovní postýlku na návštěvya v té vždycky taky jenom spí a je to v pohodě. Asi by ta cestovní matrace nebyla vhodná pro každodenní spaní, ale takhle občas je to podle mě v pohodě.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
27.12.05 18:55

My máme v baráku dvě klasické postýlky, připadají mi bezpečné a pevné. Pokud nechceš cestovní využívat i na cestování, řekla bych že je lepší klasická.Pokud nemáte ložnici v poschodí, přidělejte na postýlku kolečka a máš vystaráno. Ty se dají koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.12.05 19:03

Souhlasím s Madelen, pokud tomu nebrání nic jiného než dveře, event chodba, kup si kolečka a přidělej je na postýlku. Taky to tak mam a pohoda. Navíc počítej, že tak dlouho ti prcek už v postýlce nebude…loni touhle dobou měla Bára 3měsíce a už jsem jí dávala na podložku z puzzlat a na tom deka a tak trávila dost času. Dokud se nehejbou víc jak otáčení, tak to stačí bohatě, neutečou nikam…
Cestovní postýlku mam u mamky, když tam náhodou spíme, ale využíváme ji minimálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
27.12.05 19:03

Ja sa prihovaram za cestovnu. tu vyuzijes viac. Mame Zekiwu bola tu pred nedavnom diskusia, urcite najdes v historii. Vsetci co poznam si ju velmi chvalia. Ma na boku odzipsovatelny vchod, takze starsie batola vie same vliezt aj vyliezt, ma ciernu sietku, vkladaci diel pre mensie babo, na boku ulozny priestor. Je dost pevna a bytelna, lahko sa skladuje a prenasa. Ani cena nie je nejaka najvyssia, myslim, ze v CR stoji okolo 2000kc. V pohode ju dodnes pouzivam ako ohradku. a svojho castu tam syn aj spaval a aspon sa nebuchal o sprucle. Jedine co lutujem, ze som ju nekupila skor :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
27.12.05 19:49

Jako ohrádku používám cestovní postýlku. Jednak máme malý byt a můžu jí večer složit. Jednak i jako postýlku na cestování, když někam jedeme. Zatím s ní mám jen dobré zkušenosti. Je ale fakt, že pokud nepotřebuju nic dělat, nechávám Kláru na zemi, protože mám pocit, že v té postýlce by se nenaučila lézt. Takže pokud neuklízím, nevařím apod., mám ji na zemi, kam dávám to pěnové puzzle. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
27.12.05 19:57

Cestovní postýlka

Ahojky,

tenhle problém jsem taky řešila a nakonec jsem to vyřešila cestovní postýlkou, kterou jsme stejně museli kupovat na hory. Máme Hauck Baby Centre Plus, do které se dá koupit ještě navíc jedna matrace, která je klasická a není složená z dílů jako běžně dodávaná matrace u cestovních postýlek. Berunka v ní přes den spala a bylo to v poho. Navíc spaní už není tak časté, jako u novorozenců, takže si nemyslím, že bych jí tím nějak ublížila. Teď už stojí, takže závěsná matrace je složená a používáme to jako ohrádku. Teda spíš, když potřebuju Beru na chvilku odložit, takže tam má hračky a hraje si tam. Na spaní to už nepoužíváme, přes den spí v ložnici ve své postýlce nebo v kočárku na procházce.

Takže mohu doporučit.

papa Veronika Adámek (3roky) a Berunka Ema 9 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
28.12.05 07:28

Malá spí přes den v postýlce jen jednou dopoledne, odpoledne usíná při procházce v kočárku. V noci spí v postýlce. V době, kdy ji byly asi tak 3 měsíce, jsem potřebovala na dvě noci jet k našim. Takže jsme pořídili cestovní postýlku s tím, že později bude sloužit jako ohrádka.
Doteď jsme ji jako ohrádku nevyužili, malá přitom leze jako divá. Je prostě neustále na zemi nebo na rukou, když se chce pomazlit. Občas dítě spát v cestovní postýlce může. Já myslím,. že když ti dítě bude v té cestovní postýlce spát jednou denně a na hlavní spaní spí v klasické postýlce, tak bych ji pořídila a nikdy nevíš, kdy pojedete někam na dovolenou a budeš ji potřebovat.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
28.12.05 09:56

Este by som doplnila ja nie som zastanca strkat dieta do ohradky, ale obcas sa inak nedalo. Napr. ked som vesala pradlo na balkone syn z oblubou vylezal na postel a skakal z nej po hlave. Vec co sa mi hrozne moc osvedcila mat tam hracky, ktore nema normalne na hranie, to iste sa mi osvedcilo v autosedacke, kociku, jedalenskej stolicke. On sa tam potom tak tesil, ze 15-20 minut tam bez problemov vydrzal.
A v noci tam spaval len max3h potom putoval do nasej postele. Mali sme aj krasnu masivnu postielku so super kokosovym madracom, ale tam sa buchal o sprucle a nepomohli ani deky, nic, tak sme to riesili takto. Teraz uz spava v normalnej a cestovna stale sluzi na docasne odlozenie, alebo ako hracka, ze si tam vlieza a vylieza. Samozrejme, ked bol taky malicky tak sme ho tiez mavali vela na zemi na deke a v lehatku (vtedy sme este nemali postielku), tu sme kupovali okolo pol roka.
Osobne si myslim, ze dieta moc nevie rozlisit medzi 2 drevenymi postielkami, ktora je na denne a ktora na nocne spanie, ale mozno sa mylim. A tato nasa drevena na kolieskach bola a nikdy som kolieska nevyuzila, pretoze bola dost tazka (masiv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
30.12.05 22:09

Ahoj holky,

díky za názory, jsem už rozhodnutá pro cestovní postýlku, jen teď musím vybrat jakou.
gothic - dobrý nápad s těma hračkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.12.05 13:47

Tak já jsem se rozhodovala podobně a nakonec vyhrála postýlka od Haucku Ministar Orbit je i s přebalovacím pultem a světlem , což se mi osvědčilo při přebalování v noci a má i hrací kolotoč a závěsné dno, matraci v ní máme polokokosovou, krásně pružnou a používáme ji v noci přes den je malej v koši. Postýlka je lehká a snadno se s ní manipuluje a je bytelná, sít má černou, takže dobře budu vidět, když si v ní bude malej hrát akorát je docela u nás drahá kolem 4000, ale já ji mám z německa za 2400, což je docela rozdíl, přeji dobrou volbu Petra

• Citovat
  • Upravit
1817
31.12.05 14:49

Vlasinko,

mame to tak nejak podobne jako vy. Koupili jsme drevenou postylku do loznice (v prvnim patre) a cestovni postylku do obyvaku (v prizemi). zabili jsme tak dve mouchy jednou ranou :) cestovni samozrejme vyuzijeme i na cestach, takze nejen, ze splni svuj ucel doma, ale i mimo domov. Poridila jsem si po precteni ruznych diskuzi postylku Hauck baby centrum - ma zavesne dno, cernou sitovinu, kolotoc a svetylko (da se k ni sehnat i prebalovaci podlozka, ale ta nam staci jedna). Urcite najdes spoustu odkazu i na netu. Hlavne se naucit ji skladat, je to celkem veda :) (dulezite je prvne poradne propnout vsechny strany a pak teprve dno!!!).

Hodne stesti s nakupem.

Marka + Marketka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
29.1.06 21:33

postýlka cestovní/dřevěná?

AHOJKY,
my máme postýlky obě,dřevěnou i cestovní.Malý má 22m.a využíváme jen cestovní(ale s pořádnou matrací).Dřevěnou postýlku jsme uklidili v době,kdy se synek začal více pohybovat a cestoval ve spaní tak,že byl samá modřina a neustále se budil „otloukáním“.Na tohle mě při výběru postýlky nikdo neupozornil,teď bych volila jen látkovou s kvalitní matrací.A ještě,když občas někam vyrazíme,je to mooc šikovná věc.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 22:40

Mam takovy dotaz asi trosku mimo puvodni otazku: proc ma mit postylka cernou sitovinu? Ta moje/CAM NANNA/ ma bilou a nijak mi to nevadi. Pouzivam ji pres den jako ohradku + obcasne prespani na cestach. JAM

• Citovat
  • Upravit
266
29.1.06 22:59

Prý se přes černou síťovinu lépe kouká,než přes bílou.Řekla bych,že ano. 8O Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí